• Haberler
  • Genel
  • Mağaza gibi paylaşım projesi – Kocatepe Gazetesi

Mağaza gibi paylaşım projesi – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) öğretim elemanları kullanmadıkları, fazla ve hiç giyilmemiş elbise, çanta ve ayakkabılardan oluşan Açık Dolap projesini hayata geçirdi. Bir mağazayı andıran açık dolap odasından isteyen öğrenci istediği ihtiyacını alabilecek Afyon Meslek Yüksek Okulu’ndaki öğretim elemanları, bazı sivil toplum örgütü ve büyük şirketlerin uyguladığı bir sosyal sorumluluk projesini [&hellip]

Mağaza gibi paylaşım projesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Afyon Meslek Yüksek Okulu’nda (MYO) öğretim elemanları kullanmadıkları, fazla ve hiç giyilmemiş elbise, çanta ve ayakkabılardan oluşan Açık Dolap projesini hayata geçirdi. Bir mağazayı andıran açık dolap odasından isteyen öğrenci istediği ihtiyacını alabilecek

Afyon Meslek Yüksek Okulu’ndaki öğretim elemanları, bazı sivil toplum örgütü ve büyük şirketlerin uyguladığı bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiler. Evlerinde kullanmadıkları, kullanılmış ama iyi durumdaki elbise, çanta ve ayakkabılarla hiç kullanılmamış bazı eşyaların ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması amacıyla paylaşım projesi başlattılar. Öğrencilerin kendi gereksinimlerinin yanı sıra öğrencilerin yakınlarının da ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri amacıyla toplanan eşyalar bir odada toplandı.
İhtiyaç sahibi öğrencilerin hem rencide olmaması, hem de ihtiyaçlarını rahatlıkla alabilmesi için getirilen eşyaların nasıl öğrencilerle buluşacağını düşünen öğretim elemanları küçük çaplı bir mağazayı andıran odayı hazırladı. Tek tek kontrol edilen elbise, ayakkabı ve çantalar, gönüllü öğrenciler tarafından katlanarak raflara yerleştirildi. Özel bir soyunma kabinide hazırlanan Açık Dolap, her hafta belirli gün ve saatlerde açık olacak. Çocuk kıyafetlerinin de bulunduğu açık dolapta öğrenciler kendi gereksinimlerinin yanı sıra yakınlarının ihtiyaçlarını da alabilecek.
Açık dolap projesi için öğretim elemanlarıyla uzun süre değerlendirmeler yaptıklarını anlatan Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış, öğrencilerin gereksinimlerini karşılamayı amaçladıklarını söyledi. Projenin paylaşma tabanlı başladığını ifade eden Doç Dr. Yaramış, “İlgi çekici olması için açık dolap ismini seçtik. Burada öğrencilerimiz gereksinimlerini alırken, ilgili bir öğretim elemanı dışında kimse bundan haberdar olmayacak. İhtiyaç sahibi olup olmadığına bakmadan her tülü gereksinimlerini alabilecek” dedi.
Açık Dolap’tan bütün öğrencilerinin yararlanabileceğini vurgulayan MYO Müdürü Doç. Dr. Yaramış, sosyal sorumluluk projesi olarak başlattıkları Açık Dolap odasının belirli gün ve saatlerde açık bekleyeceğini kaydetti. Projeye isteyen Afyonkarahisarlılar’ın da destek olabileceğini belirten Yaramış sözlerini şöyle sürdürdü, “Proje umarız ki diğer fakülte ve meslek yüksek okullarına da yayılır. Öğretim elemanlarımız evlerinde iyi durumdaki gerek kendi gerek diğer aile fertlerinin eşyalarını getiriyorlar. Biz de kontrol ve kuru temizlemelerini yaptırıp öğrencilerimize sunuyoruz. Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Solak’ın desteğini ve çok sıcak katkılarını gördük. Umarım öğrencilerimizin ihtiyaçlarına yardımcı olabiliriz”
Öte yandan Afyon MYO öğretim elemanları kendi aralarında oluşturdukları fonla da öğrencilere maddi destek sağlıyor. Fon sayesinde maddi sıkıntı yaşayan öğrenciler geri çevrilmediği gibi iki yıldır gelen tüm talepler de olumlu karşılandı. Öğretim elemanlarının kendi maaşlarından oluşturdukları fonda kalan parayla ise maddi sıkıntı yaşayan öğrencilere öğle yemeği ve ulaşım kartı alınması sağlanıyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme