• Haberler
  • Genel
  • Libya’ya tezkereye onay verilmemeli – Kocatepe Gazetesi

Libya’ya tezkereye onay verilmemeli – Kocatepe Gazetesi

İşçi Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Tolga Bekar, Libya Tezkeresi’ne Meclis’ten onay çıkmaması gerektiğini belirtti İşçi Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Tolga Bekar, yazılı bir açıklama yaparak Libya’ya yapılan hava operasyonunu eleştirdi. Bekar, “Libya 1974'de, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında jet yakıtı vererek Türkiye'ye destek olmuştur. AKP iktidarı ise bugün, Libya'yı zor günlerinde arkadan vurmaya hazırlanıyor. Meclis konuşmasında [&hellip]

Libya'ya tezkereye onay verilmemeli

İşçi Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Tolga Bekar, Libya Tezkeresi’ne Meclis’ten onay çıkmaması gerektiğini belirtti

İşçi Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Tolga Bekar, yazılı bir açıklama yaparak Libya’ya yapılan hava operasyonunu eleştirdi. Bekar, “Libya 1974’de, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında jet yakıtı vererek Türkiye’ye destek olmuştur. AKP iktidarı ise bugün, Libya’yı zor günlerinde arkadan vurmaya hazırlanıyor. Meclis konuşmasında daha iki gün önce Sayın Recep Tayip Erdoğan, Libya’ya asker göndermeyi düşünmediklerini açık açık ifade etmişti. Fakat bugün, TBMM’nden Libya’ya asker gönderilmesi için izin alınmaya çalışmaktadır” dedi.
Bekar, “Irak operasyonu için 1 Mart 2003’te TBMM’ye getirilen tezkere de gizli oturumda görüşülmüş ve kabul için gerekli oyu alamamıştı.Tam 100 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk’ün de içlerinde olduğu yurtseverler, emperyalist işgalcilere karşı Libya halkı ile omuz omuza savaşmışlardı. Milletimiz, bugün de Libya halkı ile beraberdir. Libya’nın içişlerine müdehale anlamına gelen ve tek amacı petrolün paylaşılması olan bu Birleşmiş Milletler cinayetlerine dahil olmak istemiyoruz. Meclisteki bütün milletvekillerimizi de Tezkere’ye onay vermemeye ve bu konuda sağduyulu olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme