Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu

LİSE MÜDÜRÜM

1949-1955 yılları arasında okuduğum, Afyon Lisesi’nde Müdürümüz Halil Tekinalp’ti. Çok dikkatli, titiz, her öğrenciyi, tanıyıp takip eden yapıya sahipti.
Bir gün; Seni Müdür bey çağırıyor dediler. Huzuruna çıktım.
Ben, fakir bir öğrenciye babamın yardım etmesini isteyecek sandım. Kızgın bir ifadeyle “Ayağını denk at” dedi. Şaşırdım.
– Hocam ben sigara içmem. Kahveye gitmem. Boş zamanlarda babamın işyerinde yardım ederim dedim.
– Ben sana davranışına dikkat et dedim. Ayağın kayarsa yaşamın zehir olur diye ekledi.
Perişan durumda ayrıldım. Arkadaşlar soruyor. Ne var?
Yok bir şey diyorum. Ama zihnim meşgûl. Ne yaptım? Bir gün evvel sevdiğimiz felsefe öğretmenimiz Hasan Köni’ye, bir grup arkadaşla ‘geçmiş olsun’a gitmiştik. Kız arkadaşlarla güle şakalaşa döndük. Lise köşesindeki bina (Nikâh salonu) okul’a aitti. Müdür bey, oradan gelen öğrencileri gözetlerdi. Olayı kızlarla beraber gelmeme bağladım.
İki üç gün sonra da Almanca öğretmeninin yönettiği Molyer’in Cimri piyesinin iptal edildiğini bildirdiler. Ben piyeste jön rolünde idim.
Abdullah Hazer’in gazetesinde de köşe yazısı, röportaj yazıyordum.
Bu şekilde öğretmenlerimle samimiyetim artmıştı.
Gömlek yakam kolalı, elbisem ütülü, saçlarım (biryantin yoktu) hafif zeytinyağlı, tıraşlı, ayakkabılarım boyalı olarak okula gelirdim. Müdürümüzde bunların yanlış intiba bıraktığını düşündüm.
Kılık kıyafette bir değişiklik yapmadım. Davranışlarıma dikkat ettim. Ses tonum iyi olmadığı, notlarımın 5-6’da kaldığı müzik dersi için koroya katıldım.
Lise olgunluk imtihanında, Coğrafya dersi imtihanına Müdür bey de giriyordu. Telaşlandım. Ama soru Karadeniz bölgesiydi. Bülbül gibi anlattım. Halil bey; başka başka? diyor. Uzatıyor.. Şükran öğretmenim araya girdi. “Müdür bey Galip iyi öğrencimdir. Notları yüksektir. On veriyorum” dedi. Müdürümüz ise; “Hayır bir notunu kırıyorum o hatasını biliyor” diye cevapladı. O arada epey ter döktüm (Eylül’e kalmak vardı)
Müdürümüz Halil Tekinalp, önce Haydarpaşa Lisesi Müdürlüğü’ne sonra Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürlüğüne atandı.
Vefat eden tüm öğretmenlerimi, müdürlerimi rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Sağ olanlara sağlık selâmet diliyorum. Üniversite de dahil tüm hocalarımdan yakınlık-ilgi gördüm. Saygılarımı, sevgilerimi iletiyorum.
Şanına lâyık öğrenci yetiştiren Afyon Lisesi tüm Müdür ve öğretmenlerini kutlarım.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER