Macera arayan Suriyeli Kale'de mahsur kaldı

Suriyeli mülteci gezmek için çıktığı tarihi 'Karahisar Kalesi'nde mahsur kaldı. Macera arayan Suriyeli, merdivenler yerine kalenin şehre bakan sarp kayalıklarından tırmanmaya başladı. 180 metrede mahsur kalan mülteciyi AFAD, 5 saatlik operasyonla kurtardı Karahisar Kalesi'nde hareketli anlar yaşanmasına neden olan olay, Kale'nin Burmalı Mahallesi'ne bakan eteklerinde meydana geldi. Suriyeli Muhammed Agil (26), kardeşi İbrahim Agil ve [&hellip]

Macera arayan Suriyeli Kale’de mahsur kaldı

Suriyeli mülteci gezmek için çıktığı tarihi ‘Karahisar Kalesi’nde mahsur kaldı. Macera arayan Suriyeli, merdivenler yerine kalenin şehre bakan sarp kayalıklarından tırmanmaya başladı. 180 metrede mahsur kalan mülteciyi AFAD, 5 saatlik operasyonla kurtardı

Karahisar Kalesi’nde hareketli anlar yaşanmasına neden olan olay, Kale’nin Burmalı Mahallesi’ne bakan eteklerinde meydana geldi. Suriyeli Muhammed Agil (26), kardeşi İbrahim Agil ve bir arkadaşı ile birlikte Kale’ye çıkmaya karar verdi. Merdivenlerden Kale’ye çıkmak yerine macera olması amacıyla sarp kayalıklardan çıkmaya karar veren Suriyeli arkadaşlar, 226 metrelik Kale’nin yaklaşık 180’inci metresinde korktu. Ne yukarıya çıkabilen ne de aşağıya inebilen Agil, henüz kendisinin bulunduğu yere ulaşamayan kardeşini arayarak yardım istedi.
FİLM GİBİ OPERASYON
Burmakı Mahallesi’ne geri dönen İbrahim Agil ve arkadaşı durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri Agil’ın tırmandığı yere ulaşamayınca durumu Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) bildirdi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri, Agil’ın aşağıya indirmek için merdivenlerden Kale’ye tırmandı. Film gibi bir operasyonla Kale’den aşağı inen AFAD kurtarma görevlisi, iplerle düz kale duvarlarından Muhammed Agil’in yanına indi.
KALE’DE DAĞCILIK EĞİTİMİ VERDİ
Mahsur kaldığı yerde bir hayli korkan Muhammed Agil’i sakinleştiren AFAD görevlisi, Agil sakinleştirdikten sonra kurtarmanın nasıl olacağı ile eğitim verdi. Dağcılık eğitimi alan AFAD personeli, Agil’e de Kale’de bir süre eğitim verdi. Agil’i kendisine bağladığı halatla aşağı indiren görevliye yardım amacıyla aşağıdan da AFAD’tan 3 kurtarma görevlisi yardım için sarp kayalıklara tırmandı. Aşağı indikten sonra kendisini görüntüleyen kameralara el sallayarak öpücük yollayan Agil, film yıldızları gibi çevreye selam verdi. Kendisini kurtaran AFAD personelinin elini sıkan Agil, kurtarma görevlilerine sarılarak teşekkür etti. Türkçe bilen kardeşi aracılığı ile gazetecilere yaşadıklarını anlatan Agil, çok korktuğunu söyledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme