• Haberler
  • Genel
  • LPG’li araçlar kontrolden geçti – Kocatepe Gazetesi

LPG’li araçlar kontrolden geçti – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediyesi'nin Şirketi Yüntaş A.Ş'nin sahibi olduğu Yüntaş Petrol'de LPG'li araçlar ücretsiz kontrolden geçirildi. Yaklaşık 250 aracın bakım ve testlerinin yapıldığı kontrollerde araç sahipleri yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi LPG'li araç sahiplerinin ücretsiz olarak yararlandıkları kontrollerde Standart LPG Kalite Kontrolü Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bölümü teknik elemanları tarafından otogaz ayarları da Dilek Otogaz [&hellip]

LPG'li araçlar kontrolden geçti

Afyonkarahisar Belediyesi’nin Şirketi Yüntaş A.Ş’nin sahibi olduğu Yüntaş Petrol’de LPG’li araçlar ücretsiz kontrolden geçirildi. Yaklaşık 250 aracın bakım ve testlerinin yapıldığı kontrollerde araç sahipleri yapılması gerekenler hakkında bilgilendirildi

LPG’li araç sahiplerinin ücretsiz olarak yararlandıkları kontrollerde Standart LPG Kalite Kontrolü Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bölümü teknik elemanları tarafından otogaz ayarları da Dilek Otogaz tarafından yapıldı. LPG araçlarda sızdırmazlık testi, tank kullanım ömrü testi, regülâtörlerin kont-rolü, multivalf kontrolü ve elektronik kontrol ünitelerinin test ve kontrolleri, yakıt kontrolü, ateşleme hatası, egzoz kontrolu ve araç uyumluluğu testleri yapıldı. Hafta sonu gerçekleştirilen kontrollerde yaklaşık olarak 250 araç kontrolden geçirildi.
İlginin yoğun olduğu kontroller hakkında bilgi veren YÜNTAŞ Genel Müdürü Mehmet Sarlık, YÜNTAŞ TP olarak Afyonkarahisarlı araç sahiplerine yönelik olarak bu tür hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi. LPG’li araç sahiplerinin güvenliği için gerekli kontrollerinin kaçınılmaz olduğunu belirten Genel Müdür Sarlık, ücretsiz LPG kontrollerinde kendilerine destek veren Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Otomotiv Bölümü ve Dilek Otogaz işletmecisi Hakan Dilek’e teşekkür etti.
Yapılan kontroller hakkında görüşlerini belirten AKÜ Öğretim Görevlisi İbrahim Yavuz, LPG’li araçların fiyat avantajından dolayı tercih edildiğini, ancak gerekli kontroller yapılmadığı takdirde insanın can güvenliğinin tehlikeye girebileceğini söyledi. LPG’nin son derece dikkat edilmesi gereken bir düzenek olduğuna dikkat çeken Yavuz, “LPG kontrolü genelde muayene dönemlerinde akla geliyor. Oysa araç sahibinin ve trafikteki diğer araçların güvenliği için mutat kontrollerin yapılması gerekiyor. O yüzden burada kontrol ettiğimiz araç sahiplerini de bu konuda uyardık ve tehlikelerini anlattık. Yaptığı uygulama ile vatandaşların bilgilendirilmesini sağlayan YÜNTAŞ yetkililerine de teşekkür ediyorum” dedi. Öğretim Görevlisi İbrahim Yavuz, Nisan ayından bu yana AKÜ olarak Sızdırmazlık Kontrol Belgesi verdiklerini de sözlerine ekledi.
Dilek Otogaz İşletmecisi Hakan Dilek ise Afyonkarahisar’da 25 binin üzerinde LPG’li araç olduğunu belirterek bu rakamın gün geçtikçe arttığını söyledi. LPG’nin hesaplığı olduğu kadar gerekli kontrollerin yapılmadığı zaman tehlikeli de olduğunu belirten Hakan Dilek, “LPG’li araçlar hassasiyet ister. Mutlaka gerekli bakım ve kontrollerinin yapılması gerekiyor. Tank ve şamandıralarının uyum içersinde olması gerekiyor. Bugün burada kontrol ettiğimiz araçların pek çoğunda sorun çıktı ve acil bakım istiyor. Bunları araç sahiplerine anlattık. Bu bakımdan faydalı bir hizmet verdiğimize inanıyorum. Bize bu imkânı veren YÜNTAŞ yetkililerine de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bakmadan Geçme