Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Burcu Aydın
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Lut anlayışı hortlayınca – Kocatepe Gazetesi

Burcu Aydın 14 Nisan 2016 Perşembe 13:47:48
 

Ürdün-İsrail sınırında Allah’ın gazabına uğrayarak helak olan kavim Lut herkesin malumlarındandır. Cenab-ı Allah tarafından sapkın erkeklerin eşcinsel birliktelikte ısrar etmesi sonucu helak edilen bu kavimle aynı ismi tayışan Lut Peygamberin kavmin ıslahı için gösterdiği çabaları tarih kaydetmiştir.
Kur’an-ı Kerim’e göre iğrenç sapkınlık ilk defa bu kavimde görülmüştür. Allah Lut Peygamberden kavmini uyarmasını istemiş ve o da uyarmış ancak kavmi, Lut Peygamberi umursamamıştır. Bu yüzden Allah; Lut Peygamberin ailesiyle beraber şehirden uzaklaşmasını istemiş, bu arada hiç arkasına bakmamasını, eşinin de helâk olacağını bildirmiştir. Neticede Lut Peygamberin eşi de Lut kavmiyle yok edilmiştir.
Son dönemde “cinsel özgürlük” adı altında sapkınlıkların kılıflandırılması ile sapkınlığın bir tercih şeklinde topluma dayatılması vahimden öte sonuçları doğurdu. Hatta geçtiğimiz Ramazan ayında LTGB’ler sizin hiçbir kutsalınızı saymıyor, umursamıyoruz tavrı ile “Recep ile Şaban’ın aşkına Ramazan karışamaz” pankartı vb. anlayışta pankartlarla İstanbul’da yürüyüş yapmışlardı. Hatta zaman zaman bu tür eğilimdeki insanlar için evlilik yasasının çıkarılması da gündeme gelir. Açık hava tımarhanesi dünya artık çoğumuza dar gelen bir gezegen.
Bu tür eğilimi olan insanların tedavi ve ikna edilmeleri yerine onlara zemin hazırlayıp bunun normal, olağan bir şeymiş gibi gösterilmesi Lut anlayışını hortlattı. Hatta son dönemde tavan yaptırdı.
Her erkeğin ahlak ve inanç anlayışı ne olursa olsun potansiyel suçlu olarak değerlendirildiği, çevresindeki pek çok kişiye kuşkulu bakarak kıvranan insan sayısı arttı dersek abartı olmayacak. Annenin evladını öz babasından sakındığı, emanet edemediği bir süreç var. “Evlatlarınızı babalarına bile emanet etmeyin.” anlayışı oluştu. İnsan evladının babasına, ana-baba bir kandaşı kardeşine, ağabeyine güvenemeyecekse bu hayat nasıl bir hayat?
Sorunu tanımlamak ve doğru çözümü üretmek zordu. Kariyer, eğitim, ahlak anlayışı, inanç hiçbir kritere sığınamıyorduk artık. Ok yaydan çıkalı çok olmuştu.
Karaman’da 45 erkek çocuğa tecavüz ile sarsıldık. Daha şok ve acı tazeliğini korurken yetmedi 3 yaşında henüz bebek sayılacak bir erkek çocuk tecavüzden can verdi. Bu yaşananlar ve yaşanması muhtemel iğrençlikler Lut anlayışının tavan yapması ile birlikte vahimden öte neticelerdir. Kadın, çocuk, erkek, hayvan ne olursa olsun tecavüz bir insanlık suçu. Bunun fantazi, ceza olarak değerlendirilecek bir tarafı yok.
Vahimden öte olan bir tarafta bu tip iğrençlikleri değerlendirme ve üzerine açıklama yapmakla yetkili ağızlardan çıkacak sözlerin 10 kere tartılıp bir kere de çıkması zorunluluğudur. Şahıs, kurum her kim ve ne olursa olsun bu tür olaylara ismi karışan herkes ve herşey en ağır tepkiyi koymak zorunda. “Bizimle ilgisi yoktu.” “Haberimiz yoktu.” diyerek işin içinden sıyrılma lüksü olamaz.
Öyle bir yaptırım olmalı ki; Tecavüz zihinlerden kalkmalı. Akıldan dahi geçememeli. Yineliyorum; Kişisel kanaatim bunu yapanların ibreti alem için bulundukları yörenin en işlek yerinde malum organlarından asılması etkin bir mücadele anlayışı olacaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER