• Haberler
  • Genel
  • Mağduriyetleri Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilecek – Kocatepe Gazetesi

Mağduriyetleri Bakanlar Kurulu’nda değerlendirilecek – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Afyonkarahisar'ın tamamındaki patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun Bakanlar Kurulu'nda değerlendirileceğini söyledi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya tarafından Afyonkarahisar’daki patates üreticilerinin mağduriyetlerinin kendisine iletildiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. [&hellip]

Mağduriyetleri Bakanlar Kurulu'nda değerlendirilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Afyonkarahisar’ın tamamındaki patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için konunun Bakanlar Kurulu’nda değerlendirileceğini söyledi

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya tarafından Afyonkarahisar’daki patates üreticilerinin mağduriyetlerinin kendisine iletildiğini ifade eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Tarım Reformu Genel Müdürü Dr. Gürsel Küsek ile Gıda ve Kontrol Genel Müdür Yardımcısı Dr. Nevzat Birişik’in yer aldığı komisyon oluşturulduğunu ve komisyonunun Milletvekili Av. Ali Özkaya tarafından hazırlanan ve fotoğraflarla tespit edilen raporda yer alan bilgi ve dokümanlardan da yararlanarak, afet derecesine ulaşan “Patates Mildiyösü” hastalığı üzerinde çalışıp, söz konusu hastalık ile mücadele yollarına ilişkin rapor hazırladığını ifade etti.
Bakan Eker, Bakanlık yetkililerinin yer aldığı komisyonun hazırladığı raporda ve yetkililerle yapılan görüşmelerde; ürünlerinde yüzde 30 ve üzeri zarar gören çiftçilerin vakit kaybetmeden İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat edip hasat mevsiminde bu zararlarının yetkililerce tespitinin sağlanması; hastalığa maruz kalmış olan arazilerden traktör ve/veya benzeri diğer araçlarla geçen çiftçilerin araçlarının tekerleklerini, dezenfekte amaçlı, bol suyla yıkamaları çok küçük boyutlarda olsa dahi ürünlerin tamamının toplanarak hastalıklı tek bir mahsulün bile tarlada bırakılmaması;
Patates Mildiyösü hastalığına maruz kalan tarım arazilerine en az 2 yıl süre ile patates ekilmemesi; fazla yağmurların neden olduğu hastalık ile mücadele için yine aynı doğrultuda arazilerinin salma sulama şeklinde sulanmamasına özen gösterilmesi; yine hastalıkla mücadelede hastalığın belirtilerinin görüldüğü ilk anlardan itibaren ilaçlama yapılması; gibi hususlara hastalıkla mücadelede önemli olduğunu etkenleri olduğunu belirtti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Afyonkarahisar’ın tamamındaki patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin olarak; mahsul hasatı sonrasında zarar miktarının net olarak tespit edilmesinin ardından konunun Bakanlar Kurulu gündemine getirilerek tüm yönleriyle değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
Öte yandan yapılan açıklamada, Hububat Desteklemelerinin 2. Grup Ödemelerinin 6 Ağustos 2015 tarihinde yapılacağı bildirildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Basın Bayramı’nı kutladı

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı

Özkaya kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Özgür ve bağımsız basın; ileri demokrasilerin ve demokratik toplumun garantisidir. Ancak basının özgürlüğü kadar objektifliği de demokrasiler için son derece önemlidir. Mesai kavramı gözetmeksizin, büyük bir özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramını en içten duygularımla kutlarım.”

Bakmadan Geçme