• Haberler
  • Genel
  • 'Mağduriyet giderilsin' teklifi reddedildi – Kocatepe Gazetesi

'Mağduriyet giderilsin' teklifi reddedildi – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş'ın 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair verdiği Kanun Teklifi kabul edilmedi. Toptaş, şehit ve gazi ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için böyle bir teklif verdiğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, reddedilen kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Toptaş, 'Bu kanun teklifimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, [&hellip]

“Mağduriyet giderilsin” teklifi reddedildi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş’ın 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair verdiği Kanun Teklifi kabul edilmedi. Toptaş, şehit ve gazi ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için böyle bir teklif verdiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, reddedilen kanun teklifi hakkında bilgi verdi. Toptaş, “Bu kanun teklifimiz, Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve Millî İstihbarat Teşkilatı mensupları arasındaki öğrenim ve kademe farkına göre ücret belirlenmesini, şehit dul ve yetimleri ile malullerinin eğitim desteklerinin sağlanmasını, astsubaylıktan subaylığa geçenlerin haklarının düzenlenmesini, uzman erbaşlar ve astsubayların maaşlarının üçüncü sınıf emniyet müdürü maaşından az olmamasının düzenlenmesini sağlamaktadır. Bu değişiklikle güvenlik güçlerinin özlük hakları arasındaki adaletsizlik de giderilmiş olacaktır” dedi.
AYLIKLARA DÜZENLEME
Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne personel yetiştiren okullarda öğrenim görürken terör olayları nedeniyle hayatını kaybedenlere de malul maaşı verilmesi gerektiğini belirten Toptaş, şöyle devam etti:
“Bu teklif ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve MİT mensubu vazife malulü personelin de anne, babalarına hiçbir koşul aranmaksızın maaş bağlanması sağlanacaktır.Bu teklif ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT mensuplarının vazife malullerinin, bu madde hükümlerine göre, aylıkları yükseltilecek personel kapsamına alınmaları sağlanacaktır. Öğrenci ve öğrenci adayları ve vazife malulleri de dâhil edilerek bütün personelin derece ve kademe ilerlemesinden yararlanması sağlanacaktır.Astsubaydan subay olan personelin rütbe tavanının kıdemli albaya kadar yükseltilmesi ve astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erlerin aylık maaşlarının üçüncü sınıf emniyet müdürüne ödenen aylıklardan az olmaması sağlanacaktır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme