• Haberler
  • Genel
  • Leblebicioğlu'nun 'Serpintiler' isimli kitabı yayınlandı

Leblebicioğlu'nun 'Serpintiler' isimli kitabı yayınlandı

Galip Leblebicioğlu'nun 'Serpintiler' ismini verdiği son şiir kitabı yayınlandı A. Galip Leblebicioğlu'nun 'Esintiler' isimli ilk şiir kitabı 2008 yılında yayınlanmıştı. Yazar uzun yıllar muhabirlik yaptıktan sonra mesleki tecrübelerini köşe yazılarında okurları ile paylaşmayı sürdürüyor. 'Esintiler' ismini verdiği ilk şiir kitabının ardından 'Serpintiler' isimli son şiir kitabı yayınlanan Leblebicioğlu'nun bu kitabı 195 sayfadan oluşuyor. Galip Leblebicioğlu'nun [&hellip]

Leblebicioğlu’nun “Serpintiler” isimli kitabı yayınlandı

Galip Leblebicioğlu’nun “Serpintiler” ismini verdiği son şiir kitabı yayınlandı

A. Galip Leblebicioğlu’nun “Esintiler” isimli ilk şiir kitabı 2008 yılında yayınlanmıştı. Yazar uzun yıllar muhabirlik yaptıktan sonra mesleki tecrübelerini köşe yazılarında okurları ile paylaşmayı sürdürüyor. “Esintiler” ismini verdiği ilk şiir kitabının ardından “Serpintiler” isimli son şiir kitabı yayınlanan Leblebicioğlu’nun bu kitabı 195 sayfadan oluşuyor. Galip Leblebicioğlu’nun “Serpintiler” isimli son kitabı, sunuş bölümünün ardından; Memleketim, sosyal siyaset, ailem, anılar, bir avuç mutluluk, yaşamdan yansımalar, yardımlaşma, din ve tasavvuf, iz bırakan inciler bölümlerinden oluşuyor.
A.Galip Leblebicioğlu kimdir?
19 Mayıs 1937 yılında Afyon’da dünyaya gelen A. Galip Leblebicioğlu, ilk ve orta öğrenimini Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda sonra Afyon Lisesi’nde tamamladı. Leblebicioğlu, 1955 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ve 1956 yılında girdiği Gazetecilik Enstitüsü’nden 1959 yılında mezun oldu. 1952 yılından itibaren Demokrat Haber, Afyon Haber, Kocatepe, Türkeli gazetelerinde makale, şiir, dini yazıları yayınlandı. Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü yaptı. 1961–2005 Yılları arasında ticaretle uğraştı. Üç dönem Belediye Meclis Üyeliği, 9 yıl Defterdarlık Takdir Üyeliği, 6 yıl Vergi İtiraz Komisyonu, 20 yıl THK Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. Kızılay ve 1965 yılından günümüze Diyanet Vakfı Afyon Mütevelli Heyet devamlı üyesidir. Halen Türkeli Gazetesi Basın-Yayın Danışmanı ve köşe yazarıdır. Umre, Umre Esintileri, Hız. Mevlana ve Hz Sultan Divani kitapçıkları, Esintiler isimli bir şiir kitabı yayınladı. Yazarın iki oğlu bir kız evladı bulunmaktadır. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme