• Haberler
  • Genel
  • 'Maça erken çıkan yorulur derdimiz koltuk değil

'Maça erken çıkan yorulur derdimiz koltuk değil

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı hakkında ser veriyor, sır vermiyor. Koçak, 'Bize bir koltuk lazım değil. Futbol maçı belli. Maç kaçta? Saat 7'de. Beni saat 5'te sahaya çıkarırsanız yorulurum' dedi Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ni ziyaret etti. Muhtarların ilgi ve hürmetiyle [&hellip]

“Maça erken çıkan yorulur; derdimiz koltuk değil

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı için aday olup olmayacağı hakkında ser veriyor, sır vermiyor. Koçak, “Bize bir koltuk lazım değil. Futbol maçı belli. Maç kaçta? Saat 7’de. Beni saat 5’te sahaya çıkarırsanız yorulurum” dedi

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ni ziyaret etti. Muhtarların ilgi ve hürmetiyle karşılaşan Koçak, kendisine gelen “Başkan adayı ol” yönündeki tekliflere ilişkin açıklamalar yaptı. Koçak, yerel seçimlerin uzun soluklu çaba gerektiğini belirterek şöyle dedi:
“25 yılda bu şehrin her mahallede, her evde bir hikayem olmuş. Ben bütün ömrümü milletin hizmetine vermişim. Ne olacak diye soruyorlar. Futbol maçı belli. Maç kaçta? Saat 7’de. Beni saat 5’te sahaya çıkarırsanız yorulurum. Maç saatine 20 dakika kala çıkılır, 10 dakikasında ter idmanı atarsın. Ondan sonra da topbaşı yaparsın, maç başlar. Milleti niye koşturacaksın? Seçim Kurulu takvim açıklayacak. Siyasi partiler aday adaylarının takvimlerini daha yeni başlattılar. Bize bir koltuk lazım değil. Biz her yerde milletimize hizmet ediyoruz. Bizim birileriyle kavga etmemize gerek yok. Biz herkesi seviyoruz.”
KOÇAK’IN İSMİ SİYASETİ HAREKETLENDİRDİ
Koltuk davası gütmediğini, her hal ve şartta millete hizmeti düşündüğünü belirten Koçak, “Biz hizmetimize devam edelim. Biz kimsenin altındaki sandalyeye talip değiliz. Mevlam ne eylerse güzel eyler. Seçimler demokrasinin bayramıdır. Önemli birkaç seçimi arka arkaya geçirecek. Burada hak eden kazansın. Hangisi hayırlısıysa o kazansın. Peşrev atmadan olmaz. Başa güreşen kişiler bazen peşrev atar. Güreşin bazen yarısından çoğu peşrevdir. Benim ismimin geçmesiyle birlikte iktidar partisi kendisini disipline etti, muhalefet partilerinde de hareket başladı. Demokrasinin gereği budur” ifadelerini kullandı.
“ŞÜKRÜ ÇELİKALAY, BİZİM DEĞERİMİZ”
Afyonkarahisar’ın, kendi yetiştirdiği değerli siyaset ve din adamlarına sahip çıkması gerektiğine işaret eden Koçak, İstiklal Harbi’nde bir alay kuran Şükrü Çelikalay’ı örnek gösterdi. Ali Çetinkaya ile Şükrü Çelikalay arasında bir rekabet olmadığını vurgulayan Koçak, şöyle devam etti:
“Şükrü Çelikalay’ı nereye gömdük? Biz birisini diğerine tercih etmeye çok meraklıyız. Neden, Şükrü Hoca mazlum. Benim gibi. Ben Afyon’da Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildim. Kimin haberi var? Bizim çocuklarımız güzel şeyler yapıyor. Ali Çetinkaya’yı överken Şükrü Çelikalay’ı gömmenin, milletin gündeminden uzaklaştırmanın ne anlamı var. Burada evlatlarımız hür bir şekilde yaşasın diye vaizlik cübbesini çıkardı, asker üniformasını giydi. Yunan’a karşı savaş günüdür deyip cübbesini çıkardı. Ege’de Yunan Birlikleri’nin içeri girmesini engelledi. Biz ne Şükrü Hoca’ndan ne de Ali Çetinkaya’dan vazgeçeriz. 1970’lerde Şükrü Çelikalay Hoca’yı tanırdı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Çelikalay’a iki kurdeleli İstiklal Madalyası verdi. İhtilafa düşmüştür, ama hiçbir zaman Cumhuriyet’e, devlete isyan etmemiştir. 103 tane soru önergesi vermiş, Birinci Meclis’te.”
“HAKKIMI HELAL ETMEYECEĞİM”
Kendisi hakkında çeşitli dedikoduların çıkarıldığını, ancak bu dedikoduların bir sonuç almadığını hatırlatan Koçak, “Gücün yanında olmayın. 2009’da İlker Başbuğ buraya geldiğinde oluk oluk gidiyordu, arkasında fotoğraf çektirmek için sıraya giriyorlardı. Güçten düştü, söven sövene. Bu ahlaki de değil, İslami de değil. Hukuki davalar devam etsin. Biz insani ilişkileri anlatıyoruz. Dün ‘Bizim memleketin çocuğu’ diyorken, bir anda kapıları kapatıveriyorlar. Benim için de 2008’de Ergekonculuğumuzu mu çıkarmadılar, darbeciliğimizi mi çıkarmadılar, bugün yarın tutuklanacak dediler. Hepsi ahlaksız, hepsi müfteri. Affetmeyeceğim, hakkımı helal etmiyorum. Hepsini öbür dünyaya götüreceğim” şeklinde konuştu.

“Karahisar’ı silmek, Ezan’ı Türkçe okutmak gibi”

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı
Mahmut Koçak, milletvekilliği döneminde şehrin isminin Afyonkarahisar olarak tescillenmesi için çalıştığını söyledi. Koçak, “Ezan’ı Türkçe
okutmak nasılsa bu şehrin isminden Karahisar’ı çıkarmak da aynıdır” yorumunu yaptı

Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, “Afyonkarahisar’ın ismi çok uzun, o nedenle marka olamıyor” eleştirilerine itiraz etti. Karahisar kelimesinin, şehrin temel taşı olduğunu vurgulayan Koçak, “Afyonkarahisar’ın ismi Selçuklu’dan bu yana Karahisar’dır. Osmanlı’da da Karahisar ismi kullanılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise Afyonkarahisar’dır. Hiçbir zaman Afyon kelimesi tek başına kullanılmamıştır. Eğer bir kelimeden vazgeçeceksek bu, Afyon kelimesi olmalı, biz Karahisar’la yola devam etmeliyiz. Biz olmayan bir şeyi ortaya koymadık. Tarihi belgelere dayanarak şehrin ismini tescil ettirdik. Afyon kelimesi yurtdışında farklı şekilde anlaşılıyor. Yurtdışına gittiğinizde ‘Nerelisin’ diye sorduklarında ‘Afyon’ diyorsunuz. ‘Opium’ ile doğrudan çağrışım yapıyor. Opium kelimesi ise ‘keş’ anlamına geliyor. Ben ‘keş’ kelimesi ile anılmak istemiyorum. Karahisar kelimesi bu kentin nüfus kütüğüdür. Nüfus kütüğünü değiştirdiğiniz zaman soysuz olursunuz” dedi.
KARAŞAR TÜRKLERİ’Nİ SİMGELİYOR
“Karahisar” kelimesinin “Karaşar” Türkleri’ni de simgelediğini belirten Koçak, “Karahisar kelimesi, aynı zamanda ‘Karaşar’ Türkleri’ni de simgeler. Karaşar Türkleri, Beypazarı’na da gelmişler, Kırgızistan’da da varlar, Kazakistan’da da. Ben Karahisar kelimesinde sadece bir kaleyi görmüyorum, Dede Korkut hikayelerinde anlatılan, millet olma bilincini aşılayan duyguyu da görüyorum. Ezan’ı Türkçe okutmak nasılsa bu şehrin isminden Karahisar’ı çıkarmak da aynıdır. Belki bu sözlerim ağır olacak, ama biri dini bir vebal ise diğeri de milli bir sorumluluktur” diye konuştu.
UZUN İSİMLİ MARKA ŞEHİRLER
“Markalık” iddiasının, şehrin ismiyle bağlantısı olmadığını savunan Koçak, çeşitli örnekler vererek durumu açıkladı. Koçak, “Deniliyor ki, ‘Afyonkarahisar’ kelimesi çok uzun, marka olamıyoruz. Kahramanmaraşlılar, ‘Kahraman’ı bırakalım’ diyorlar mı? Şanlıurfa, Gaziantep isimlerinden vazgeçiyorlar mı? Ama hepsi kendi alanında bir marka olma yolunda ilerliyorlar. Yurtdışında San Fransisco, Los Angeles, Rio De Jenerio isimleri de uzun değil mi? Neden değiştirilmiyor? Şehirlerin isimlerinin uzunluğu-kısalığı değil, üniversitesinin, sanayisinin çalışmaları şehirleri marka yapar” ifadelerini kullandı.

Muhtar amcalar, mahalle ruhunu yaşatacak

Alternatif Politikalar Merkezi ile Afyonkarahisar Katılımcı Gençlik Derneği, “Top’la Gel Muhtar Amca” kampanyası başlattı

Alternatif Politikalar Merkezi ile Afyonkarahisar Katılımcı Gençlik Derneği, her mahalleye iki futbol ve iki voleybol topu hediye etmek için “Top’la Gel Muhtar Amca” kampanyası başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Mahmut Koçak, “Muhtar amca kültürünü mahallelerde yeniden oturtmak adına, çocukların muhtarlarla ilişkisini geliştirmek adına bir kampanya başlatıyoruz. Topla Gel Muhtar Amca kampanyası başlatıyoruz. Spor sünnet. Halkın spor yapması lazım. Vücudumuzun sağlıklı olması lazım. İnsanlar spor yapmazsa sağlıklı yaşıyoruz sanırlar. Muhtarlar, demokrasinin temelidir. Muhtarların temel taşı olduğunu biliyoruz. Bu memlekette muhtar varsa, demokrasi vardır” dedi.
BİR KAMPANYA, ÇOK AMAÇ
Bu kampanyanın birkaç farklı amacı olduğunu aktaran Koçak, şöyle devam etti:
“İnsanlarımız bir şeyi fark etsin. Birincisi muhtarlara ikişer tane futbol ve ikişer voleybol topu veriyoruz. Mahallenin çocukları top bulamama gibi bir durumla karşılaşmasın. Mahallenin çocukları, topu muhtardan alacakları için emaneti koruma gibi bir duyguya sahip olacaktır. Topu oynadıktan sonra topu iade edecek. Top oynaması için bir grup olması gerekir. Arkadaşlık ruhu yeniden canlanacak. Gençleri internet başına götürdük, bilgisayarda her şeyi yazıyorlar. Asosyal yaşıyorlar. Topun üzerinden kaybettiğimiz değerleri yeniden çıkarıyoruz. Çocuk, mahallenin yöneticisinin muhtar olduğunu bilsin. Her mahallede spor tesisinin lazım olduğu da gündeme gelecek. En azından 2 mahallenin ortasına spor tesisleri kurulsun.”
MUHTARLARIN ÖNEMİ BÜYÜK
Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Süleyman Akagündüz de böyle bir kampanyanın başlaması dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Akagündüz, muhtarların önemli bir temsil görevinin olduğunun altını çizdi.

Murat ARISOY

Bakmadan Geçme