Mağdur eden acenteler teşhir edilmeli

Seyit Turizm Afyonkarahisar Şubesi Müdürü ve şirket yetkilisi Şükrü Bulaş, her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de bazı olumsuzlukların yaşandığını ve bu olumsuzluklardan kendilerinin de etkilendiğini ifade etti Yerel basında hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden bazı hemşehrilerimizin bazı seyahat acenteleri tarafından mağdur edilmesine yönelik olarak yerel basında haberler yer aldığını belirten Seyit [&hellip]

Mağdur eden acenteler teşhir edilmeli

Seyit Turizm Afyonkarahisar Şubesi Müdürü ve şirket yetkilisi Şükrü Bulaş, her sektörde olduğu gibi kendi sektörlerinde de bazı olumsuzlukların yaşandığını ve bu olumsuzluklardan kendilerinin de etkilendiğini ifade etti

Yerel basında hac görevini yerine getirmek için kutsal topraklara giden bazı hemşehrilerimizin bazı seyahat acenteleri tarafından mağdur edilmesine yönelik olarak yerel basında haberler yer aldığını belirten Seyit Turizm Afyonkarahisar Şubesi Müdürü ve şirket yetkilisi Şükrü Bulaş, “Kanuni nedenlerle basındaki haberlerde seyahat acentesinin adı verilmeyince tüm seyahat acenteleri zan altında kalıyor. Bizlerin verdiğimiz sözleri yerine getirmememiz söz konusu olamaz. İnsanları yanlış vaadlerle kandıran sözde seyahat acentelerinin zararı tüm sektöre dokunmaktadır” dedi.
TEŞHİR EDİLMELİ
Bu tip firmalara gerekli yaptırımların da uygulanması gerektiğini dile getiren Bulaş; “Bu tip haberler sonrasında vatandaşı mağdur eden firmalar ile ilgili olarak gerekli şikayetlerin yapılması, yaptırımların uygulanması ve ayrıca bu tip firmaların isimlerinin de açıklanarak vatandaşların zarara uğramaması açısından teşhir edilmesini istiyoruz” dedi.
VATANDAŞLAR DİKKATLİ OLMALI
Şükrü Bulaş, vatandaşların da bazı hususlara dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek; “Her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de çeşitli olumsuzluklar yaşanıyor. Biz buradan Umre ve Hac vazifelerini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlarımıza şu tavsiyelerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımız tercih edecekleri firmaların taşeron olup olmadığına, A Acente belgesine sahip olup olmadığına, TÜRSAB üyesi olup olmadığına, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan Seyahat Acentesi Şube Belgesi olup olmadığına dikkat etmeli, bunun yanında şirketin de geçmişini sorgulamalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme