Lider cömert, çalışkan ve cesur olmalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası İl Temsilcileri'ne 'Liderlik ve Takım Ruhu' konulu bir seminer verdi. Göksel, liderlerin cömert, sorun çözücü yeteneklere sahip, çalışkan ve cesur olması gerektiğini belirtti Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi [&hellip]

Lider cömert, çalışkan ve cesur olmalı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası İl Temsilcileri’ne “Liderlik ve Takım Ruhu” konulu bir seminer verdi. Göksel, liderlerin cömert, sorun çözücü yeteneklere sahip, çalışkan ve cesur olması gerektiğini belirtti

Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü Öğretim Görevlisi Türker Göksel, kısa adı EKSEN olan Eğitimci Kamu Çalışanları Sendikası İl Temsilcilerine yönelik düzenlenen seminer programda “Liderlik ve Takım Ruhu” konulu bir sunum gerçekleştirdi.6-7 Şubat 2015 tarihleri arasında Ankara Çankaya İMKB Anadolu Otelcilik ve Turizm Lisesi Uygulama Oteli Konferans Salonu’nda iki gün süren eğitim çalışmalarının ikinci günü katılımcılarla bir araya gelen Göksel, seminer programında sendika temsilcilerine liderlik kavramının tarihsel gelişimi ve değişen koşullar hakkında bir saati aşkın bir konuşma gerçekleştirdi.
LİDER, DÜŞÜNCELERE ÖNEM VERİR
Günümüzde her alanda etkisini hızla arttıran rekabet koşullarına uyum sağlamakta hedeflerini ertelemeyen liderlerin sorumlulukları altındaki kitlelere daha büyük bir değer katacağına vurguda bulunan Göksel, liderlerin çevrelerinde bulunan insanların düşüncelerine vereceği değeri de önemsediğini belirtti. Göksel günümüz liderlerinin; cömert, sorun çözücü yeteneklere sahip, çalışkan, cesur, statükodan ve statükoculardan asla korkmayan, tecrübelerden ders alan, çevresine kendini kabul ettiren, önyargıya kapalı, merhametli, dostluğu önceleyen bireysel özelliklere sahip olmaları gerektiğini dillendirdi.
MOTİVASYON ÖNE ÇIKIYIR
Konferans programında ayrıca iletişim ve empati kavramlarının analizini gerçekleştiren Türker Göksel; empati kuran kişinin zihninde oluşan anlayışın değerine dikkat çekti ve empati yeteneği olan insanların değişime daha açık olacağına vurguda bulundu. Az gözlem, çok akıl yürütmenin insanı hataya götüreceği tespitinde bulunan Göksel yönetim düşünürlerine göre, ileri derecede motive edilmiş insanların kendilerinden daha iyi eğitilmiş, daha donanımlı, hatta daha zeki insanlardan genellikle daha başarılı olacaklarına ve amaçlarına daha çabuk ulaşacaklarına dikkat çekti.
SEÇKİLER’İ İMZALADI
Topluluğa seslendikten sonra katılımcıların sorularını cevaplandıran Göksel seminer programı sonrasında Türkiye’nin dört bir yanından gelen sendika temsilcilere dördüncü kişisel kitabı “Seçkiler” i imzalayarak günün anısına hediye etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme