Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LGS ve KTT çalışmaları değerlendirildi

LGS ve KTT çalışmaları değerlendirildi

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Ölçme Değerlendirme Merkezi’ndeki öğretmenlerle değerlendirme toplantısı düzenledi

 

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Ölçme Değerlendirme Merkezi’nin Afyonkarahisar İl Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirdiği Lise Giriş Sınavı (LGS) ve Konu Tarama Testleri (KTT) çalışmaları hakkında bilgi almak ve değerlendirmelerde bulunmak için toplantı gerçekleştirdi.
Ölçme Değerlendirme Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Yalçın’ın yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil ve Ölçme Değerlendirme Merkezi öğretmenleri katıldı.
Toplantıda sene başından bu yana yapılan çalışmalar ve çalışmaların dönüşleri ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan bu çalışmalar ile Afyonkarahisar’daki tüm öğrencilerin aynı soruları çözdükleri; imkân ve fırsat eşitliğini sağlama noktasında önemli bir iş yapıldığı belirtildi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, “Uygulamalardaki asıl hedef, öğrenme eksikliklerinin belirlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi yönündedir. 8. Sınıf LGS hazırlık çalışmaları ve Konu Tarama Testi’nde (KTT) doğru cevaplanma oranları düşük olan kazanımlardan tekrar soru sorulduğunu ve soruların doğru cevaplanma oranlarında yükselme olduğu gözlemlenmiştir.” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yalçın ise, “Gönüllülük esasıyla Ölçme Değerlendirme Merkezimizde çalışan öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin ders konularındaki eksiklerini görebilmesi, sınavlara daha iyi hazırlanmaları, yeni sistem sorulara alışmaları için mesai kavramı gözetmeksizin emek sarf etmekteler. Hepsine çalışmalarında kolaylıklar diliyor teşekkür ediyorum. Aynı zamanda okullarımızda yaptığımız sınavlar hakkında branş öğretmenlerimizden alınan fikirler doğrultusunda güncellemeler yaparak verimli olacağımızı düşünüyorum. Yapılan güzel uygulamalar okullarımıza bir hareket getirdi, önümüzdeki uygulamalarda daha iyi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum.” diye konuştu.