LGS’de Türkiye birincileri Afyon’dan çıktı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Afyonkarahisar’da 8 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. LGS kapsamında 4 Haziran tarihinde uygulanan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınavın ardından en çok merak edilen konulardan birisi de bu yıl Afyonkarahisar’dan LGS birincisi çıkıp çıkmayacağı olmuştu. Başvuruların tüm 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak alındığı sınava Türkiye genelinde 1 [&hellip]

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında Afyonkarahisar’da 8 öğrenci 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

LGS kapsamında 4 Haziran tarihinde uygulanan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınavın ardından en çok merak edilen konulardan birisi de bu yıl Afyonkarahisar’dan LGS birincisi çıkıp çıkmayacağı olmuştu. Başvuruların tüm 8. sınıf öğrencileri için otomatik olarak alındığı sınava Türkiye genelinde 1 milyon 30 bin 195 öğrenci girerken, katılım oranı yüzde 82 olarak gerçekleşti. LGS’ye Afyonkarahisar’da ise 10 bin 101 öğrenci girdi.
8 ŞAMPİYON AFYONKARAHİSAR’DAN ÇIKTI
Bilindiği gibi, her sene yapılan sınavda belirli sayıda öğrenci bütün soruları doğru yanıtlıyor ve sınavdan 500 tam puan alıyor. İşte bu yılın Afyonkarahisar’dan çıkan LGS Türkiye birincileri:

LGS TÜRKİYE BİRİNCİLERİ
ADI SOYADI OKULU
1- Sena Altuntuğ Şemsetin Karahisar Ortaokulu
2- Melis Altuntuğ Şemsetin Karahisar Ortaokulu
3- Zeynep Şengül Hacı Ahmet Özsoy Ortaokulu
4- Elif Aytulun Kocatepe Ortaokulu
5- Ahmet İşbilir Neziha Aslan Ortaokulu
6- Gürkanalp Çetinkaya Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu
7- Doruk Toker İstek Koleji
8- Burak Çöl Özel Sandıklı Yunus Emre Ortaokulu
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme