Liseliler BYEGM ve BİK'te incelemelerde bulundu

Gazetecilik Bölümü öğrencileri Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan'ı makamında ziyaret etti.İLK ZİYARET BURCU'YAGazetecilik Bölümü öğrencileri ilk olarak Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Şerife Münire Burcu ile bir araya geldi. Burcu, gazeteciliğin önemine değinerek öğrencilere sektör hakkında bilgiler verdi. Zübeyde [&hellip]

Gazetecilik Bölümü öğrencileri Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) İl Müdürü Şerife Münire Burcu ve Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.
İLK ZİYARET BURCU’YA
Gazetecilik Bölümü öğrencileri ilk olarak Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Şerife Münire Burcu ile bir araya geldi. Burcu, gazeteciliğin önemine değinerek öğrencilere sektör hakkında bilgiler verdi. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gazetecilik bölümü açılmasına vesile olan Okul Müdürü İlknur Tutumlu’ya ve bölüme destek veren AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları’na teşekkür eden Burcu;  “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu anlamlı ziyaret için teşekkür ediyorum ve ayrıca okullarında Milli Eğitim’den birkaç kez talep edilerek ısrarla gazetecilik bölümünü açtıran İlknur Tutumlu hanıma teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.
BÖLÜME İLGİ SEVİNDİRİCİ
Afyonkarahisar’da gazetecilik anlamında güzel şeylerin yapıldığını belirten Burcu; “Gençlerimizi burada görmek çok anlamlı. 12 öğrencinin ilk kurulumunda bu bölüme ilgi göstermesi güzel bir şey. Demek ki Afyonkarahisar’da gazetecilik alanında güzel şeyler yapılıyor ki fark edilmiş talep edilmiş. Bu yüzden dolayı çok mutlu olduk. Ben size meslek hayatınızda şimdiden başarılar diliyorum. Gazetecilik kolay bir meslek değil çok zor, şartları zor. Doğru, ilkeli ve anlaşılır farkındalık ve kamuoyu oluşturarak bazı sorunların üzerine giderek çözüm de önemli rollerinizin olduğunu bilmeniz gerekiyor” diye konuştu.
MUHABİR KENDİSİNE DİKKAT ETMELİ
Basın İlan Kurumu (BİK) Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin ziyareti ve mesleğe gösterdikleri ilginin sevindirici olduğunu söyledi. İyi bir muhabirin girişken olması gerektiğini söyleyen Çalışkan; “Muhabirler üst düzey kişilerle muhatap olur o yüzden konuşmasına ve kıyafetine dikkat etmesi gerekiyor. Ses tonları çok önemli o yüzden soru sormaktan hiçbir zaman korkmayacak çekinmeyecek. İyi muhabir olmanın ilk kuralları bunlardır” şeklinde konuştu.
Ziyarette; Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) Başkanı Mehmet Abdioğulları, Yönetim Kurulu Üyesi Murat Emre, Okul Müdürü İlknur Tutumlu yer aldı.

Bakmadan Geçme