Leyleklere özel yuva – Kocatepe Gazetesi

Dazkırı’da leylekler için özel yuva yapıldı Dazkırı ilçesinde hayvan sevgisi ve yardımlaşma kapsamında bir araya gelen kurumlar leyleklere özel yuva kurdu. Önemli Kuş Alanı (ÖKA) kapsamında olan ve yaklaşık 150 kuş türüne ev sahipliği yapan, ayrıca leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan Acıgöl'ün bulunduğu Afyonkarahisar'ın Dazkırı ilçesinde bulunan Yeşilyurt Mahallesine el birliğiyle leylek yuvası yapıldı. BÜYÜK [&hellip]

Leyleklere özel yuva

Dazkırı’da leylekler için özel yuva yapıldı

Dazkırı ilçesinde hayvan sevgisi ve yardımlaşma kapsamında bir araya gelen kurumlar leyleklere özel yuva kurdu. Önemli Kuş Alanı (ÖKA) kapsamında olan ve yaklaşık 150 kuş türüne ev sahipliği yapan, ayrıca leyleklerin göç yolları üzerinde bulunan Acıgöl’ün bulunduğu Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesinde bulunan Yeşilyurt Mahallesine el birliğiyle leylek yuvası yapıldı.
BÜYÜK GAYRET GÖSTERİLDİ
Dazkırı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Osmangazi EDAŞ Dazkırı Şeflii ve Müftülüğün ortak çalışması sonucu leyleklere yuva yapıldığı kaydedildi.
Dazkırı METEM Müdürlüğü’nün Tarih Öğretmeni Esra Toğan, Metal Teknolojisi Öğretmenleri Musa Demir ve Müjdat Dedeoğlu’nun ADAP Projesi kapsamında yuvanın yapımına destek olduğu, Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Dazkırı İşletme Şefliği’nin direk üzerine kurulumunu sağladığı ve Dazkırı Müftülüğü’ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi Camii İmam Hatibi Ersin Keçeci’nin öncülüğünde leylek yuvası yapılarak leyleklere güzel bir ortam sağlandığı belirtildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme