• Haberler
  • Spor
  • Liglerin Jet'i sahaya indi – Kocatepe Gazetesi

Liglerin Jet'i sahaya indi – Kocatepe Gazetesi

2018-19 futbol sezonunda ilk kez Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor sezon öncesi çalışmalarına başladı. İlk idmanına önceki gün akşam saatlerinde Kocatepe Spor Kompleksi'ndeki antrenman sahasında başlayan AFJET Afyonspor'da yeni oyuncular Mehmet Sedef, Onur Ramazan Toprak ve Enes Ata'nın yanı sıra geçen sezon takımdaki Kaleciler Murat, Bekir, Hasan, savunmada Bayram, Nazmi, İsmet, [&hellip]

2018-19 futbol sezonunda ilk kez Spor Toto 1. Lig’de mücadele edecek olan AFJET Afyonspor sezon öncesi çalışmalarına başladı. İlk idmanına önceki gün akşam saatlerinde Kocatepe Spor Kompleksi’ndeki antrenman sahasında başlayan AFJET Afyonspor’da yeni oyuncular Mehmet Sedef, Onur Ramazan Toprak ve Enes Ata’nın yanı sıra geçen sezon takımdaki Kaleciler Murat, Bekir, Hasan, savunmada Bayram, Nazmi, İsmet, Nazmi, Türker, Ömer Yanık, Serdar, Orta Sahalar Ali, Aykut, Çağatay, Erdi, Timuçin, devam ediyor. Ayrıca alt yapıdan Atilla, Eşref, Zeki ve Hasan da takımla birlikte çalışmalara katılıyor. 25 kişilik oyuncu kadrosu ile birlikte Teknik Heyet de hazır. Sportif Direktör İbrahim Çelik, Teknik Sorumlu Serhat Gülpınar, Yardımcı Antrenörler Alper Edis, Ahmet Aşkın, Kaleci Antrenörü Tahir Aksoy, Kulüp Doktoru Şahin Aktolun, Kulüp Masörü Adem Arı ve Malzemeci Cihan Doğan’ır konumlarında da bir değişiklik yok.
Yapılan ilk antrenmanda AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Hüseyin Bayaman ve Fatih Ekşioğlu takımı yalnız bırakmadı. Şehir dışında olan Başkan Sel ise ilk antrenmana katılamadı.
AFYON DIŞI KAMP YOK
AFJET Afyonspor’un ilk idmanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AFJET Afyonspor Teknik Sorumlusu Serhat Gülpınar kamp programı hakkında bilgi verdi. Afyon’da oldukları için avantajlı olduklarını kaydeden Teknik Adam Gülpınar, “Bizim Afyon’da olmamızdan dolayı avantajımız var. Lig başlayana kadar buradayız ama otellerde kamp yapacağız. Bizim tesislerin fiziki şartları çok uygun değil. İlk etap için yani bugünden itibaren Korel Otel’e geçeceğiz. Korel’deki 8-10 günlük süreçten sonra ilk etabı tamamlayıp, ikinci etaba geçeceğiz. İkinci etapta da İkbal Otel’de olacağız. Bunu lig başlayana kadar yayacağız. Lig başlamasına yakın yeni tesisler bitecek inşallah yeni tesislere geçerek sezonda da orada olmak istiyoruz” dedi.
TRANSFER ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Yapılacak transferler hakkında bilgi veren Teknik Adam Gülpınar, “Transfer konusunda ince eleyip sık dokuyoruz. Bizim yapımıza uygun olabilecek oyuncular tercih etmeye çalışıyoruz. Değerlendiriyoruz, görüşmelerimiz devam ediyor. Hatta bir yabancı Afyon’a geldi. Onunla görüşmeler büyük ölçüde bitti, o da büyük ihtimal imzayı atar. Yabancı konusunda biraz daha ince eleyip sık dokuyoruz. Çünkü yeni bir takımız bu ligde. Bize adapte olabilecek oyuncular seçmeye çalışıyoruz. Yerli transferler de devam edecek, yabancı transferler de devam edecek. 25 kişilik bir kadro kurmamız gerekiyor. Çünkü liste vereceğiz, ona göre de en ideal kadroyu oluşturmaya çalışacağız” ifadesine yer verdi.  
“LİG’DE KALICI OLMAK İSTİYORUZ”
Ligde ilk olarak kalıcı olmak istediklerini, maçlardan alınacak sonuçlara göre de hedefi belirleyeceklerini aktaran Gülpınar, “Şimdi sonuçta ilk hedefimiz tabi ayağımızı sağlam basmak. Bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Çünkü ligin yeni takımıyız, daha önce bu liglerde oynamış çok oyuncumuz yok. Bunun da dezavantajı  var. Biz oyuncularımıza güveniyoruz, yetenek anlamında güveniyoruz. Bir de bizim 2-3 yıldır birlikte oynayan bir oyuncu grubumuz var. Bunu da genel anlamda bozmadık zaten. İçerideki birlik beraberlik, yardımlaşma, birbirini tanıma bizim için çok büyük avantaj olacak. İlk etapta ayağımızı yere sağlam basıp ligde kalıcı olmak istiyoruz, ondan sonra yapılacak takviyelerle ve alacağımız sonuçlara göre de ligin geri kalanı için hedef belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.  
“CENK, İBRAHİM ÇELİK VE
 BENİM KARDEŞİM GİBİ”
“Özellikle Cenk Gönen’in Afyonspor ile adı geçiyor, transfer çalışması var mı?” sorusuna da cevap veren Gülpınar, “Cenk bizim, özellikle İbrahim Çelik’in ve benim kardeşim gibi. Biz Denizlispor’da birlikte oynadık, o zaman küçüktü ama tabi o çok iyi yerlere geldi. Onunla transfer anlamında değil de genel anlamda zaten görüştüğümüz bir oyuncu. Tabi şu an için olur ya da olmaz demek çok doğru bir şey değil. Onun Malaga ile sözleşmesi devam ediyor. Sadece bizle alakalı olan bir şey değil ama alternatifler arasında olursa bizi de mutlu eder. Onun öyle bir düşüncesi olursa bizim kapımız da ona açık. Ama şu an için daha o anlamda net bir şey yok” diye konuştu.  
“3-4 TRANSFER DAHA OLACAK”
AFJET Afyonspor’un belirli bölgelere 3-4 transfer daha yapacağını aktaran Gülpınar, “Yabancılarda 5 hakkımız var ama doldurur muyuz, doldurmaz mıyız bilmiyoruz. Sayıdan ziyade bize uygunluğu, hem mali açıdan, hem oyuncu yapısı olarak önemli. Fırsat olur, bunları hemen katabiliriz. Ligin başlamasına yakın. Belirlediğimiz birkaç bölge var, üç dört tane daha takviye olacak” ifadesini kullandı.   
“YOĞUN BİR ŞEKİLDE
HER ŞEYİ HAZIRLIYORUZ”
AFJET Afyonspor’un yeni sezona başlamasıyla ilgili değerlendirmede bulanan Sportif Direktör İbrahim Çelik, “Öncelikle yeni sezon bütün takımlar için kazasız belasız, hayırlı bir sezon olur. Bizim içinde Afyonspor yeni bir lige çıktı. Şu anda bu lige uyum ilgili bir sürecimiz var, hazırlıklar devam ediyor. Tespit ettiğimiz oyuncular var. Onlarla da ilgili bir taraftan transfer çalışmalarımız sürüyor, bir taraftan saha ilgili çalışmalarımız var. İnşallah Afyonspor’un hak ettiği yerlerde olmasıyla ilgili her türlü çabamız şu anda var. Dediğim gibi çalışmalarla ilgili yoğun bir şekilde her şeyi hazırlıyoruz. Beklediğimiz oyuncular var, görüştüğümüz oyuncular var. Elimizden gelen ne varsa onun için uğraşıyoruz” dedi.
“FORVET, FORVET ARKASI, ORTA SAHA
VE SAVUNMAYA TAKVİYELER OLACAK”
AFJET Afyonspor’un hangi mevkilere transferler yapacağını aktaran Teknik Adam Çelik “Mevki anlamında tabi ki çalışmalarımız var. Şu anda gelecek olan bir oyuncu var. Onunla ilgili bir sıkıntı yok, her şey hazır durumda, yolda hatta. Onun da resmiyete dökülmesi kaldı. Mevkilerde forvet, forvet arkası, orta sahaya ve savunmaya takviyelerimizi olacak inşallah. Bununla da ilgili hocalarımızla konuşarak tespitlerimizi yapıyoruz. Değerlendirip en iyisini çıkartmak istiyoruz” ifadesine yer verdi.
“ALT YAPIDAN
4 OYUNCUMUZ VAR”
Alt yapıdan 4 tane oyuncu alarak profesyonel yapmak istediklerini belirten Teknik Adam Çelik, “Alt yapıdan 4 oyuncumuz var. İnşallah profesyonel yapacağız. Yine iki tane alt yapıdan çıkarttığımız oyuncumuz var. Bununla beraber, geçmişten hedeflediğimiz durum var. Bir taraftan ligde iyi giderken bir taraftan da genç oyuncularla ilgili çalışmalarımız var. Tecrübeli, genç, uyumuyla birlikte Afyon’da olabilecek genç arkadaşlarımızı takıma kapmayla ilgili bir isteğimiz var. Onlar da burada çalışarak, gayretlerini göstererek onlara açabileceğimiz her kapının anahtarını onlara veriyoruz. Onlar da inşallah bu şanslarını iyi değerlendirirler. Son altı aydır bizimle birlikte olan 3 arkadaşımız var. Onları profesyonel yapıp kadromuza almak gibi bir çalışmamız var” şeklinde konuştu.  
“HEM MADDİ HEM MANEVİ DESTEK LAZIM”
Afyonkarahisarlı işadamlarından gelecek hem maddi hem de manevi desteğe ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelik, “12 numaralı taraftarımızdan bir sıkıntımız yok. Ama işadamlarımız anlamında gerçekten ihtiyacımız var. Hem maddi, hem manevi anlamda desteğe ihtiyacımız var. Onlarla beraber bu şehir bir yere geldi. İnşallah onların desteği ile de biz bir yere gelmek istiyoruz” diye konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Bakmadan Geçme