Maçın oynanmaması için dilekçe verildi

Afyonkarahisar’da haftalardır süren kar yağışı nedeniyle sahanın karla kaplı olması ve soyunma odalarındaki aksaklıklar nedeniyle Afyonkarahisarspor kulübü yöneticileri, federasyona resim ve videolarla birlikte maçın tatil edilmesi konusunda bir dilekçe hazırlayarak federasyona gönderdi Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Afyonkarahisarspor, ikinci yarının açılış haftasında Darıca Gençlerbirliği ile karşılaşmış ve bu maçtan [&hellip]

Maçın oynanmaması için dilekçe verildi

Afyonkarahisar’da haftalardır süren kar yağışı nedeniyle sahanın karla kaplı olması ve soyunma odalarındaki aksaklıklar nedeniyle Afyonkarahisarspor kulübü yöneticileri, federasyona resim ve videolarla birlikte maçın tatil edilmesi konusunda bir dilekçe hazırlayarak federasyona gönderdi

Spor Toto 3. Lig 3’üncü Grup’ta alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Afyonkarahisarspor, ikinci yarının açılış haftasında Darıca Gençlerbirliği ile karşılaşmış ve bu maçtan sonra sahaların ve havaların durumunu göz önüne alarak Antalya’ya ikinci defa gitmişti. Geçen haftayı maç yapmadan geçiren Şimşek, Antalya’da Siirtspor maçına hazırlanmıştı. Afyonkarahisar’da ise aşırı kar yağışı ve soğuklar nedeniyle kalorifer tesisatında aksaklıklar meydana geldi. Soyunma odasındaki su ısıtma sistemlerinin de zarar gördüğü don olaylarında, sahalar da karla kaplandı. Afyonkarahisarspor ise bu şartlar altında Pazar günü Siirtspor maçına çıkmaya hazırlanıyor. Normal şartlarda Perşembe günü Afyonkarahisar’a dönmesi beklenen takımın bu sıkıntılar nedeniyle dönüş tarihi de ertelendi. Afyonkarahisarspor’un bir aksilik çıkmazsa bugün Afyonkarahisar’a gelmesi bekleniyor. Afyonkarahisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli de sahaların karla temizlenmesi için var güçleriyle çalışıyor. Ancak karın donması ile sahalardan karların temizlenme işlevi de bir hayli uzuyor.
Maçın ertelenmesi istenildi
Tüm bunları göz önüne alan Afyonkarahisarspor Kulübü yöneticileri, dün federasyona gönderilmek üzere bir dilekçe hazırladı. Maçın tatil edimesi için hazırlanan dilekçe ile birlikte stadın son durumunu gösteren kamera kayıtları fotoğraflar da federasyona gönderildi. Konuyu inceleyecek federasyon yöneticileri, uygun görmeleri halinde maçı tatil edecekler.

Sahalar temizlenmeye çalışılıyor

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli yoğun
çaba sarfederek sahaları karlardan temizlemeye çalışıyor

Afyonkarahisar son yılların en yoğun kar yağışına sahne olan kış mevsimini atlatmaya çalışıyor. Kötü hava şartları ve sahalardaki kar nedeniyle de uzunca bir süredir amatör maçlar oynanamıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli de yoğun çaba sarfederek sahaların karlardan temizlenmesi için uğraşıyor. Ancak buz kütlesi halindeki karlar personelin işini bir hayli güçleştiriyor. Traktöre takımı kar kürüme aletiyle sahaları temizlemeye çalışan personel, karların buz kütlesi şeklinde olması nedeniyle bir hayli zorlanıyor. Bu nedenle önce karları kütle kütle birbirinden ayırmak için küreklerle çalışma başlatan personel daha sonra da traktörle sahaların üzerindeki karları kenarlara taşımaya çalışıyor.

Buz kütlesi çalışmaları
zorlaştırıyor

Çalışmalar hakkında bilgi veren sahalardan sorumlu personel amiri Ahmet Yarımay da ellerinden geldiğince sahaları maçlara hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Yarımay, 25 yıllık memurluk hayatında ilk kez böyle bir karla mücadele ettiğine dikkat çeke-rek, buz kütlesi halindeki karların te-mizlenmesi sırasında zorluk yaşadıklarını belirtti. Ahmet Yarımay, “İlk kar yağdıktan sonra 3 Nolu Saha’yı temizledik. Şu an U-19 ve U-15 maçları bu sahamızda oynanı-yor. Ancak Merkez 1 Nolu Saha’da oynanması gereken BAL Ligi, maçları var. Burasının da açılması gerekiyor. Şimdi ise 1 Nolu Sahamızı hazır hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Atatürk Stadı’nı da yetiştirmeye çalışacağız

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü saha personeli amiri Ahmet Yarımay, Afyonkarahisarspor’un Pazar günü Siirtspor’la Atatürk Stadyumu’nda maçı olduğunu bildiklerini de söyleyerek bu sahanın da karlardan temiz-leneceğini ifade etti. Yarımay, “Atatürk Stadı’nda yoğun kar var. Son 25 yıllık memurluk hayatımda böyle bir karla mücadele etmedik. Hepimizin bildiği gibi üst üste kar yağdı. Bir de yağmur yağınca mevcut kar dondu. Allah nasip ederse hem Merkez 1 Nolu Saha’yı hem de Atatürk Stadı’nı maçların tarihine yetiştirmeye çalışacağız. Çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Traktör bile zorlanıyor

Sahalar-dan kar temizleme işlemi sırasında traktör kullanılıyor. Ancak sahalardaki kar yoğunluğu o kadar fazla ki bazı noktalarda traktör de karı itmede yetersiz kalıyor.

Çim zarar görecek

Saha personeli amiri Ahmet Yarımay, zeminin ve karın don olması nedeniyle şu anda traktör kullandıklarını söyledi. Zeminin don olmasının bu avantajının olduğunu ifade eden Yarımay, ancak buna rağmen çimin zarar göreceğini dile getirdi. En az hasarla sahaların temizlenmeye çalışıldığını ifade eden Yarımay, “Sahanın zemini buz olmasaydı makine kullanamazdık. Şimdilik makine kullanabiliyoruz. Ancak buna rağmen çim yüzde 15 civarında bir zarar görecek. Çim don olmasaydı makine kullanamazdık. Sahaları da temizlememiz çok zor olacaktı” dedi.

Personel de yoruldu

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli büyük bir çaba harcayarak sahaların karlardan te-mizlenmesi için mücadele veri-yor. Ancak personel de artık kar temizlemekten bitap düşmüş durumda.

Pist kar doldu

Afyonkarahisar Atatürk Stadı’nda bulunan koşu pisti de kar temizleme çalışmaları nedeniyle karla doldu. İki gündür Atatürk Stadını temizleyemeye çalışan personel karları saha kenarına yığınca ortaya bu görüntüler çıktı.

R. Hüseyin Biçer

Bakmadan Geçme