LYS öncesi son uyarılar – Kocatepe Gazetesi

Bu haftasonu üniversite hayali kuran çok sayıda öğrenciyi ilgilendiren Lisans Yerleştirme Sınavı yapılacak. Sınav hakkında konuşan Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Rehber Öğretmeni Ömer Mürsel Bilik, velileri ve öğrencileri rahat olmaları konusunda uyardı Öğrencileri ve velileri, bu hafta sonu yapılacak lisans yerleştirme sınavı heyecanı sardı. Cumartesi ve Pazar günlerine yayılan sınavın bir bölümü de önümüzdeki hafta yapılacak. [&hellip]

LYS öncesi son uyarılar

Bu haftasonu üniversite hayali kuran çok sayıda öğrenciyi ilgilendiren Lisans Yerleştirme Sınavı yapılacak. Sınav hakkında konuşan Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Rehber Öğretmeni Ömer Mürsel Bilik, velileri ve öğrencileri rahat olmaları konusunda uyardı

Öğrencileri ve velileri, bu hafta sonu yapılacak lisans yerleştirme sınavı heyecanı sardı. Cumartesi ve Pazar günlerine yayılan sınavın bir bölümü de önümüzdeki hafta yapılacak. LYS ile ilgili açıklamalarda bulunan Afyonkarahisar Batı Dershaneleri Rehber Öğretmeni Ömer Mürsel Bilik, “LYS-1 bu cumartesi yapılacak. LYS-1’de 50 matematik sorusu, 30 geometri sorusu sorulacak. Toplam 120 dakika süresi olacak öğrencilerin. 75 dakikalık matematik süresinden sonra matematik kitapçıkları toplanacak ve geometri kitapçıkları dağıtılacak. Hepsini bilmekten çok zamanı verimli kullanabilmek, yeni sınav sisteminde en önemli unsur. Pazar günü ise LYS-4 yapılacak. Bir hafta ara verdikten sonra Cumartesi LYS-3, Pazar günü ise LYS-2 gerçekleştirilecek. Bunların hepsinin sonucunda Temmuz’un son haftası tercih dönemimiz başlayacak” dedi.
Öğrencilerin cuma günün ve aileleriyle geçirmesinin, sınav performansını olumlu yönde et-kileyeceğini söyleyen Bilik, şöyle konuştu:
“Öğrenciler bugün dinlenmeye ya da aileleriyle vakit geçirmeye çalışsınlar. Cuma günü yüklenme yapıp kafalarını karıştırmasınlar. Başarının diğer bir yönü veliler. Velilerin öğrencilere tam destek olmaları gerekiyor. İlk hafta LYS’leri kötü geçen öğrencilerin unutmaması gereken bir şey var: Diğer hafta da sınava girecekler. Moral bozukluğu, kazanacak öğrencinin kazanamamasına neden olur. Bunları yapmamak için tam destek verilmesi gerekiyor. Öğrencilerimiz ve velilerimiz için rehberlik alanından yardım almaları öğrencilerimiz için çok önemli.”
Tek başına YGS ya da LYS’nin de etkili olmadığını hatırlatan Bilik, “YGS’de çok büyük bir moral bozukluğu oldu. Skandallar oldu. Bunlara kesinlikle aldırış edilmemesi gerekiyor. Geçen sene YGS’de 38 bininci olan bir öğrenci, LYS sonunda 2 bin 500’üncü olup istediği üniversiteye çok rahat bir şekilde gidebildi. YGS’de 50 bininci olan bir öğrencinin, LYS’de 10 bi-ninci olduğunu görebiliyoruz. YGS’den barajı geçen her öğrenci, LYS’de iyi bir net yaptığı takdirde çok rahat bir şekilde gidebilir” ifadelerini kullandı.
Sınavda bir netin dahi çok önemli olduğunun altını çizen Bilik, uzun sorulardan da korkulmaması gerektiğini hatırlattı. Bilik, sınavların ardından tercihlerde de bir öğretmen ya da danışmana başvurulmasının yararlı olacağını söy-ledi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme