• Haberler
  • Genel
  • 'Mağduriyetim karşılanacak mı, bilmek istiyorum'

'Mağduriyetim karşılanacak mı, bilmek istiyorum'

Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta oturan işçi emeklisi Süleyman Sivri, evinin önünde yapılan asfalt konusundaki mücadelesinde yeni bir aşama kaydetti. İlgili makamlara yazdığı dilekçelerin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nden 'Şikayet konusu, imar planına alındı' yazısını alan Sivri, yeni bir dilekçe daha yazarak çalışmanın ne zaman yapılacağını sordu Afyonkarahisar Belediyesi’nin Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta yaptığı asfalt çalışması [&hellip]

“Mağduriyetim karşılanacak mı, bilmek istiyorum”

Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta oturan işçi emeklisi Süleyman Sivri, evinin önünde yapılan asfalt konusundaki mücadelesinde yeni bir aşama kaydetti. İlgili makamlara yazdığı dilekçelerin ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nden “Şikayet konusu, imar planına alındı” yazısını alan Sivri, yeni bir dilekçe daha yazarak çalışmanın ne zaman yapılacağını sordu

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Hasan Karaağaç Mahallesi 42’nci Sokak’ta yaptığı asfalt çalışması sırasında, yoldaki “kot”un yükseldiğini savunan, ancak bir sonuç alamayan işçi emeklisi Süleyman Sivri, şikayetini ilgili makamlara taşıdı. Evinin yokuş aşağı bir ko-numda olduğunu, yukarıdan gelen suyun evine gireceğini öne süren Sivri, evinin önünden geçen yolun bir tarafında 16 santimetre, diğer tarafında 8 santimetre yüksekliğinde asfalt olduğunu belirtirken, bu durumun kendisini mağdur edeceğini söylemişti. 8 santimetre yüksekliğindeki bölümün kendi evinin bulunduğu tarafta olduğunu kaydeden Sivri, “Yolun eğimine bir de asfaltın yüksekliği eklenince, şiddetli bir yağmurda evimi su basma ihtimali var. Bunun hemen düzeltilmesini istiyorum” demiş ve yetkilileri göreve çağırmıştı.
Şikayet konusu, imar
programına alındı
Önce Afyonkarahisar Belediyesi’ne, daha sonra da Afyonkarahisar Valiliği’ne başvuran Süleyman Sivri, bu müracaatlarının ardından şikayetiyle ilgili olumlu bir gelişme kaydetti. İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bilirkişi, şikayete konu olan sokakta yaptığı inceleme ve fotoğraflama çalışmalarının ardından bir rapor hazırlandı. Raporda Afyonkarahisar Belediyesi tarafından dağdan gelen yağmur sularının toplanması için bir kanal açılması önerildi.
Bu raporu dikkate alan Afyonkarahisar Belediyesi’nden Süleyman Sivri’ye gönderilen yazıda da “İlgi yazınızda şikayetinize konu olan mahalde yapılan inceleme neticesinde tan-zim edilen rapor, belediyemizce tekrar incelenmiştir. Şikayet konusu, Belediyemiz tarafından imar programına alınmış olup çalışmalar imkanlarımız doğrultusunda yapılmaya çalışılacaktır” denildi.
İlk dilekçeden
bugüne neler oldu?
Afyonkarahisar Belediyesi’nden gelen cevap yazısının “ucu açık” olduğunu belirten Süleyman Sivri, bu cevaba karşılık bir dilekçe daha yazdı. Sivri, dilekçesinde, “Evimin önündeki yolda yapılacak olan asfalt çalışması sonucunda mağdur olacağımı ve bunun sonucunda da bu çalışmaların tekrar baştan yapılması gerekeceğini düşünerek devletimizin imkanlarının yeterli planlama yapılmadan zayi edilmesini istemediğim için ilgili dilekçeyi yazdım. Bu dilekçemde asfalt dökme işlemine başlamadan aksaklıkların gide-rilmesi için gerekli planlamanın yapılmasını, aksi taktirde hukuki yollara başvuracağımı belirttim. Fakat asfalt dökme işlemi sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı olarak hem mağdur edildim; hem de devletimizin bizim vergilerimizle bizlere sağladığı imkanların görevlilerin gerektirdiği bilgi birikimine ve yeterli tecrübeye sahip olmayan, vatandaşın ikazlarını dikkate almayan görevlilerce ve yetkililerce zayi edildiğini düşünüyorum. Çünkü 17.10.2011 tarihli Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’nın yazısında belirttiğiniz kot düşürmesi ve asfaltlama çalışması sonucunda yolun kotu daha da yükselmiştir. Bu yükselme 18.10.2011 tarihli Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na yazılan dilekçemde belirttiğim gibi toplam 30 santimetredir” dedi.
Vatandaş sordu:
Ne zaman ve nasıl?
Sivri, çeşitli ayrıntılara yer verdiği dilekçesini şu sözlerle bitirdi:
“Sonuç olarak bütün bu yazışmalar neticesinde 20 Ocak 2012 ta-rihli Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı’na ait yazınız 24 Ocak 2012 tarihinde tarafıma ulaşmıştır. Bu yazınızda konunun tekrar incelendiği belirtiliyor ve mağduriyetimin üstü kapalı olarak kabul edildiği anlaşılıyor. Fakat mağduriyetimin giderileceği tarih açıkça belirtilmemiş konu kanaatimce kesin olmayan ifadelerle geçiştirmeye çalışılmıştır. Ben Süleyman Sivri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Afyonkarahisar ilinde yaşayan bir yurttaş bir vatandaş olarak mağduriyetimin giderilip giderilmeyeceğini, giderilecekse ne zaman giderileceğini ve mağduriyetim giderilinceye kadar geçecek sürede uğrayacağım zararın karşılanıp karşılanmayacağını açık ve net olarak bilmek istiyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme