• Haberler
  • Genel
  • 'Lütfen hobi bahçelerinde kar amacı gütmeyin'

'Lütfen hobi bahçelerinde kar amacı gütmeyin'

CHP Milletvekili Burcu Köksal, hobi bahçesi kullanım süresi uzatma bedeli ve aylık 100 TL'lik aidat bedeline tepki gösteren bahçe kullanım hakkı sahiplerini bahçelerinde dinledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'e seslenen Köksal, 'Devlet Parkı içerisinde bulunan hobi bahçelerinden bir kez daha sesleniyorum. Sayın Zeybek Sizi göreve davet ediyorum. Lütfen hobi bahçelerinde kar amacı gütmeyin' dedi   Cumhuriyet [&hellip]

CHP Milletvekili Burcu Köksal, hobi bahçesi kullanım süresi uzatma bedeli ve aylık 100 TL’lik aidat bedeline tepki gösteren bahçe kullanım hakkı sahiplerini bahçelerinde dinledi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e
seslenen Köksal, “Devlet Parkı içerisinde bulunan hobi bahçelerinden bir kez daha sesleniyorum.
Sayın Zeybek; Sizi göreve davet ediyorum. Lütfen hobi bahçelerinde kar amacı gütmeyin” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 9 Ekim 2021 Cumartesi günü öğleden sonra Afyonkarahisar-Konya yolu üzerinde bulunan Devlet Parkı’nda bulunan hobi bahçeleri kullanım süresi dolan parsel sahipleriyle bir araya gelerek süre uzatım bedeli ve aidat artış şikâyetlerini dinledi.
“EMEKLİLERİN TEK
LÜKSÜ HOBİ BAHÇELERİ”
Hobi bahçelerinin önem taşıdığını dile getiren Milletvekili Köksal, “Hobi bahçeleri önemlidir. Bunu bir örnekle anlatmak istiyorum. Avrupalı emekli bir veya iki emekli maaşı ile Türkiye’ye gelip, beş yıldızlı otellerde tatil yapıp, ülkemizin her türlü doğal güzelliklerini görebilmektedir. Ama maalesef burada yaşayan emekli hemşerilerimiz emekli maaşları ile yaşamlarını zar zor idame ettirmekteler. İşte bu yüzden burada yaşayan emeklilerimiz beş yıldızlı otelde tatil yapacak lükse sahip değildir. Çoğu emeklimiz bayramlarda torunlarına zor harçlık verip ayın sonunu zor getirmektedir. Bu noktada emekliliklerinde bir nebze rahat etmeleri, bir nebze olsun keyifli yaşamalarını sağlamak için hobi bahçeleri son derece önemlidir.” dedi.
“HOBİ BAHÇESİNDE
KAR AMACI GÜDÜLMEMELİ”
Emekli ve yaşlı kesimin dört duvar arasında kalmaması için hobi bahçelerinin önem taşıdığına değinen Köksal, “Bu noktada Belediyeler için hobi bahçeleri bir sosyal sorumluluk projesidir. Hal böyle olunca da kar amacı güdülmemesi gerekir. Bugün görüyoruz ki Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kullanıma açılan, tahsis edilen bu hobi bahçesinde Belediye tarafından bir karar alındı. Eğer kullanım süreniz devam edecekse buraya bin 500 TL’lik peşinatlarla 6 bin TL 5 yıl boyunca ödenmesi gerekiyor. Yüz TL’de aylık aidat verilecek. Yani toplamda 12 bin TL’ye bu bahçeleri kullanmaya devam edeceksiniz denildi. Belediye Meclis Toplantısının canlı yayın kayıtları elimizdedir. Emekliler ile yapılan toplantıda tahtaya yazılan rakamların fotoğrafları da elimizdedir.” diye konuştu.
“BELEDİYE KARARINDAN
DÖNMÜŞ DEĞİL”
Burcu Köksal, hobi bahçelerinde kullanım süresi uzatma bedeliyle ilgili karar çıktıktan sonra TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuyu değerlendirdiğini söyledi. Köksal, “Toplam 12 bin TL’lik rakamı duyduğumda Belediye’nin emeklilere bu bahçeleri satacağını sandım. Bu bedeli satış rakamı olarak algıladım. Sonra öğrendim ki kullanım tahsis bedeliymiş. Bu bedel emekli hemşerilerimiz için çok yüksek bir bedeldir. Bu yanlıştan Belediyenin dönmesini istedim. Konuyla ilgili Afyonkarahisar Belediyesi’nden yapılan son açıklamada ne hikmetse encümen kararıyla fiyatta bin 500 TL daha düşüldüğünü rakamın 4 bin 500 TL’ye indiklerini, ama aylık 100 TL aidat bedelinin devam ettiğini öğrendik. Yani toplamda 10 bin 500 TL’lik bir maliyet ortaya çıkmaktadır. Dört yıllık süre için 4 bin 500 TL’lik ödemede herhangi bir düşme yok. Çünkü ilk açıklanan rakam 5 yıllık süreyle toplam 12 bin TL idi. Şimdi 4 yıllık bir süre zarfı için 4 bin 500 TL artı aylık 100 TL’lik aidat toplamına bakıldığında yine 4 yıllık kullanım bedeli 10 bin 500 TL’ye tekabül ediyor. Yani değişen bir şey yoktur. Belediye aldığı karardan dönmüş değildir.” şeklinde konuştu.
“SOSYAL SORUMLULUK PROJESİNDE PARA KAZANILMAZ”
Hobi bahçelerinin yerel yönetimlerin sosyal sorumluluk projesi olduğunu tekrarlayan Köksal şöyle konuştu: “Hobi bahçelerinde kar amacı güdülmez. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek inşaat işiyle meşguldür. İnşaat işinde bir daireden ne kadar para kazanacağını düşünebilir. Bu doğaldır çünkü serbest piyasa ekonomisi vardır. Ama şuan yaptığı sosyal sorumluluk projesinde para kazanmayı kar amacı gütmeyi düşünemez. Daha kötü bir açıklama var. ‘Biz buradan kazanacağımız paralarla yeni hobi bahçeleri yapacağız.’ denilmiştir. Bunu yapamazsınız. Sosyal sorumluluk projesinde para kazanacağım başka şey yapacağım diyemezsiniz.”
“SOSYAL BELEDİYECİLİKTEN
ANLADIKLARI TEK ŞEY PARA”
“Adı üzerinde yaşlı bakım evleri, kadın kültür evleri, hobi bahçeleri bunlar sosyal sorumluluk projesidir. Sosyal Belediyecilik hizmetleridir.” diyen Köksal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların sosyal belediyecilikten anladığı tek şey paradır. Paradan başka bir şeyden anladıkları yok. Devlet Parkı içerisinde bulunan hobi bahçelerinden bir kez daha sesleniyorum. Sayın Zeybek; Bu insanlar emeklidir Bu insanların elinde sadece hobi bahçeleri vardır. Vakit geçirebilecekleri, biraz keyifli zaman harcayabilecekleri başka birşeyleri yoktur. Bu insanlar yıllarca devletine, milletine, vatandaşına hizmet etmiş insanlardır. Çalışmışlar, uğraşmışlar bu ülke için alın teri dökmüşlerdir. Onları emeklilik dönemlerinde bir nebze olsun rahat yaşatmak, emekliliklerini keyifli geçirmelerini sağlamakta da hepimizin boynunun borcudur. Onun için sizi göreve davet ediyorum. Lütfen hobi bahçelerinde kar amacı gütmeyin. Burası bir ticaret alanı değidir. Burası emeklilerin eğlenecekleri, keyifle vakit geçirebilecekleri bir alandır. Lütfen böyle düşünün ve bir an önce vermiş olduğunuz bu yanlış karardan dönün.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme