Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Eyüp İMİR

LİDERLİK

10 Kasım 2018’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 80. yılında büyük özlem ve saygı ile andık.
Atatürk’ü anma programları her geçen yıl önceki yıllardan daha katılımcı daha anlamlı bir şekilde düzenlenmektedir.
Bu da Atatürk’ün çağını aşan bir lider olduğunu göstermektedir. Kendi çağdaşı olan liderlerin hiçbirisi bu kadar anlamlı bir şekilde anılmamıştır. Bazılarının heykelleri sökülmüş, getirdiği rejimler yıkılmış veya değişmiştir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk dünya tarihine yön veren bir liderdir.
Tarihin akışını değiştirmiş, yıkılmaz denilen imparatorlukların dağılmalarını sağlamıştır. Bunun en önemli göstergesi Çanakkale Savaşlarında gösterdiği stratejik taktikler ve hamleler sayesinde yenilmez denilen İngiliz İmparatorluğu yenilmiş büyük bir prestij kaybına uğramıştır.
1 yıl sonra Çanakkale geçilemeyince yardım alamayan Rusya’da Ekim Bolşevik devrimi olmuş, iç savaş çıkmış milyonlarca insan ölmüş, yeni Sovyet rejimi kurulmuştur. Yani Çanakkale’de İngilizlere vurduğumuz tokat Rusya’da patlamıştır. 1. Dünya savaşından sonra başlayacak Kurtuluş Savaşımızda Sovyet Rejimi ve Orta Asya’daki Türk toplulukların maddi ve manevi destekleri olmuştur. Çanakkale geçilemeyince savaş uzamış Avrupa’da milyonlarca insan ölmüştür.
Türk milletinin bir ferdi olarak milletini iyi tanıyan ulu önder bitmiş, tükenmiş yoksul bir memleketin evlatlarına güvenerek, onlara umut vererek Kurtuluş Savaşını başlatmış, Atatürk’ün dehası ile savaş kazanılmış, yeni bir devlet kurularak dünyada bir eşi görülmeyen toplumsal değişimi sağlayarak bütün dünyaya örnek olmuştur.
Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra “asıl savaş şimdi başlıyor” diyerek çağdaş ve onurlu bir ulus olmak için her türlü çalışmaları başlatmıştır.
Yıllarca geri kalınmış her alanda aklın ve bilimin ışığında devrimler yenilikler yapılmıştır. Sosyal yaşamımızda, eğitim alanında, şimdi dahi kullandığımız bazı kurumlar oluşturulmuştur. Bize düşen görev Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı çalışmaları basamak basamak yükseklere taşımaktır. Fakat 80 yıl boyunca, çeşitli nedenlerle bunun gerçekleşmediğini üzülerek görüyoruz. Ümidimiz ve azmimizi kaybetmeden aklın ve bilimin ışığında yurdumuza ve insanlığa faydalı olmaya çalışmalıyız. Ölümünün 80. Yılında Atatürk’ü rahmetle ve minnetle anıyoruz. Atatürk’ü anmayan ve anlamayanları en kısa zamanda gerçekleri görmeye davet ediyoruz.
Ulu Önder Ruhun Rahat uyusun.
İKİ MUSTAFA KEMAL
İki Mustafa Kemal vardır.
Biri ben.
Ölümlü Mustafa Kemal,
Öbürü
Ulusumun içinde yaşattığı
İdeallerim.
Beni nasıl Türk anası doğurduysa
Türk Anaları
Daha nice Mustafa Kemaller doğuracaktır.
Ongunluk ulusumundur.
Benim değil.
Ongunluk: Bereket

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER