'Lig 10. hafta sonunda şekillenir'

2016-17 Futbol sezonunda AFJET Afyonspor'un mücadele edeceği Spor Toto 3. Lig 3. Grup fikstürü belirlendi. Belirlenen fikstürü değerlendiren AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, '26 Temmuz tarihi itibariyle Kulübümüz 2. Başkanı ve AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk'ü ve Kulüp Müdürümüz Nurettin Akşab'ı fikstür çekimine katıldılar. Fikstüre göre ilk maçımızda Elazığ'a gidiyoruz, Elazizspor'la karşılaşacağız. İkinci maçımızda İstanbul [&hellip]

2016-17 Futbol sezonunda AFJET Afyonspor’un mücadele edeceği Spor Toto 3. Lig 3. Grup fikstürü belirlendi. Belirlenen fikstürü değerlendiren AFJET Afyonspor Başkanı Salih Sel, “26 Temmuz tarihi itibariyle Kulübümüz 2. Başkanı ve AFJET Genel Müdürü Yusuf Ulutürk’ü ve Kulüp Müdürümüz Nurettin Akşab’ı fikstür çekimine katıldılar. Fikstüre göre ilk maçımızda Elazığ’a gidiyoruz, Elazizspor’la karşılaşacağız. İkinci maçımızda İstanbul takımı Sultanbeylispor buraya geliyor. 3. hafta Payasspor’a gidiyoruz. Ondan sonra 4. hafta grubun iddialı takımlarından Sakaryaspor Afyon’a geliyor. 5. haftada da yine iddialı takımlardan Darıca Gençlerbirliği. Bana göre bu 5-6 hafta da biraz biraz bizim grubumuzda iddialı olan şampiyonluğa oynayan 5-6 takım var. Bu takımların ikisiyle üçüyle oynamış olacağız. Bu arada şampiyonluk için adaylar şekillenmeye başlar. Sonra 7. hafta da Bursa Orhangazi’ye gidiyoruz. Sonra ikinci ligden düşmüş Orduspor buraya geliyor. Cüneyt hocanın memleketi buraya geliyor. 9. hafta Diyarbekir’e gidiyoruz, 10. haftada Tarsus buraya geliyor. Dediğimiz gibi 10. haftada lig bayağı bayağı şekillenir diye düşünüyorum. Ondan 18 takım var, ilk yarı 17, toplamda 34 maç yapacağız. İlk yarının sonunda ligde şampiyonluğa oynayan takımlar belli olur” dedi.
“TERSİ DE OLABİLİR”
Şampiyonluğa oynayan takımların belli olması durumuna karşın bir gelişme daha olabileceğine dikkat çeken Başkan Sel, “Ama belli de olmaz tersi de olabilir. Diyelim ki hiç ummadığınız takımlar devreye girebilir. Şampiyonluğa oynayan takımlardan düşmeler olabilir. Biz BAL’ın ilk yılında yaşadık. İlk 5 maçta 10 puan kaybetmiştik. İlk 5 maçta 5 puan topladık, 10 puan kaybettik. Böyle sürprizlerde yaşanabilir. Ama bizim hedefimiz zaten 2013’te yola çıkarken söylediğimiz gibi 10 yıl içinde Süper lige çıkmak. Hamd olsun bunda da 3 yılda 2 basamak çıkarak, bu sözümüzün ne kadar gerçekçi olduğunu göstermiş olduk. İnşallah Afyon halkına iyi bir takım izleteceğiz ve sene sonunda hep birlikte şampiyon bir takım izlemenin gururunu onlarda yaşayacak biz de yaşayacağız diye düşünüyorum. Bizim oyuncularımız iyi oyuncular ve özellikle karakterli oyuncular. Özellikle hassasiyetle her konuşmamda vurguluyorum, çok iyi oyuncu olabilir, Süper Lig’de de oynayacak oyuncu olabilir ama bizim için birinci öncelik karakterli olması. Çok iyi oyuncu olabilir ama karakteri yoksa biz öyle oyuncuları tutmayız takımda” ifadesine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

“İlk üç hafta istediğimiz gibi”

AFJET Afyonspor Sportif Direktörü Cevat Macit, 2016-17 sezonunda takımın mücadele edeceği fikstürü değerlendirdi. İlk haftaların istedikleri gibi geldiğine dikkat çeken Macit, amaçlarının ilk 3 haftayı kayıpsız kapatmak olduğunu aktardı

AFJET Afyonspor Sportif Direktörü Cevat Macit 2016-17 sezonu fikstürünü değerlendirdi. 2016-17 sezonunun tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ettiğini belirten Macit, “Öncelikle 2016-17 sezonu bize ve tüm takımlara hayırlı uğurlu olsun. Fikstür konusunda bizim ilk etapta amacımız lige zayıf veya transferde iyi gözükmeyen takımlarla başlamaktı. Bunun amacı da lige iyi başlayıp kafadan ne kadar az kayıp verirsek ligden kopmak daha iyi olur. Geçen sene bunun örneğini Etimesgut Belediye’de gördük. Yaklaşık 5’de 5 ya da 6’da 6 ile yaparak lige başladı. O dönemdeki diğer şampiyonluğa oynayan takımlarında puan kayıplarıyla beraber ligi çok erken koparıp götürdü” şeklinde konuştu.
“SAKARYA MAÇINI KAYIPSIZ KAPATMAK İSTİYORUZ”
Sakarya maçında dolu tribünlere ve güzel bir atmosferde oynamak istediklerini belirten Macit, “Biz bu konuda ilk 3 hafta istediğimiz şekilde, istediğimiz rakiplerle eşleştik. Bunlardan ikisi de deplasman, burada hedefimizi 3’de 3 yapmak ve daha sonraki içerideki Sakarya maçımız, bu bizim ilk oynayacağımız zorlu final maçlarından biri. Bunu içeride oynamamız da büyük avantaj. Bunu içeride kazanırsak büyük ihtimal, çok dolu tribünlere ve iyi bir atmosferde ligin iyi ekiplerinden biriyle oynayacağız. Dolayısıyla 4’de 4 burada Sakarya’yı da burada yendikten sonra bizim o havayla taa Diyarbekir maçına kadar kolay kolay kayıp vereceğimizi sanmıyorum. Diyarbekir deplasmanı zor bir deplasman. Sonuçta her maç her takım zorludur. Her maç 3 puandır, bunun Diyarbekir’i de, Payas’ı da, Bingöl’ü de Ordu’su da aynı. Biz iyi takım kurduk hedefimiz mümkün mertebe lige iyi başlayıp, hiç kopmadan ve yavaş yavaş arayı açarak bu ligin sonunu Allah izin verirse şampiyon olarak bitirmek” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme