• Haberler
  • Genel
  • LÖSEV İyilik Tır'ı Afyonkarahisar'da – Kocatepe Gazetesi

LÖSEV İyilik Tır'ı Afyonkarahisar'da – Kocatepe Gazetesi

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından illerdeki kanser hastalarına yardım maddeleri ulaştıran İyilik Tır'ı Afyonkarahisar'a geldi Türkiye genelinde 17 binden fazla kanser hastası olduğunu belirten LÖSEV Basın Sorumlusu Burç Tuna, ege bölgesindeki illeri dolaşmaya devam ettiklerini belirtti. Ege Bölgesinde dolaştıkları 7. İl olan Afyonkarahisar'da 100 aileyi telefonla arayarak bilgi verdiklerini belirten Tuna, 'Afyonda telefon ile ulaştığımız [&hellip]

LÖSEV İyilik Tır’ı Afyonkarahisar’da

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından illerdeki kanser hastalarına yardım maddeleri ulaştıran İyilik Tır’ı Afyonkarahisar’a geldi

Türkiye genelinde 17 binden fazla kanser hastası olduğunu belirten LÖSEV Basın Sorumlusu Burç Tuna, ege bölgesindeki illeri dolaşmaya devam ettiklerini belirtti. Ege Bölgesinde dolaştıkları 7. İl olan Afyonkarahisar’da 100 aileyi telefonla arayarak bilgi verdiklerini belirten Tuna, “Afyonda telefon ile ulaştığımız aileler, İyilik Tır’ına gelerek yardım paketlerini alıyor. Giyim ihtiyacı olan aileler stantlarımızdan ihtiyaçlarını gideriyor. LÖSEV olarak hastalarımızın ve ailelerinin yanında olmaya çalışıyoruz. İyilik Tır’ında giyim, gıda, temizlik ürünü ve Kırmızı et gibi yardımlarda bulunuyoruz. Küçük hastalarımıza veya ailelerin küçük çocuklarına oyuncak hediye ediyoruz” dedi.
Ankara’da yapılmakta olan 250 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesi için destek çağrısında bulunun Tuna, “Türkiye’de Kanser hastalığı hızla yayılıyor. Gün geçtikçe artıyor hastaların sayısı. Ankara’’da 250 Yataklı bir Onkoloji Hastanesi inşaatımız var. Buranın hizmete açılması ile daha çok hastaya yardım edebileceğiz. Bir tuğlada sen koy kampanyası kapsamında yardım bekliyoruz” diye konuştu.
Afyonkarahisar’da havanın yağışlı olmasından dolayı yardım stantları Tır’ın içinde oluşturuldu. Afyonkarahisar Anıt Park önünde yardımları ailelere ulaştıran İyilik Tır’ı vatandaşlar tarafından da ilgi gördü. Bazı üniversite öğrencileri gönüllü olarak Yardım Tır’ında görev alarak gelen ailelerle ilgilendi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme