Maaşlar arttı, adaylık patlaması oldu

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, muhtar maaşlarındaki artışın ilgiyi arttırdığını ve geçen seçimlerde adaylık patlamasına neden olduğunu söyledi Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Genel Kurulu Elçi Düğün Salonunda yapıldı. Tek liste halinde yapılan genel kurulda Süleyman Akagündüz tekrar başkan seçildi. Siyasi Partilerin Milletvekili Adaylarının yoğun ilgi gösterdiği genel kurula, Afyonkarahisar Belediye Başkanı [&hellip]

Maaşlar arttı, adaylık patlaması oldu

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Süleyman Akagündüz, muhtar maaşlarındaki artışın ilgiyi arttırdığını ve geçen seçimlerde adaylık patlamasına neden olduğunu söyledi

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Genel Kurulu Elçi Düğün Salonunda yapıldı. Tek liste halinde yapılan genel kurulda Süleyman Akagündüz tekrar başkan seçildi. Siyasi Partilerin Milletvekili Adaylarının yoğun ilgi gösterdiği genel kurula, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’da katıldı.
HALK İLE YEREL YÖNETİM
ARASINDAKİ KÖPRÜYÜZ
Muhtarların demokrasinin başlangıç noktası olduğunu belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Süleyman Akagündüz, maaşlardaki iyileştirmeler ile ekonomik sorunlarının bir nebze hafiflediğini söyledi. Akagündüz, “Muhtarlar demokrasinin başlangıç noktası, devletin temel taşı ve yerel yönetimler ile mahalle sakinleri arasındaki en sağlam köprüdür. Bugün sevinerek söylemeliyim ki, ekonomik sorunlarımız, maaşlarımızdaki iyileştirmeler ile kısmen çözülmüştür. Maaşlardaki artış, muhtarlıklara olan ilgiyi arttırmış ve yerel seçimlerde adaylık patlaması yaşanmıştır. Bununla beraber muhtarlarımızın maaşları net olarak en az asgari ücret düzeyinde olmalı, sosyal güvencesi olmayan muhtarların sigorta pirimlerinin devlet tarafından karşılanmasını istiyoruz” dedi.
Genel Kurula siyasi partilerin ilgisi yoğun oldu. DP Milletvekili adaylarının yanı sıra CHP Milletvekili adayları Burcu Kayıkcı, Mehmet Ecer, MHP Milletvekili Adayları Mehmet Parsak, Aziz Aslan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kongreye katılanlar arasındaydı. Milletvekili adayları ve Başkan Çoban, birer konuşma yaparak, muhtarlara önem verdiklerini belirten ifadelere yer verdi.
Kongrede Başkan Süleyman Akagündüz, yeniden başkanlığa seçildi. Kongrenin divan başkanlığını Mustafa Büyükben yaparken, divan üyeleri ise Ahmet Ege ve Kadir Karataş oldu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme