LÖSEV, Kocaman Bir Aile
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sandıklı Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından LÖSEV farkındalık semineri gerçekleştirildi.
Seminere LÖSEV Halkla İlişkiler Proje Personeli Tuğçe Yasak Koçay ve Sema Nur Cin ile birlikte Sandıklı MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Orhan Özdemir, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Seminerde konuşan LÖSEV Halkla İlişkiler Proje Personeli Tuğçe Yasak Koçay, LÖSEV’in 8 Kasım 1998’de Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer tarafından “hiçbir çocuk parasızlıktan ölmemeli” diyerek Ankara’da, Ezer’in kişisel emekleri ve beraberindeki birkaç idealist insanla kurulduğunu ifade etti. Koçay, günümüzde lösemi ve kanserle mücadele eden çocuk ve yetişkin hastalara “aile” yaklaşımıyla hizmet verildiğini söyledi.
HER ALANDA DESTEK VERİLİYOR
Koçay, şunları kaydetti:
“Kanser tanısı alan çocuk ve yetişkin hastalarımızı tanıyıp ailenin ihtiyaçlarını saptayan sosyal hizmet ekiplerimizle organize ettiğimiz bilinçlenme çalışmaları mücadelemizin ilk adımı oluyor. İhtiyaç giderme ve imkân sunma noktasında, adil bir takip sağlamamıza olanak sunan hasta kaydı gerçekleşince yardım ve desteklerimiz hemen devreye giriyor.
Bu destekleri, sosyal desteklerin ilk adımı olarak aile bilinçlendirme çalışmalarından Lösemiyle Yolculuk, Hayat Bağları gibi gönüllü onkolog, psikolog, avukat, diyetisyen, Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanı yer alıp karşılıksız bilgilendirme hizmeti verdikleri programları izliyor. Yine sosyal hizmet ekiplerimiz aile ziyaretleri gerçekleştirerek yıl boyunca hem aileye ayni destekleri iletiyor hem de moral ve motivasyon sağlayarak sürecin sağlıklı ilerlemesini sağlıyor.
Diğer yandan, sağlık ve eğitim hizmeti vermemiz sebebiyle toplum bilincini oluşturmak ve korumak çalışmalarımız arasında ilk sıralarda yerini alıyor. Kanserle mücadelesi devam eden ailelerimize, Ankara’da yer alan iki büyük yerleşkemizin hizmetlerini yine bölgemiz özelinde de ulaştırıyoruz. Lösemili Çocuklar Köyünde ücretsiz konaklarken, LÖSEV Kentte yer alan LÖSANTE Çocuk ve Yetişkin Hastanemizde ücretsiz, moral ve doğru iletişimle tedavi yöntemlerinin geliştirildiği kanser tedavisi alıyorlar.”
LÖSEV Halkla İlişkiler Fayda Proje Personeli Sema Nur Cin ise farkındalık çalışmaları kapsamında alternatif uygulamalar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Lösemili Çocuklar Haftası, Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü, Dünya Gönüllüler Günü gibi çalışmaları gönüllüler ve bağışçıların destekleriyle düzenlediklerini dile getirdi.
Cin, “LÖSEV Ailesi kocaman bir aile, hayatın içinden ve hepimizden bir parça içeren bu mücadelede, yaşayarak içselleştirebileceğimiz daha birçok güzel çalışmaya desteklerinizle imza atıyoruz” diye konuştu. Cin, “İlk andan itibaren kanserle mücadele eden hasta ve hasta yakınlarımızla yakın iletişimde kalarak, moral ve motivasyon odağında aile ziyaretleri, eğlenceli etkinlikler, özel gün ve dönem programları ile birlikte, sağlığımız yerindeyken hayatın bize getirileri ne olabilirse sağlığımızı kazanma mücadelesinde de ailelerimize bunları sunmayı amaçlıyoruz.
Bu hususta ayrıca dikkat çekmek istediğim bir husus; dolandırıcılarla sürekli mücadele içindeyiz. LÖSEV’in kesinlikle sıcak para akışı olan kampanyası yoktur” dedi. Cin, ayrıca yetişkin kanser hastalarına onkoloji hizmetleri verdiklerini, FAYDA Projesi kapsamında fakültelerde, kampüslerde, MYO ve Yüksekokullarda kansere karşı farkındalık oluşturmaya çalışarak kitlesel bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini dile getirdi.
Seminer, tüm katılımcılar eşliğinde lösemili çocuklara “Sevgi, iyilik ve Umutla” video mesajı gönderilerek son buldu.