• Haberler
  • Spor
  • 'Maddi imkansızlıklardan dolayı SAL'a çıkmıyoruz'

'Maddi imkansızlıklardan dolayı SAL'a çıkmıyoruz'

1. Amatör Lig'de başarılı bir sezon geçirdikten sonra Play-Off Grubu'nun da başarılı devam ettiğini, Süper Amatör Lig için tüm takımla görüştüklerini, sonrasında da köy halkından destek alamadıkları için SAL'a çıkmama kararı aldıklarını belirten Akcinspor Başkanı İsmail Çağlak, takım Kaptanı İsa Özbek, Kaleci Adem Şen, başarılı orta saha oyuncuları Çağan Manış, Zafer Varlı ve Emre Yağıcı [&hellip]

1. Amatör Lig’de başarılı bir sezon geçirdikten sonra Play-Off Grubu’nun da başarılı devam ettiğini, Süper Amatör Lig için tüm takımla görüştüklerini, sonrasında da köy halkından destek alamadıkları için SAL’a çıkmama kararı aldıklarını belirten Akcinspor Başkanı İsmail Çağlak, takım Kaptanı İsa Özbek, Kaleci Adem Şen, başarılı orta saha oyuncuları Çağan Manış, Zafer Varlı ve Emre Yağıcı Gazeteniz Kocatepe’yle yaptığı söyleşi sizlerle.
Kocatepe: Başkanım 2015-16 sezonuna başlamadan önce takım içinde ve transferde neler yapıldı?
Başkan Çağlak, sezon başında takımı kurarken teknik ekiple birlikte takımı gençleştirme kararı aldık. Maçlar başlamadan önce aldığımız bu kararla başarılı olup olamayacağımızı çok düşündük. O zaman için Masterler Derneği ve Büyükkalecik Belediyespor’la olmak üzere iki hazırlık maçı yaptık. Gördük ki gençlerle kurduğumuz kadro hazırlık maçlarında bizi tatmin etti. gençleştirme operasyonu başarılı bir şekilde hayata geçti. Yalnız bu takımın içinde tecrübeli, takıma ağabeylik yapacak, onları çekip çevirecek 3-4 oyuncu olmalı diye düşündük. Geçen yılda (2014-15) takımda yer alan İrfan Yılmaz, İsa Özbek, Adem Şen ve Mevlüt Erkek’i de ekleme kararıyla yola çıktık.
SEZON BAŞLADI
Kocatepe: Sezon başladığında yaş ortalaması ne durumdaydı?
Başkan Çağlak: 18-20 Kişilik kadro ile sezona başladık. 4 oyuncu hariç 17 ila 22 yaş arası oldu takım. İlk resmi maçımızda saha çıktık. Rakip Sadıkbeyspor, ilk yarıda oyuncuların eksik motivasyonları ile 3-1 yenik tamamlandı. Soyunma odasında arkadaşlara yaptığım konuşmada sahada yapılması gereken futbol oyun kuralları çerçevesinde her şeyi yapıp maçı alacaklarına inandığımızı söyledik. Bizim kendilerine inandığımızı gören oyuncular sahaya çıktı. İkinci yarıda genç oyuncuların kondisyonu ile gençleştirme operasyonunun ilk meyvesini aldık. Son 15 dakikada rakip yorgun düştü ve biz arka arkaya 4 bulduk. Maçın sonunda 5-3’lük skorla kazanmayı başardık. Bu galibiyet sonucunda gençleştirme operasyonunun yerinde olduğunu gördük. Tecrübeli oyuncularımızla ve genç kadromuzla maçlarımızı kazanmaya başladık. İlk yarıda 7 maç yaptık, 3 galibiyet alırken 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldık. İlk yarıyı liderin gerisinde 7 puan farkla tamamladık. İkinci yarıya başladığımızda takımdaki birlik ve beraberliğe büyük önem verdik. Sonrasında paralı futbolculara karşı, 3 maçta 3 galibiyet aldık. Ardından cezalı ve sakatlığı bulanan oyuncularımızdan dolayı mağlubiyetler geldi. Sezonun haftalarına 4. sırada girdik. Sinanpaşa son maça çıkmadığı için sezonu 3. sırada tamamladık.
PLAY-OFF’LARA KATILDIK
Sezonu 3. sırada tamamlayınca Play-Off’lara katılma şansı elimize geçti. O dönemde AFJET Afyonspor şampiyon olmak ve üçüncü lige çıkmak istiyordu. Bizimde bu ihtimal işimize yarayacaktı. Buna bağlı olarak Hisar Belediyespor şampiyon olmuş Bölgesel Amatör Lige çıkmış 1. Amatör Lig’den de Süper Amatöre 4 takım çıkabilirdi. Play-Off’lar başladı. Güçlü rakiplere karşı verdiğimiz mücadele de iyi bir ivme yakaladık. Son oynadığımız Ballık Gençlikspor maçını 6-2’lik skorla kazanınca Play-Off Grubu’nu 4. sırada tamamladık. Bu sayede bir üst lig olan Süper Amatör Lige çıkma hakkımız doğdu.
“İMKANLARIMIZ
SAL’I KALDIRMAYACAK”
Kocatepe: Peki Süper Amatör Lig için hazırlıklarınız neler?
Takım Kaptanı İsa Özbek: 1. Amatör Lig’de yaptığımız harcamalarımızı göz önünde bulundurduk. Süper Amatör Lig’de çıktığımızda imkanlarımız SAL’ı kaldırmayacak. Bunları göz önüne alarak Yönetim Kurulu, teknik heyet ve futbolcularla birebir görüştük. SAL’a çıkmama kararımızın olduğunu onların ne düşündüğünü sorduk. Futbolcularımızın söylediği sözler çok güzeldi. Çıkalım 10 da yesek oynayalım dediler. Futbolcuların kendilerine güveni bizleri çok mutlu etti. Fakat maddi imkansızlıklar bizleri oldukça sıkıntıya sokuyor. Bizim 1. Amatör Lig’de mücadelemizde sıkıntımız yok. Bizi Süper Amatör Lig fazlasıyla çok sıkıntı olacak. Yaptığımız sponsor görüşmeleri olumsuz sonuç verdi. Görüştüğümüz sponsorlar bize olumlu yanıt vermedi. Kendi halkımızın spora olan ilgisi bizleri bir hayli mutlu etti. Herkes SAL’a çıkmamızı takdir ederken çok sevinilecek bir durum olduğunu söyledi. Fakat iş maddi desteğe gelince kimse yanaşmadı. Bize köy halkından haftalık 50 kişi 10’ar lira üyelik aidatı verse kulübün BAL’da bile oynaması mümkün. Bu sene SAL’a çıkmama kararımızı en büyük oranda etkileyen mahalle halkımızın maddi desteksizliği oldu.
“DİLEKÇEMİZİ VERDİK SAL’A ÇIKMAYACAĞIZ”
Süper Amatör Lig’de imkanlarımızın yetersizliği belimizi bükecek. Bunu şimdiden gördüğümüz için federasyona dilekçemizi verdik. SAL’a imkanlarımız yetersiz olduğu için çıkamıyoruz. Hedefimizde 1. Amatör Lig’de mücadele etmek var. Önemli olan köyde bulanan gençlerin sosyal aktivite yapması. Biz SAL’a çıkmadığımız için Ballık Gençlikspor çıkmadığımızı duyunca hazırlıklara başladı. Hayırlısı böyleymiş hakkımızda hayırlısı olsun. >> Kocatepe Gazetesi Özel Röportajı

Bakmadan Geçme