• Haberler
  • Genel
  • “Lüzumu halinde birilerinin canı yanarsa iş rayına oturacak”

“Lüzumu halinde birilerinin canı yanarsa iş rayına oturacak”

Trafik Komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir, toplu taşımacılıkta amme hizmeti yapma bilinci ve insana saygıdan uzak davranış ve tutumların temel sıkıntı olduğunu, bu davranış kalıplarının terk edilmesi için lüzumu halinde birilerinin canının yanıp, bedel ödetilerek işin rayına oturacağı düşüncesini aktardı Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Emin Birliktir, toplu taşımacılıkta özel halk otobüsleri ve minibüsler arasındaki [&hellip]

"Lüzumu halinde birilerinin canı yanarsa iş rayına oturacak"

Trafik Komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir, toplu taşımacılıkta amme hizmeti yapma bilinci ve insana saygıdan uzak davranış ve tutumların temel sıkıntı olduğunu, bu davranış kalıplarının terk edilmesi için lüzumu halinde birilerinin canının yanıp, bedel ödetilerek işin rayına oturacağı düşüncesini aktardı

Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Emin Birliktir, toplu taşımacılıkta özel halk otobüsleri ve minibüsler arasındaki huzursuzluk ve kavga hakkındaki görüşlerini çarpıcı ifadelerle açıkladı.
BEDEL ÖDENMELİ Kİ RAYINA OTURSUN
Toplu taşımacılıkta özel halk otobüsleri ve minibisçüler arasında süre gelen kavga ile ilgili olarak durum değerlendirmesi yapan Afyonkarahisar Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı Mahmut Emin Birliktir, her iki kesim arasında sürtüşmelerin sıkça yaşanmasından yakındı. Her iki tarafı defaten bir araya getirip barıştırmak ve iyi geçinmelerini sağlamak için ciddi çaba sarf ettiklerini belirten Birliktir; “Hem kendilerinin hem de halkın rahat etmesi için çaba sarf etmiş insanlardan birisiyim. Fakat çok üzücü olan bir hadisedir ki birisinin bir diğerine, çok küçük bir zararı olduğunda sanki dünya yıkılmış gibi feryat ediyorlar. Artık radikal kararlar alınmalı. Birilerinin canı yanmalı ama minibüsçü ama otobüsçü. Yani birileri bedel ödesin ki bu iş rayına otursun. Öyle şeyler oluyorki devleti, milleti, polisi, emniyeti hiç kimsenin dinlediği falanda yok. Tadını kaçırdılar. İyi kazanan durak kimi zaman hamile kadını, çocuklu kadını yoldan almayabiliyor. Yaşlıyı, elinde eşyası olanı almaya biliyor. Keyfiyete bağlı hareket ediyorlar. Yolcuyu niye almadın dediğinizde ise ‘Ben zaten doluydum.’ diyerek işin içinden çıkıyorlar.” dedi.
MİNÜBÜS VE OTOBÜS SAYICA ÇOK
Toplu taşımacılıkta amme hizmeti yapma bilinci ve insana saygıdan uzak davranış ve tutumların temel sıkıntı olduğunu, bu davranış kalıplarının terk edilmesi için lüzumu halinde birilerinin canın yanması gerektiğini savunan Trafik Komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir; “Sıkıntıların giderilip sorunun çözülmesi için yazılar yazıyoruz sonuçsuz kalıyor. Cezai müeyyide-ler uygulanıyor, her şeyi çok iyi biliyorlar. Avukatları var mahkemeye verip cezaları iptal ettiriyorlar. Zaten herkes biliyor ki; 360 minibüs, 90 otobüs çok. Minibüslerin kaldırılarak otobüse dönüşmesi radikal bir karar olur. Ya bunu böyle yapmak lazım ya da döner turlu yapmak lazım. Sabah, öğlen ve akşam vakitlerinde kırmızı ışıkta kontrol ettiğinizde 20 araçtan 15’i toplu taşıttır. Biz halkı rahat ettireceğiz derken diğer tarafta araç sahibi halka saygısızlık etmiş olmuyor muyuz? Bana göre bu trafik sıkışıklığının yüzde 90 nedeni özel halk otobüsleri ve minibüslerdir.” diye konuştu.
“NET SÖYLÜYORUM ZAM
DİYE GELMESİNLER”
Radikal kararları Belediye’nin tek başına alama-yacağını bu kararlara Emniyet Müdürlüğü, Valilik makamınında dahil olup, herkesin işin içinde yer alması gerektiğini söyleyen Trafik Komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir, soruna çözümün yüzde yüz olduğunu ifade etti. Birliktir; “Minibüsçüler zam istiyor Odalar Birliği veriyor. Özel halk otobüsü firması zam istiyor Belediye veriyor. Ondan sonra bir durak bir durağa kızıyor ücreti 1TL’ye çekiyor. Haydi bakalım ondan sonra daha aşağı çek oluyor. Çocuk oyuncağına döndürdüler. Şunu açık ve net söylüyorum; görevde olduğum sürece ne otobüsçüler ne de minibüsçüler zam diye gelmesinler. Çünkü milletle bizi zam verildi diye kötü ediyorlar. Ondan sonra aldıkları zammı biri bir diğe-rine kızıp uygulamıyor. Haksız rekabet ediyorlar. Madem sizler 1 TL’den para kazanıyorsunuz vatandaşı 50 kuruşa taşıyın. Keşke bunu yapın. Afyon’da o kadar çok şey oluyor ki bilindiği gibi falan değil.” şeklinde konuştu.
“KİMSE MAĞDURUZ
EDEBİYATI YAPMASIN”
Önemli olduğunu vurguladığı bir olayı örnek olarak aktaran Trafik Komisyonu Başkanı M.Emin Birliktir şunları söyledi: “Bir durak başka bir durağın hattını değiştirmek için o durakla anlaşıyor. ‘İki durak olarak birbirimizle kavga edelim. İşte çevik kuvvet, polis falan gelsin. Sonrasında biz bunlarla geçinemiyoruz, bu durak şuradan geçerse bizim aramızda geçim olacak.’ gibi böylesi şeyleri yaşıyoruz. Emniyetimizi kandıran oyunlar kuruyorlar. Durak ismi vermeyeceğim. Çünkü her şeyi çok iyi biliyorlar ve iftira atıyorlar. Hemen mahkemeye başvuru-yorlar. Böyle bir şey olamaz. Devletin Valisine, Belediye Başkanına, Odalar Birliği Başkanına, Şoförler Odası Başkanına hiç alakasız şekilde hemen iftirayı atabilen bir yapıları var. Dolayısıyla biz bundan sonra halk ne diyorsa halkın menfaati neyse onu yapmaya devam edeceğiz. Artık 360 minibüs olarak ‘Biz birlikteyiz, topluyuz, biz yandık, öldük, bittik.’ diye mağdur edebiyatı yapmasınlar. Ne özel halk otobüsü işletmesi, ne de minibüsçüler bunu yapmasın”
“DİK DURULURSA SORUN
BİR AYDA ÇÖZÜLÜR”
“Benim beynimde çok güzel radikal çözümler var.” diyen M. Emin Birliktir, metrobüs gibi bir uygulamanın sorunu çözebileceğini söyledi. Denizli’de bunun uygulandığını, Afyonkarahisar’da da uygulamanın yapılabileceğini dile getiren Birliktir şöyle konuştu: “Minibüsçülerde otobüsçülerde ya adam gibi geçinirler, doğru dürüst halka hizmet ederler ya da hepsini Karayolları kavşağından aşağı atarsın. Şehir içine minibüsü koymadan Şuhut kavşağından Özdilek kavşağına kadar 5-10 metrobüs karşılıklı çalışır sorun da biter. Bu; bu kadar açık ve net. Artık işin tadını kaçırdılar. Halka saygısızlık var, insana saygısızlık var. Durumu iyi olan hatlar kimseyi dinlemiyor. Dün iyi olup bugün kötü olan hatlar mağduriyetten bahsediyor. Dün insanları mağdur ettiklerinden kimse bahsetmiyor. Onun için toplu taşımanın kesinlikle disipline edilmesi, radikal kararlar alınması lazım. Bu kararlar alınırken sadece trafik komisyonu değil Belediye’nin tüm birimleri, valilik, emniyet, milli eğitim, karayolları kimin üzerine görev düşüyorsa herkes taş altına elini koyup bu sorunun çözülmesi lazım. Bana kalırsa bu sorunu bir ay içinde çözerim. Maalesef mahkemeler, kazanan hakların geri alınması, çok sıkıştıklarında arkasından attıkları insana paldır küldür toparlanıp gitme huyları var. Düne kadar arkasından attıkları bir siyasetçiye ‘Vay biz yandık bittik öldük.’ diye iftiralarla giden insanlarımız var. Herkes dik durduktan sonra, kimse herhangi bir hesap yapmadıktan sonra bu sorun bir ay içerisinde çözülür. Ama maalesef şu an için çözülecek gibi durmuyor.”
Haberler: Burcu Aydın

Bakmadan Geçme