M. Ersoy okulunda anlamlı etkinlikler

İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) Başkanı Hüseyin Vural, gönüllü ekibiyle birlikte hafta sonu Afyonkarahisar'a gelerek Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine özel etkinlikler gerçekleştirdi. Vural, Kocatepe Gazetesi Muhabirine vakıf ve Ersoy Ortaokulunda gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi aktardı.'ETKİNLİKLER GÜZELTORTULAR BIRAKACAK'İLKYAR Vakfı Başkanı Hüseyin Vural, 42 yıldır özellikle köy çocukları için çaba sarf ettiğini ancak tüm çocukların ülkenin [&hellip]

İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) Başkanı Hüseyin Vural, gönüllü ekibiyle birlikte hafta sonu Afyonkarahisar’a gelerek Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine özel etkinlikler gerçekleştirdi. Vural, Kocatepe Gazetesi Muhabirine vakıf ve Ersoy Ortaokulunda gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi aktardı.
“ETKİNLİKLER GÜZEL
TORTULAR BIRAKACAK”
İLKYAR Vakfı Başkanı Hüseyin Vural, 42 yıldır özellikle köy çocukları için çaba sarf ettiğini ancak tüm çocukların ülkenin ve kendileri için büyük önem taşıdığını söyledi. Tüm çocukların kucaklanması zorunluluğunun altını çizen Vural, “Bu çalışmalara yani çocuklarımızın neler yapabileceklerinin farkına vardırıp hedef belirlemelerine destek olma işine öğrenci iken başladık. Mehmet Akif Ersoy Ortaokul Müdürü Nihat Selek hocamız gibi yürekli öğretmenlerimizin davetleriyle elimizden geleni yapıyoruz. Çok güzel başarılar ve sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocuklarımızda düzenlediğimiz etkinlikler sonucu çok güzel tortular kalabilecek. Kendilerine olan güvenin ortaya çıkıp pek çok şeyi yapabileceklerini görüyorlar. Aslında bizler farklı bir şey söylemiyoruz. Fakat çocuklara dokunan üniversiteli ağabeyleri, ablaları var. İçlerinde ODTÜ’den gelen, köyden, yatılı okuldan gelenler var. Çok başarılı bu çocuklar geleceğin başarılı çocuklarına örnek oluyorlar.” dedi.
“AMAÇ ÇOCUKLARI
ÜLKEYE KAZANDIRMAK”
İLKYAR Vakfı etkinliklerinde çocukların “yapabilirsini” çok derinden hissettiklerine değinen Vural şöyle konuştu: “Bizim bu çaba ve etkinliklerimizde çocuklarımız yapabilirsini çok derinden hissediyorlar. Her ne kadar birçok şey anlatıyorsam da çocuklarımız kendilerinin birkaç sene sonra aynı potaya girebileceklerini hissediyorlar. Bu etkinliklerde gittiğimiz yerlerde ki çocuklarımız öğrencilerimizin aktivitelerinden yaptıkları deneylerden çok etkileniyorlar. İlköğretim Okullarına Yardım Vakfı (İLKYAR) yanı sıra ODTÜ’de bir İLKYAR Öğrenci Topluluğumuz var. Boğaziçi ve Mersin Üniversitelerinde de Topluluklarımız var. Birde yine ODTÜ’de Toplum Bilim Merkezimiz var. Bunların hepsinin kurucusu olarak içerisindeyim. Bunu öğünç amaçlı söylemiyorum. Ama bir şeyler yapma çabası içerisinde oldum. Ülkemizin çocuklarını yine ülkemize kazandırmak istiyoruz. Genel ihtiyacın yanında damla bile değil. Ama bir şeyler yapma ve boş durmama adına çaba ve uğraşılarımız devam ediyor.”
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme