Lider Çocuk Tarım Kampı başladı

İl Müdürü Hüseyin Arap, Bakanlığın geçen yıl itibariyle ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci kazandırmak, tabiatta buluşmalarının sağlanması, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi verme amacıyla 'Lider Çocuk Tarım Kampı'' düzenlendiğini kaydetti.Bu yıl Afyonkarahisar'da Kazım Özer İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla 5 günlük bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Arap '2016 yılı [&hellip]

İl Müdürü Hüseyin Arap, Bakanlığın geçen yıl itibariyle ilkokul 4. sınıf öğrencilerine doğa bilinci kazandırmak, tabiatta buluşmalarının sağlanması, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenirliliği hakkında bilgi verme amacıyla “Lider Çocuk Tarım Kampı”’ düzenlendiğini kaydetti.
Bu yıl Afyonkarahisar’da Kazım Özer İlkokulu 4. sınıf öğrencilerinin katılımlarıyla 5 günlük bir etkinlik düzenlediklerini dile getiren Arap; “2016 yılı Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü tarafından ‘’Uluslar Arası Bakliyat Yılı’ ilan edilmesi sebebiyle ilimizde kamp uygulamasına katılan öğrencilerin bakliyat bilincini yükseltmek, bakliyatın sağlık ve beslenmedeki önemini vurgulanmaktadır. Bu amaçla  İl Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca eğitim verilmektedir. Ayrıca kampa katılan öğrenciler arasında ‘’Tarımda ve Beslenmede Bakliyatların Önemi’’ konulu kompozisyon yarışması düzenlenecek olup ilk üç sırayı alan öğrencilerimize ödül verilecek. Lider Çocuk Tarım Kampının son günü kampa katılan tüm öğrencilerimize katılım belgesi düzenlenecek. Kampa katılan öğrencilerimize kampın şimdiden verimli geçmesini ve çocuklarımız açısından faydalı olmasını diliyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme