Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

LÖSANTE

Devletimizin Kamu Yararına Çalışan Sivil Toplum Örgütü olarak kabul ettiği Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından, 4 milyon insanın katkılarıyla toplanan bağışlarla hayata geçirilen muhteşem bir proje. 400 yatak kapasiteli olarak kurulan ve 100 milyon dolar değerinde olan hastane her türlü modern teknik ve tıbbi donanım cihazına sahip. “Bir tuğla da sen koy” kampanyası ile tuğla tuğla örülmeye başlayan hastane “Tıbbın bütün imkanlarını ve yeniliklerini içeren rüya gibi” bir hastaneye dönüştü. Bitiminde 400 yatak için ruhsat istenen hastaneye uzun uğraşlar sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından bin dereden su getirilerek, sürekli zorluklar çıkartılarak ancak 75 yataklık ruhsat verildi. Radyoterapi, kalp anjio, yoğun bakım, ameliyathane, kemik iliği nakil servisleri gibi birçok servis ruhsatsız olduğu için kullanılamıyor. 80 yoğun bakım yatağından 10 tanesi, 10 tam donanımlı ameliyathaneden sadece üçüne kullanım izni verildi. Radyoterapi cihazı içinde ruhsat verilmediği için tedavi gören çocuklar ambulansla başka bir yere götürülüp getirilmek zorunda kalınıyor. Bu geliş gidişler sırasında bir hasta ambulans içinde hayatını kaybetti. LÖSEV’in Kurucu Başkanı Dr. Üstün Özer, yaşadıklarını “Sanki kendime saray, oğluma han-hamam yaptırdım da açamıyoruz. Biz bilimsel konuları, lösemi ve kanser genetiğini, başarıyı % 100’lere nasıl çıkarırızı tartışacağımıza, Turizm ve Sağlık Bakanlığından, Belediyeden verilmeyen evrakların peşinde 3 senedir suçlu gibi koşuyoruz.” diye özetliyor.
Sağlık Bakanı Koca Bütçe görüşmeleri sırasında (sanki koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti hastalardan fark ücreti almıyormuş gibi) hastanenin Lösemili hastalardan fark ücreti aldığını iddia ediyor. “LÖSEV’den “tam 20 senedir tek bir lösemili çocuk hastadan tek kuruş para – fark almamıştır. Bırakın para almayı, tüm çocuklara maddi, et, giysi, gıda ve kırtasiye yardımları yaparak onları hayata bağlamıştır.” cevabı geliyor. LÖSEV bugüne kadar sadece topladığı bağışlarla ilk olarak 2000 yılında Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi kurduktan sonra lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu, Ankara dışından gelen ailelerin tuzun süren tedaviler esnasında konaklayabilecekleri Lösemili Çocuklar Köyü ve ardından Avrupa’nın ilk Lösemili Çocuklar Kenti’ni kurdu.
***
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın imzası ile yayınlanan Sağlık Hizmeti Sunucularının Basamaklandırılması Hakkındaki genelgeyle ülkemizdeki tüm özel hastaneler içerisinde yalnızca Sağlık Bakanı Koca’nın sahibi olduğu 600 yataklı Medipol Hastanesi, “ileri düzey hastane” yapıldı.
Ankara’da 555 bin metrekarelik hazine arazisi Medipol Hastanelerinin kurucu vakfı TEBA Vakfı’na verildi.
1928 yılında yapılan ve TCDD Misafirhanesi olarak kullanılan tarihi bina Ankara Medipol Üniversitesi’ne verildiği ortaya çıktı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipolitan Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Anonim Şirketi’ne 220 milyon 600 bin TL’lik yatırım teşviki verdi. Böylece yeni hastane için devletimiz tarafından sayın bakanın hastane inşaatına KDV istisnası, gümrük vergi muafiyeti, yüzde 50 vergi indirimi, 2 yıl boyunca da sigorta primi işveren hissesi desteği verilecek.
***
Bir yanda vatandaşlardan topladığı yardımlarla, sadece hizmet edebilmek için çalışan, çabalayan, yoktan var eden, lösemili hastalara ücretsiz sağlık hizmeti yanında sosyal hizmetler de sunan bir vakfa çıkarılan engeller, diğer yanda yandaş hastaneye sağlanan sınırsız destekler. Cumhuriyet tarihi boyunca hiçbir iktidar döneminde yandaşlar bu denli korunup kollanmamış ya da diğerleri bu kadar horlanmamıştır herhalde.
Son Söz; “Haksızlığa uğramak, haksızlık etmekten evladır.” Eflatun

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti