• Haberler
  • Gündem
  • Leblebicioğlu, Diyanet Vakfı’nda 50 yılı geride bıraktı

Leblebicioğlu, Diyanet Vakfı’nda 50 yılı geride bıraktı

Gazeteci-yazar Galip Leblebicioğlu, Diyanet Vakfı’nda 50 yılı geride bırakması dolayısıyla plaketle onurlandırıldı. Müftülük Konferans Salonu’nda, Cami imam ve müezzinleri önünde İl Müftüsü Şükrü Kabukcu ile Müftü Yardımcısı Galip Kolcu tarafından Galip Leblebecioğlu’na plaket veridi.İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Elli yılı aşan Diyanet vakfı hizmeti için kendisine teşekkür ediyorum. Vakıfta emeklilik yok. Ayrılmakla görev bitmiyor. Sağlığı elverdikçe [&hellip]

Gazeteci-yazar Galip Leblebicioğlu, Diyanet Vakfı’nda 50 yılı geride bırakması dolayısıyla plaketle onurlandırıldı. Müftülük Konferans Salonu’nda, Cami imam ve müezzinleri önünde İl Müftüsü Şükrü Kabukcu ile Müftü Yardımcısı Galip Kolcu tarafından Galip Leblebecioğlu’na plaket veridi.
İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Elli yılı aşan Diyanet vakfı hizmeti için kendisine teşekkür ediyorum. Vakıfta emeklilik yok. Ayrılmakla görev bitmiyor. Sağlığı elverdikçe bize yardımcı olacağına inanıyorum” dedi.
Törende konuşan Leblebicioğlu, “İlk dini eğitimimi, ilkokul müdürlerim, Hikmet Çerçel ve Şefik Görkay’dan aldım. Tatillerde Otpazar Cami İmamı Ahmet Doğrusoy’dan Yenihan’da Kuran’a başlatıldım. Üniversite sonu Afyon’a dönüşümde dini konularla ilgilendim. 1964 yılında, Müftü Fehmi Bayraşa’ya, Ot pazar camisinde boşalan cami müezzinliğine, sesi güzel bir hafızı önerdim. Müftümüz, Bu tür işlere karışma, vebale bulaşma dedi bir daha aracılık etmedim. Müftü Celal Yıldırımla İzmirli bir dost sayesinde tanıştım. Türbede eski bir oda da tahta bir masa dört ahşap sandalyede görev yapıyordu. Bu bana dokundu. Yardımcı olmak istedim. Dostluğumu ilerlettim” dedi.
BİR AY TERAVİH KILDIRDIM
Leblebicioğlu, şöyle devam etti:
“Bu işler para işi nasıl Müftülüğü yenileyebiliriz dedim.’Ben kimsenin ayağına gidip para istemem. Kürsüye oturur, konuşurum yardım gelir dedi. Gerçekte öyle oldu. Halkımız güven duygusuyla yardım etti.Önce yonca altı cami medresesi, sonra bu Müftülük yapıldı Yanda ki bina sahibi hanım ve bir dostun yardımıyla yarı fiyatına alındı. Bu binaya üç bin lira nakit harcandı Kumu çimentosu demirini halk  gönderdi. Şehrimize birkaç yıl önce bir Müftü yardımcısı atanmıştı. Tanışmak için ziyaretine gittim. Siz beni tanımadınız. Sizin sayenizde ilk göreve başladım dedi şaşırdım. İmam hatip son sınıfta idim. Akosmanoğlu camisinde ihtiyaç olunca müftülükten beni görevlendirdiniz. Bir ay Teravih kıldırdım. Semt de benden memnundu. Mutlu oldum. On iki Müftüyle çalıştım. Osman Akdemir, Müderris oğlu, Hakkı Özer zamanlarında kız erkek yurtları bağışlandı ve ya yapıldı. Geçenlerde bir emekli imamla karşılaştım. Oturup kalkamıyordu. Yardım ettim namaz kılmasına, Galipciğim hayatı boşa harcamışız. Bir kaç öğrenci yetiştirseymişim dedi. İçim cız etti.”
Leblebicioğlu, “Ezan okunacağı zaman camiye gider. Genel de ticaretle uğraşırdı. Dine hizmet edenleri bana bir kelam öğretenleri saygıyla anarım. Ölenlere dua ederim. Siz değerli hocalarıma, büyük görev düşüyor. Okuyun, okutun. Öğrenin öğretin. Hakederek (doğru dürüst çalıştığınızda, sizin için Cennet kapıları açıktır Allah’tan bir nimet bekliyorsak, önce Kendimize sağlık, ailemize varlık yönünden topluma gönülden yararlı olmaya çalışalım, Önümüzde yapılacak işler var tecrübeli bir Müftümüz var. İl müftülüğü yapılacak elimizden gelen maddi manevi yardımı yapalım. Sevapları çoğaltalım” dedi.

Bakmadan Geçme