Liyakat değil sendika üyeliği esas alındı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, eğitimde liyakatin değil belli sendikalara üyeliğin esas alındığını söyledi Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, eğitimde yapılan atamaları eleştirdi. Aslan, 'Milli Eğitim Bakanları kendine göre politikalar üreterek öncekilerin uygulamalarını kötüleyerek bozmuş ve sayelerinde eğitim sistemimiz içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar siyasi saiklerle [&hellip]

Liyakat değil sendika üyeliği esas alındı

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı
Aziz Aslan, eğitimde liyakatin değil belli
sendikalara üyeliğin esas alındığını söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aziz Aslan, eğitimde yapılan atamaları eleştirdi. Aslan, “Milli Eğitim Bakanları kendine göre politikalar üreterek öncekilerin uygulamalarını kötüleyerek bozmuş ve sayelerinde eğitim sistemimiz içinden çıkılmaz bir hal almıştır. Şimdiye kadar hiç olmadığı kadar siyasi saiklerle yönetici atamaları yapılmaktadır. En son okul müdürleri atamaları da tamamen bizden olan-olmayan anlayışı ile yapılmıştır. Liyakat hiç düşünülmemiş, belli görüş ve sendika üyeliği esasına göre Liyakatsiz ve tecrübesiz insanlara yetki verilmiştir” dedi.
BİR SENDİKA ÖNE ÇIKIYOR
Aslan, Memur-Sen üyelerinin atamalarının yapıldığını söyleyerek “Memur-Sen kadrolaşmanın baskı aracı ve balyozu haline getirilmiştir. Üye olmayanların sürgün, görevden alma, sicil bozma gibi cezalarla korkutulduğu bir dönem yaşanmaktadır. ‘Anne babalar AKP siyasiler tarafından; çocuğunuz Kamu-Sen’e üyeymiş, Memur-Sen‘e geçerse tayini yapılır. ‘Siz AKP ‘ye kayıtlısınız?’ gibi sorularla tehdit edilmektedirler” diye konuştu.
DEVLET BABA ANLAYIŞI YIKILIYOR
“Devlet Baba” anlayışının yıkılmaya başladığını söyleyen Aslan, “Artık devlet memuriyetinde ‘yandaş performans kriterleri’ geçerlidir. Herkes gerçek İslam ile alakası olmayan siyasal İslamcılığa teslim olmaya zorlanmaktadır. Ne yazık ki Devlet Baba, parti devleti haline getirilmiştir. Zaten kamu görevlilerinin ve STK’ temsilcilerinin siyasi parti başkanı gibi beyanat vermeleri de bundandır” ifadelerini kullandı.
“İKAZLARIMIZDA HAKLIYIZ”
Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner’e konuyla ilgili rahatsızlığı ilettiklerini belirten Aslan, “İktidarın uygulamaları sayesinde bazı kamu görevlilerinin il ve ilçe başkanlarından daha çok politize olduğunu defalarca söylemiştik. Bu ikazlarımızın ne kadar haklı olduğu anlaşılmaktadır. En son okul müdürü atamaların da adaletli olmadığı konusundaki rahatsızlığımızı Sayın Valimize ilettik. Bu haksızlığa müdahale edeceğini umut ediyoruz” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme