Lavanta şehri Dinar’ı görün

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar’ın görülüp gezilecek bir ilçe olduğunu belirtti   Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya Gün FM'in konuğu oldu. Kapankaya, Afyonkarahisar, Denizli-Antalya karayolu kavşağındaki Dinar Dombay Köyü mevkiinde 240 dekarlık bir alanda Lavanta Demonstrasyon Projesi kapsamında lavanta yetiştirildiğini kaydetti. Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri lavanta hasat şenliğine değinen Kapankaya, 'Her yıl Temmuz ayında lavanta çiçekleri [&hellip]

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Dinar’ın görülüp gezilecek bir ilçe olduğunu belirtti

Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya Gün FM’in konuğu oldu. Kapankaya, Afyonkarahisar, Denizli-Antalya karayolu kavşağındaki Dinar Dombay Köyü mevkiinde 240 dekarlık bir alanda Lavanta Demonstrasyon Projesi kapsamında lavanta yetiştirildiğini kaydetti.
Bu yıl ikincisini düzenleyecekleri lavanta hasat şenliğine değinen Kapankaya, “Her yıl Temmuz ayında lavanta çiçekleri toplanarak kaliteli aromatik yağ elde edilmektedir. Dinar halkının el emeği anlamına gelen Dinarelli markası oluşturulmuştur. Dinar’a özgü bu marka adı Türk Patent Enstitüsünce tescillenmiştir. Lavantadan 26 ürün üretilmektedir. Danimarka’ya ürünlerimizi gönderdik. Bu AB ülkeleri arasında ürünlerimizin kabul görmesi açısından önemlidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
“SATIŞ NOKTASI İLGİ ÇEKİYOR”
Dinarelli satış yerine herkesin uğramasını tavsiye eden Kaymakam Kapankaya, “Oluşturulan tesisimizde ziyaretçilerimiz dinlenip çay, kahve, kekik ve lavanta çaylarını yudumlayarak soluklanabilir ve anı fotoğrafları çektirebilirler.” dedi.
“LGS SONUÇLARI İYİ”
Dinar’ın LGS sonuçlarının iyi olduğunu kaydeden Kapankaya, “Lgs sonuçlarında Türkiye geneli yüzdelik dilime göre; yüzde birde 2 öğrencimiz, yüzde dörtte 22 öğrencimiz ve yüzde dokuzda 27 öğrencimiz başarılı olarak yer aldı. Öğrencilerimiz Türkiye puan ortalamasının 32,58 , il geneli puan ortalamasının 15,4 puan üstünde başarı ortalaması yakaladılar. Öğrencilerimizin bu başarısına katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlara, İdarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı. >> Hayriye CANER’in Haberi

“İlçemizi mutlaka ziyaret edin”

Apameia Antik Kenti’nde kazıların sürdüğünü söyleyen Kapankaya, “Herkesi Dinar’ı görmesini diliyoruz. İlçemizin tarihi değerleri çok fazla. İlçemizi mutlaka ziyaret edin. Herkesi bekliyoruz.” dedi.
Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Gün FM’in başarılı yayınlarının devamını diledi. Akar ise Kaymakam Kapankaya’ya teşekkür ederek yaptıkları yayınlarla ilgili bilgiler verdi.
Yayın esnasında Kaymakam Adayı Tolga Turan da hazır bulundu.

Bakmadan Geçme