Maaşa yüzde üç, elektriğe yüzde 9

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, çalışanların maaşına yüzde 3, elektriğe yüzde 9 zam yapıldığını belirtti Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, ekonomik şartların vatandaşları zorladığını belirtti. Görgöz, “Hükümetin elektrik ve doğalgaza % 9 oranında yaptığı zamlarla, kış mevsimi öncesinde sabit ve dar gelirli vatandaşlarımız ağır bir darbe almıştır. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, [&hellip]

Maaşa yüzde üç, elektriğe yüzde 9

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, çalışanların maaşına yüzde 3, elektriğe yüzde 9 zam yapıldığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, ekonomik şartların vatandaşları zorladığını belirtti. Görgöz, “Hükümetin elektrik ve doğalgaza % 9 oranında yaptığı zamlarla, kış mevsimi öncesinde sabit ve dar gelirli vatandaşlarımız ağır bir darbe almıştır. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, emeklilerimizin yüzde 27,5’u gecekondularda oturmaktadır. Emekliler aldıkları aylığın önemli bölümünü kira ve ulaşıma harcamakta, kalanıyla ise kıt kanaat hayatlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar.
İşçi ve memur kesimi de bu zamlardan olumsuz etkilenmiştir. Yeni eğitim-öğretim yılının da başladığı göz önüne alınırsa, öğrenci velilerinin çocukları için ayırdığı masraflara bir de yüzde 9-10’luk enerji zamları eklenmiştir” dedi.
HALK NEFES
DAHİ ALAMIYOR
Görgöz, şöyle devam etti:
“Yüzlerce ilaca katkı payı için zam yaptılar. Kısa bir süre önce devlet hastanelerinin muayene ve tetkik ücretlerine de zam yaptılar. Ne yazık ki yurttaşlarımız sağlıkta yapılan bu aşırı zamları, ancak aylıklarını aldıkları zaman öğreniyor, farkına varabiliyor. Emekliye, çalışana yaptıkları yüzde 3’lük maaş artışları, fark edilmeden eriyip gidiyor.AKP hükümeti işine geldiği zaman çıkıp fakir-fukara, garip-guraba edebiyatı yapıyor. Ama her fırsatta, halka nefes dahi aldırmayacak uygulamalarına devam ediyorlar.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme