• Haberler
  • Genel
  • “Mafya avukatı değilim, işimi yapıyorum”

“Mafya avukatı değilim, işimi yapıyorum”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, hakkındaki iddiaları samimiyetle cevaplandırdı. Kendisine yöneltilen “Mafya avukatı” suçlamalarını değerlendiren Olgun, mafya avukatı olmadığını, avukatlık mesleğinin gereğini icra ettiğini söyleyerek, 'Kırmızı pasaporta ihtiyacım yok. İngiltere'de oturum kartına sahibim' dedi İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, Bahadır Oğuz'la birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret [&hellip]

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, hakkındaki iddiaları samimiyetle cevaplandırdı. Kendisine yöneltilen “Mafya avukatı” suçlamalarını değerlendiren Olgun, mafya avukatı olmadığını, avukatlık mesleğinin gereğini icra ettiğini söyleyerek, “Kırmızı pasaporta ihtiyacım yok. İngiltere’de oturum kartına sahibim” dedi

Haber

İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Av. Hakan Şeref Olgun, Bahadır Oğuz’la birlikte Kocatepe Gazetesi çalışanlarını ziyaret etti. Olgun, ziyaret sırasında sorulan soruları cevaplandırdı.
“ARTIK AK PARTİ’Yİ GEÇTİK”
Yaklaşan Milletvekili Genel Seçimi ile Cumhurbaşkanlığı seçiminde partisinin iddialı olduğunu belirten Av. Hakan Şeref Olgun, son kamuoyu yoklamalarında AK Parti’nin ciddi kan kaybettiğini belirtti. Olgun, “Şu an için İYİ Parti’nin oyu yurt genelinde yüzde 25’in altında değil. Afyon için şunu söyleyebilirim ki biz AK Parti’yi geçtik. Yarın sabah seçim yapılsa Afyon milletvekili dağılımında iki, iki, bir olurken bir tane de boşta var. O boş olan vekilliği iyi çalışan kazanacak. AK Parti kalesi Konya’da yüzde 70 oy oranına sahipken son anketlerde bu rakamın yüzde 40’a kadar gerilediğini gördük. Diğer yörelerde de AK Parti anketlerde yüzde 40’ı geçemiyor. Seçim sathı mailine girince bu iş daha da değişecek.” dedi.
“ÖNCELİKLİ ÇÖZÜLECEK SORUN TARIM VE HAYVANCILIK”
Milletvekili aday olması halinde karşısında kimlerin rakip olacağı öngörüsü sorulan Olgun soruyu şöyle cevaplandırdı:
“AK Parti’de olsun, diğer partilerde olsun. Vallahi ben kendi partimdeki aday adayları da dâhil kimseyi araştırmıyorum. Ne ilgileniyorum, ne bakıyorum. Kendi çalışmam ve çabalarımla ilerliyorum. Biz aday olacağımızı düşünüyoruz. Nasip olursa aday olup milletvekili seçilirsek Afyon’da çözmemiz gereken çok sorun var. Ama tarım ve hayvancılık şehri olan Afyon’da tarım ve hayvancılık bitti. Hukukçu olmadan önce ben Hayvan Sağlık Memuru idim. Beş yıl çalıştım. Ziraatla da uğraşıyorum kiraz bahçem var. Hayvan yetiştiriciliği de yaptım. Öncelikle tarım ve hayvanclığın acilen ayağa kaldırılması lazımdır. Damızlık inekler kesime gidiyor. Afyon’da biz çalışma yapıyoruz. Bunları da yakında yayınlayacağız. Afyon’u ilçe ilçe, köy köy biz durumları tespit ediyoruz.” diye konuştu.
“AFYON’A UĞRAMAZ DİYENLER KENDİLERİNE BAKSINLAR”
Milletvekilliği görevine seçilmesi halinde memleketi Afyonkarahisar’dan ayrılmayacağını, aksi yöndeki söylentilere kulak asılmaması gerektiğini belirten Olgun, “Kocatepe Gazetesi aracılığıyla ifade etmekte yarar görüyorum. Afyon benim memleketim. Ben geçmişte Afyon’da çok siyaset yaptım. Diğer siyasi partilerde aday adaylıklarım oldu. Zaten ben Afyon’dan hiç ayrılmadım ki. Afyon’da avukatlık yaptığım evden bir iğnemi dahi başka bir yere götürmedim. Milletvekili adayı olsak da olmasak da, aday olup seçilsek de her zaman Afyon benim memleketim. Bunlar seçim zamanlarında olağan söylentilerdir. Ayrıca benim aday olup seçilmem halinde Afyon’a uğramayacağımı iddia edenler kendilerine baksınlar. Afyon sevdamızı irdelemek isterim. Bunu söyleyenler televizyonlarda tartışabiliyorlar mı?” şeklinde konuştu.
“DIŞA BAĞIMLILIĞI KALDIRMAMIZ LAZIM”
Afyonkarahisar’ın en büyük gelir kaynaklarından birinin et olduğunu belirten Olgun şunları kaydetti: “Afyon’un en büyük gelir kaynaklarından birisi ettir. Malum zamanında Afyon, Ankara ve İstanbul’un et ihtiyacının yüzde 70’ni karşılıyordu. Bu durum geriledi. Hükümetin tutarsız tarım politikaları yüzünden durum bu haldedir. Dışarıdan et ithal edildi. Bunu kolay sandık. Her şeyi hazır alalım dedik. Ama bunu yaparken de memlekette bir şeylerin bittiğini göremedik. Nasıl bugün Ukrayna’dan saman alıyorsak Brezilya’dan et alıyorsak sonuçta bunların herhangi bir doğal afet, savaş halinde alımlar kesilip, her şey bitiyor. Bizim dışa bağımlılığı kaldırmamız lazımdır. İYİ Parti Genel Merkezi’nde her konu üzerinde oluşturulan ekipler sabah 9.00’dan akşama kadar çalışıp fikir ve sorunlara çözüm üretiyorlar. Sanki iktidar olmuşuz gibi disiplinli bir çalışma yürütülüyor. Bir hukukçu olarak bende hukuk alanında bana verilen konular üzerinde çalışıyorum.”
“MAFYA İLE İŞİM YOK, AVUKATIM, İŞİMİ YAPIYORUM”
Afyonkarahisar’da hukuk kariyerinde zirveye ulaştıktan sonra İstanbul, Ankara ve Londra’da hukuk büroları açtığını belirten Olgun, hakkında “mafyanın avukatı” yakıştırmasını yorumladı.
Hakan Şeref Olgun şunları söyledi:
“Mafya kavramı ile ne kast ediliyor bilmiyorum. Çünkü benim öyle bir işim olmadı. Fakat böyle bir yakıştırmadan da şeref duyarım. Çünkü mafya herkesi avukat olarak tutmaz. Biz camiye imam aramıyoruz ki. Biz Afyon halkının hakkını, hukukunu savunacak vekil arıyoruz. Bugüne kadar benim hakkımda en çok onu söyleyebiliyorlar. Başka bir şey yok, diyebiliyorlar mı? Ama mafya avukatı ve başka bir sıfatla özel avukatlık yoktur. Avukatlık mesleğinde bu tarz bir ihtisas alanı yok. Azeri mafyası dedikleri hususu söyleyeyim. Benim bir müvekkilim var. Azerbaycan’ın Cumhurbaşkanına rakip görüldüğü için hakkında bir sürü iddia ortaya atıldı. Mübariz Mansimov, Palmali Gemicilik, otelcilik, havacılık şirketlerinin sahibidir. Bir iş insanı nasıl mafya olarak tanımlanıyor anlayamıyorum. Neyin mafyasıymış bu? Şu an bu adam Türk vatandaşı olmuş. Bütün yatırımları Türkiye’dedir. Dünyada sayılı isimlerden birisidir. Sedat Peker kendisini mağdur olarak gündeme getirdi. Mehmet Ağar’ın ona Yalıkavakta’ki mal varlığına çöktüğünü söylemişti. Malına çökülen bir adam mafya mı mağdur mu olur? Bu adam şu anda Türkiye’de on bin insan çalıştıran, tonlarca yükü gemisiyle taşıyan kişidir. Herkesin gitmeye cesaret edemediği Rusya, Ukrayna tarafına taşımacılık yapıyor” dedi.
Avukatlık kariyerindeki yükselişinin nasıl olduğunun sorulması üzerine Olgun şöyle devam etti:
“Ben Afyon’dan hukuk ofisimi İstanbul’a götürdüğümde bağlantıları kurdum. Afyon’da iş potansiyelinde zirveye gelmiştim. 2003 yılından söz ediyorum. Bir Ağır Ceza Reisi hâkim arkadaşım, ‘Senin Afyon’da bu saatten sonra sen kazanacağın bir şey yok. İlerlemeni sürdür aksi hale geri gidersin.’ demişti. Düşündüğümde adam mantıklı konuşmuştu. Afyon’da avukatlık yaparken Çay, Bolvadin bölgedesinki işlerin yüzde 50’si benim kalan yüzde 50’si diğer avukatlarındı. Çocuklarım da o zaman küçüktü. Eğitim hayatlarını büyük şehirde sürdürmenin gelecekleri açısından iyi olduğuna karar verdim. Tabi oraya gider gitmez millet de bizi beklemiyordu. Ciddi bir mücadele verdikten sonra iş adamlarıyla çalıştıktan sonra ortaya çıkan memnuniyetlerle tavsiye edilen aranan bir avukat haline geliyorsunuz. Her gemisi olan adam mafya mıdır? Yani bu iddialar her dönem ortaya atılabilir. Ben mafya denince çek-senet tetikçiyi anlarım. Benim meslek hayatımda hiçbir zaman öyle bir müvekkilim olmadı. Ama olsaydı da onun davalarına bakardım. Avukatlık sorunlu işleri çözebilmektir. Ben İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukatım.”
“KIRMIZI PASAPORT LAZIM DEĞİL, DAHA DEĞERLİ OTURUM KARTIM VAR”
Kırmızı pasaport için milletvekili olmak istediği yönündeki iddiayı da yalanlayan Olgun şöyle konuştu: “Benim kırmızı pasaporta sahip olmaktan daha değerli bir oturum kartına sahibim. Sanırım 1988 yılında rahmetli Turgut Özal zamanında yapılmış bir anlaşma ile karşılıklı olarak Türkiye ve İngiltere arasında iş yapabilmek için oturum kartı sahibi olanlardanım. Zamanında gerekli başvuruyu yaptım ve bu oturum kartına sahip oldum. Hem oturum kartım hem de yeşil pasaportum var. Son başvuruda 31 bin kişi içerisinden bin 700 kişiye sözünü ettiğim oturum kartı verildi ve kapandı. İngiltere’de oturum hakkını alınca orada da bir hukuk ofisi açtım. Siyasete girince askıya aldım. Ama kızlarımdan biri şu anda hukuk eğitimi alıyor. Belki ileride benim üzerinden o yararlanır. Bugün varız yarın gideceğiz. Ben milletime ve evlatlarımıza iyi bir gelecek bırakabilmenin mücadelesini veriyorum. Afyon’dan da arkamızda hoş bir sada bırakmak istiyorum. Ben başka ne yapacağım ki? Çay’daki evimi boşaltmadım. Kiraz bahçemin bekçisine 22 yıldır düzenli maaşını ödüyorum. Çünkü birgün gelecek ben memleketime döneceğim. Kiraz bahçemize 50 kişi müşteri oldu satmadık. Eğer dediğim gibi bir milletvekili olamazsam Allah bana nasip etmesin. Aday olmazsak da niye küselim? Afyon bizim memleketimiz. Çay’da 8 tane mezar aldım. Ben buraya gömüleceğim.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme