• Haberler
  • Genel
  • Listeyi ön seçim belirlemeli – Kocatepe Gazetesi

Listeyi ön seçim belirlemeli – Kocatepe Gazetesi

CHP’nin yeni il Başkanı Nevzat Ercan ile il yöneticileri 25 aday adayının yarışması beklenen seçimde milletvekili aday listelerinin ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, parti içi demokrasi işletildiği taktirde CHP’nin Afyonkarahisar’da başarısının kaçınılmaz olduğunu söylediler CHP’nin Afyonkarahisar yeni il Başkanı Nevzat Ercan ile CHP yönetim kurulu üyeleri gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler. CHP il yöneticileri milletvekili aday listesinin [&hellip]

Listeyi ön seçim belirlemeli

CHP’nin yeni il Başkanı Nevzat Ercan ile il yöneticileri 25 aday adayının yarışması beklenen seçimde milletvekili aday listelerinin ön seçimle belirlenmesi gerektiğini, parti içi demokrasi işletildiği taktirde CHP’nin Afyonkarahisar’da başarısının kaçınılmaz olduğunu söylediler

CHP’nin Afyonkarahisar yeni il Başkanı Nevzat Ercan ile CHP yönetim kurulu üyeleri gazeteniz Kocatepe’yi ziyaret ettiler. CHP il yöneticileri milletvekili aday listesinin ön seçimle belirlenmesinden yana olduklarını tekrarladılar.
CHP il yönetiminde il başkanının milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etmesi nedeniyle doğan boşluğun kısa sürede, parti içi değerlendirmeler göz önünde bulundurularak aşıldığını belirten CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Biz yönetim olarak her zaman parti içi demokrasiden yanayız. Bu bağlamda il başkanlığı seçimi de parti içi demokrasi kuralları işleti-lerek çözüldü. İl Başkanlığı’na dışardan bir ismin atanması için epey çaba gösterildi ama, CHP Genel Merkezi demokratik temayülleri göz önünde bulundurarak mevcut yönetim içerisinden bir başkan atadı. Biz de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız” dedi.
Seçim sürecine girilirken demokrasinin gereklerinin hem seçim sürecinde, hem de parti içerisinde işletilmesinden yana olduklarını belirten CHP il Başkanı Nevzat Ercan, “Milletvekili aday adayı sayımızın 25’i bulacağını tahmin ediyorum. Bu isimler arasında sıralamanın da ön seçimle yapılmasından yanayız. Demokratik işleyişin tam manasıyla partimizde hakim olmasını dili-yoruz. Ön seçim olmasa bile üye bazında yapılacak olan değerlendirmelerle listelere şekil verileceğine inanıyoruz” dedi. Bu konudaki süreci ve yöntemi CHP Genel Merkezi’nin tayin edeceğine dikkat çeken Ercan, “Belki doğu ve güneydoğu bölgelerinde bu sistem parti için tercih nedeni olmayabilir. Ama genel merkezimiz de bu bölgeler haricinde tüm listeleri parti içi demokrasi kurallarını işleterek belirleme meylinde” dedi.
Demokrasiye inanan kişiler olarak lider sultasına karşı olduklarını dile getiren CHP il Başkanı Nevzat Ercan, “Seçim yasalarının da buna göre düzenlenmesi gereki-yor. CHP demokrasiyi tam manasıyla yaşayan ve uygulayan bir parti olma iddiasındadır. Maalesef bugün ülkemiz çuval geçirme hadisesi ile başlayıp, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli paşalarının tutuklanmasına kadar uzanan bir parçalanma sürecine girmiştir. Biz seçim süreci boyunca insanlarımıza bunu anlatmaya çalışacağız. Ülkemizde tarım ve hayvancılık bitik vaziyette. Şeker pancarı yetiştiricisi çaresiz. Süt 50 kuruşa düştü. İşsizlik had safhada. Taşeron işçilikle işsizlik sorununa geçici çareler bulunmaya çalışılıyor. Tüm bu şartlar altında emekçinin ve mağdurun partisi olan CHP’nin oy patlaması yapması gerekiyor ama insanlarımızda sınıf bilinci oluşmuş değil. Bugün Türkiye’de ayrımcılığı körükleyen bir siyaset yapılıyor. Maalesef İstiklal Marşı’nın kaldırılması tartışmalarında bile insanlardan ses çıkmıyor. Bu konuda bizim de eksiğimiz olduğunu, insanlara bu konuları yeterince anlatamadığımızı biliyoruz. Seçim sürecinde bunları aşacağımıza inanıyorum” dedi.
İl Başkanlığı görevini devraldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada Afyonkarahisar’dan iki milletvekili çıkartacaklarını söylediğini hatırlatan Ercan, “Bu sözlerimiz oldukça yankı buldu. Benim az söylediğimi belirten çok sayıda partilimiz var. Ama Afyonkarahisar’ın şartlarını bilen kişi-ler olarak gerçekçi olmamız lazım. Biz Afyonkarahisar’da 2 milletvekilliğini kazanacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu. Kendilerinin göreve gelmeleri ile birlikte il teşkilatını da yapılandırmaya başladıklarını anlatan Ercan, “Parti tüzüğümüzde belirlenen genel başkan yardımcıları ile uyumlu olarak biz de 5 il başkan yardımcısı belirleyeceğiz. Seçim süreci bu arkadaşlarımızın koordinesinde devam edecek.” dedi.
Haziran ayında yapılacak olan seçimlerde ülkenin kaderinin belirleneceğinin altını çizen CHP il Başkanı Nevzat Ercan, “Milletimizin tepkisinin sandığa yansıyacağına inanıyorum. Bu seçimde sağ kesimdeki tepkilerin MHP’de, sol kesimdeki tepkilerin ise CHP’de buluşması gerekiyor. Sevr’de kabul etmediklerimizin BOP adı altında kabul ettirilmeye çalışılmasına ulusal bilinci olan insanlarımızın tepkisini göstermesi gerekiyor.” diyerek sözlerini tamamladı.

CHP’de 25 beklentisi
CHP’nin Afyonkarahisar milletvekili aday adayı sayısının 25’i bulacağı belirtiliyor
CHP Afyonkarahisar il teşkilatında milletvekili aday adayı sayısının 25’i bulması bekleniyor.
Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde Afyonkarahisar CHP il teşkilatından milletvekili aday adayı olması beklenen isimler şöyle sıralanıyor: Halil ünlütepe, Ahmet Toptaş, Nimet Kaynar, Yılmaz Özkan, Veli Cengiz, İlhan Çınar, Ahmet Ege, Hatice Gök, Adnan Çelik, Ekrem Özsoy, İsmail Akar, Şeref Ceylan, Tülay Er, Tuğrul Akkuş, Zekeriye Ölmez, Bekir Kasap, Ertuğrul Yılmaz, Kazım Şener, Ramazan Akgöz, Kasım Özkan. Bu isimlere ek olarak çıkacak adaylarla sayının 25’e ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bakmadan Geçme