Listede Afyon'dan 6 ürün var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde üretim ve satış yapan firmaları açıkladı. Listede Afyonkarahisar'dan da 6 firma yer aldı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaptığı denetim sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden 59 firma ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye [&hellip]

Listede Afyon’dan 6 ürün var

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, taklit ve tağşiş yapan, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek
şekilde üretim ve satış yapan firmaları açıkladı. Listede Afyonkarahisar’dan da 6 firma yer aldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, yaptığı denetim sonucunda taklit ve tağşiş yaptığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden 59 firma ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye düşürecek şekilde bozulmuş, değiştirilmiş gıdaları üreten ve/veya satan 11 firmayı kamuoyuna açıkladı. Listede Afyonkarahisar’dan da 6 firma yer aldı.
Bakanlık denetimlerinde, tereyağı ve yoğurtta bitkisel yağ; tulum peynirinde nişasta; esmer bulgur, fıstık ezmesi, kırmızı pul biberi gibi gıdalarda boya; kahvede ve enerji içeceğinde ilaç; dana kuşbaşı, dana kıyma, kebap, sucuk gibi ürünlerde kanatlı hayvan tespitinde bulundu. Zeytinyağında başka bitkilerin yağı, balda mısır şurubu; bitkisel gıdalar ve vitaminlerde kimyasal ilaçlar tespit edildi. Bakanlık söz konusu firmaların her birine 13 bin 304 lira ceza keserek, ürünlere el koydu. Ayrıca söz konusu ürünleri üreten veya piyasaya arz edenler hakkında kamunun sağlığına karşı suçlar kapsamında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.Bakanlığın uygunsuz bulduğu için toplatma kararı aldığı ve kamuoyuna ilan ettiği Afyonkarahisarlı firmalar ve sakıncalı ürünleri şöyle:
Baltaş Süt ürünleri’nin tereyağında bitkisel yağ bulundu. Şavak Ak Süt ürünleri firmasının tulum peynirinde nişasta bulundu. Mutlu Tolga Gıda Turizm Firmasının Lazz Bakkal isimli tam yağlı tulum peyniri ile çörek otlu taze peynirinde bitkisel yağ bulundu. İkbal Gıda İhtiyaç Maddeleri firmasının İkbal Geleneksel isimli ısıl işlem görmüş sucuğunda sakatad bulundu. Arısoy Kardeşler Canlı Hayvan şirketinin Halis Küçük isimli ısıl işlem görmüş dana sucuğunda kanatlı eti tespit edildi. Zeka Sucuklarının İtimat İhsan Koçkan isimli ısıl işlem görmüş sucuğunda kanatlı eti tespit edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme