Maç iki kez durdu – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final 4. maçında Afyon Belediyespor rakibi Bursaspor Durmazlar'ı 74-71 mağlup ederek seride 2-2'lik eşitliği yakaladı. Bu maçın ilk çeyreğinde Afyon Belediyespor 5-8 gerideyken ve 3 dakika 36 saniye kala Bursasporlu taraftarların yaptığı küfürler sonrasında Afyon Belediyesporlu taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Maçın hakemi oyunu durdurdu ve oyuncuların soyunma odasına gitmesiyle oyun [&hellip]

Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Çeyrek Final 4. maçında Afyon Belediyespor rakibi Bursaspor Durmazlar’ı 74-71 mağlup ederek seride 2-2’lik eşitliği yakaladı. Bu maçın ilk çeyreğinde Afyon Belediyespor 5-8 gerideyken ve 3 dakika 36 saniye kala Bursasporlu taraftarların yaptığı küfürler sonrasında Afyon Belediyesporlu taraftarlar arasında gerginlik çıktı. Maçın hakemi oyunu durdurdu ve oyuncuların soyunma odasına gitmesiyle oyun 20 dakikayı geçkin bir süre durdu. Bu sırada iki takım oyuncuları da soyunma odalarına giderek olayların tamamlanmasını bekledi. Polis ve özel güvenliklerin pota arkası tribünü boşaltması ve hakemin tekrar sahaya gelmesi sonrasında bir süre ısınan oyuncular tekrar maça devam etti.
1 SANİYE KALA TEKRAR DURDU
Afyon Belediyespor’la Bursaspor arasında oynanan maçın sonu çok heyecanlı geçti. Son 1 dakikası iki takım arasında başa baş bir mücadeleyle seyir zevki çok yüksek tempoda geçen maçı seyircilerin çoğunluğu büyük bir dikkatle izledi. Afyon Belediyespor’un öne geçmesinden ve farkı 3 sayıya çıkarmasından sonra Bursasporlu holiganlar sahaya taş, çakmak, kırık koltuk parçası attı. Ayrıca Bursasporlu holiganlar bulundukları kısımdaki koltukları da yakma cüretinde bulundu. Hakemin bu olayları fark etmesi de uzun sürmedi ve yine oyunu durdurdu, oyuncular yeniden soyunma odasına gitti. Hakemin Bursasporlu seyircilerin salondan çıkarılmasını istemesiyle Bursasporlu holiganlar bir süre yine olayları sürdürdü. Özel güvenliklere ve polise saldıran Bursasporlu holiganlar verilen uğraşlar sonrasında salon dışına çıkarıldı. Bu sırada Bursaspor takımı soyunma odasına gitmezken seyircilere karşı yaptığı hareketler ve tahrikler sonrasında yine olaylar çıktı. Afyonlu seyircilerin arasında atılan bir koltuk parçası Bursaspor Masörü’nün kafasına geldi ve kafası yarıldı. Ambulansla hastaneye götürüldüğü söylenen masörün sağlık durumunun iyi olduğu aktarılan bilgiler arasında yer aldı. Hakemin ve Bursasporlu oyuncuların tekrar sahaya gelmesiyle maç başlarken Emre Bayav’ın kullandığı serbest atış sonrasında maç tamamlandı. >> Ali Fuat GÜÇÜLER’in Haberi

Özgümüş ve Aydın da maçı izledi

Afyon Belediyespor’un, Bursaspor Durmazlar ile oynadığı maçı Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş ve Basketbol Merkez Hakem Kurulu Üyesi Onur Aydın da izledi. Federasyon’un vereceği kararlar öncesinde rapor sunacak olan Özgümüş ve Aydın Afyon Belediyespor’un ve Bursaspor’un alacağı cezalara etki edecek. 

KİM BU DENSİZ?

Afyon Belediyespor’un Bursaspor Durmazları konuk ettiği maçta çıkan olaylar sırasında maç durmuştu. Sahaya gelen ve kim olduğu hala daha anlaşılamayan fotoğraftaki bu şahıs, Afyon Belediyesporlu Yönetim Kurulu Üyeleri’ne, oyunculara, seyircilere, Federasyon görevlilerine ve İl Temsilciliğine neden küfrediyor, küfretme hakkını kimden alıyor? Madem ki yenilgiyi hazmedemiyor neden hala daha takımda tutuluyor, Bursaspor’un bünyesinde bu tür şahısları bulundurması ne anlama geliyor? Federasyon Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Bursaspor Yardımcı Antrenör Tuncay Bostancı ve Genel Menajer Murat Konuk’ın tutmakta zorlandığı bu şahıs “Siz nasıl olsa Bursa’ya geleceksiniz orda sizin ananızı …” diyecek cüreti nereden buluyor?

Bakmadan Geçme