• Haberler
  • Genel
  • “Lastiği patlak araca dönen iktidara dur denilmeli”

“Lastiği patlak araca dönen iktidara dur denilmeli”

MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, iktidarın lastiği patlak bir araç gibi şımarık tavırlarla ilerlediğini iddia etti. Elibol, iktidara genel seçimlerde dur deme zamanının geldiğini söyledi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan haftalık basın toplantısı dün partide yapıldı. Toplantıda MHP İl Başkan Yardımcıları Ahmet Burak Soner, Ertuğrul Sevim ile Sandıklı Belediye eski Başkanı MHP [&hellip]

"Lastiği patlak araca dönen iktidara dur denilmeli"

MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, iktidarın lastiği patlak bir araç gibi şımarık tavırlarla ilerlediğini iddia etti. Elibol, iktidara genel seçimlerde dur deme zamanının geldiğini söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın olağan haftalık basın toplantısı dün partide yapıldı. Toplantıda MHP İl Başkan Yardımcıları Ahmet Burak Soner, Ertuğrul Sevim ile Sandıklı Belediye eski Başkanı MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol değerlendirmelerde bulunup, medya mensuplarının sorularını cevapladırdılar.
“ELDEN GELENİ
YAPIYORUZ TAKDİR MİLLETİN”
MHP İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Sevim, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimlerinde son viraja girildiğini, partisinin Türkiye genelinde ve Afyonkarahisar’da yükselen bir trend yakaladığını kaydetti. Sevim; “MHP iktidar iddiasını her geçen gün biraz daha kuvvetlendirmekte, partimizin projeleri, kadroları halkımız tarafından da büyük kabul görmektedir. Bizlerde bunun mutluluk ve heyecanı ile iktidara giden bu yolda son 12 günlük periyotta elimizden geleni yapmaya bu seferde üzerimize düşen tüm vecibeleri yerine getirerek takdiri kıymetli Türk Milleti ve kıymetli Afyonkarahisar hallkına bırakacağız.” dedi.
“YASAYA SAYGI
DUYMALARINI BEKLİYORUZ”
AK Parti’nin hukuku tanımadığı yönünde daha önce de eleştirilerde bulunduklarını söyleyen İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Sevim, iktidar partisinin YSK kararlarına uymadığını ileri sürdü. Sevim; “Adalet ve Kalkınma Partisi üzerine düşen vecibeleri yerine getirmediği için bilboardlarda parti propaganda yapabilmek için müracatta bulunmadıklarından bu haktan faydalanamayacaklarına kamuoyuna beyan etmiştik. Buna rağmen 13 yıldır yaptıklarını yine yaptılar ve hukuku, yasaları tanımadılar. Bilboard alanları kullandılar. Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu bizim ve CHP’nin müracaatlarını değerlendirdiler. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu dönem bilboard asamayacağını karara bağladı. Kendileri zaman kazanmak için İl Seçim Kuruluna itiraz ettiler. İl Seçim Kurulu da şu anda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bilboardlarda yer alamayacağını karara bağladı. Kendilerinden bu karara uymalarını, yasaya saygı göstermelerini bekliyoruz.” diye konuştu.
Ertuğrul Sevim, AK Parti’nin Türkiye’de iktidardan çekilmeden önce bilboardlardan çekilmeye başladığını, onların direnerek kanunu tanımamakta ısrar etmeleri halinde MHP olarak enselerinde olacaklarını söyledi. Sevim, iktidar mensuplarına yasalara uymayı, hakkına razı olmayı öğretme iddialarının arkasında ilk günkü gibi durduklarını belirtti.
“İŞADAMLARI EN ÇOK
SON 5 YILDIR SIKINTILI”
MHP İl Başkan Yardımcısı Ahmet Burak Soner, partisinin iş dünyasını ve ekonomiyi yakından takip ederek işadamlarının nabzını tuttuğunu kaydetti. İşadamlarının en çok son 5 yıldır sıkıntı çektiklerini belirten Soner; “İşadamlarımız sıkıntılarından anlayan ve kendilerini temsil edebilecek kişilerin seçilmesini istiyorlar. Bu noktada işadamı Milletvekili Adayımız İsmail Elibol’u nasip olursa mecliste göreceğiz. Kendisi iş dünyasında ki tecrübelerini mecliste işadamları yararına kullanacaktır. Türkiye’nin pek çok ilinde sanayiden, iş dünyasından anlayan birçok isim nasip olursa milletvekili olarak meclis çatısında görev yapacak.” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞ DA SEÇİM
DERDİ VE HEYECANI YOK”
MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, esnaflıktan gelen bir siyasetçi olarak sürekli insanların içerisinde halden anlayan bir yapıya sahip olduğunu belirtti. TSO Başkanlığı ve işadamlarına yönelik tecrübelerinin yanı sıra yerel yönetimlerde de Başkanlık görevi sırasında sorunlarla bire bire uğraştığını ifade etti. Milletvekilliği adaylığında sıralama kaygısı taşımadıklarını MHP’nin adaylarının tümünün birinci sıra adayı gibi canla başla koşturduklarını dile getiren Elibol şöyle konuştu: “Hepimiz canla başla iktidar için koşturuyoruz. Bırakın adayları aday adayı olup da listeye giremeyen arkadaşlarımız da canla başla koşturuyor. Bu vesile onlara da teşekkür ediyorum. Hepimiz elimizden geleni fazlası ile yapıyoruz. Açık ve net söylemek isterim; Köyleri, kasabaları, çarşıları, pazarları, sanayileri her yeri geziyoruz. Gördüğüm tek şey seçim derdinin sadece bizlerde yani siyasi partiler ve öne çıkan insanlarda olduğunu gördüm. Vatandaşlar da seçim derdi diye birşey yok. Hiçbir yerde partisi ne olursa olsun eskisi gibi bayrak, flama, afiş v.s. yok. Vatandaş siyasetten ve siyasetçilerden soğumuş. Daha önce görev alan insanlarımız da biraz siyasetten soğumuşlar. Verilen sözler ve taahhütler yerine gelmemiş. Siyasetçiye güvenin azaldığı bir ortam yaratılmış.”
“AK PARTİ İKTİDARINA
TOKAT ATMA ZAMANI”
Türk toplumunun bankalardan beslenen insanlar ve kurumlar haline dönüştürüldüğünden yakınan Elibol şunları söyledi: “Bu dönemde AK Parti iktidarına gerekli cevabı bu seçimde vermeleri gerektiğine inanıyorum. 13 Yıllık iktidara baktığımızda boşanma oranlarında ki artıştan, çek, senet tahsilatları neredeyse 7 katına çıktı. Cinayetlerin, icra dosyalarının arttığı bu ülkede AKP iktidarının da bunlara yüzde yüz katkı verdiğine inanıyorum. Vatandaşımıza AK Parti iktidarına bir tokat atılması lazım. İnanın atılmaz ise bundan sonra ekonomik açıdan daha kötü günler hepimizi bekliyor. Bir aracın el freni varsa şu anda lastiği patlak bir araç gibi, şımarık tavırlarla giden iktidara bir dur deme zamanı gelmiştir. 7 Haziran fırsatını değerlendirelim. MHP olarak altı en dolu üzerinde gerçekten çalışılan bir seçim beyannamesi yola çıktık. Artık makarna ve hayır hasenat siyaseti bitti. Partimizin sosyal devlet anlayışı gereğince gerekenleri yaparak ülkemizi layıkıyla yönetmeye talibiz.” >> Burcu Aydın’ın haberi

“Belediye’yi kendisinin yönettiğine inanmıyorum”

Sandıklı Belediye eski Başkanı MHP Milletvekili Adayı İsmail Elibol, ilçenin mevcut Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü sert bir dille eleştirdi. Elibol: “Belediye’yi kendisinin yönettiğine inanmıyorum.” dedi.
MHP Milletvekili Adayı Sandıklı Belediye eski Başkanı İsmail Elibol, 40 yaşında bir Sandıklılı olarak bugüne kadar ilçesinde hali hazırda ki gibi bir siyaset görmediğini söyledi.
Halef selef olduğu AK Partili Belediye yönetiminden aldıkları görev sonrası eski Başkan ile oturup, konuşup, çay içebildiklerini belirten Elibol sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önceki Belediye Başkanları ile de aynı şekilde konuşabiliyoruz. Ama ben bu kadar kin güden art niyetli bir Belediye Başkanını ilk defa gördüm. Kaldı ki ben karşısına rakip olmadım. Siyaseten tecrübesiz, yaşı genç. Pişmeye ihtiyacı var. İki sene sonra yaptığı hataları anlar ama iş işten geçmiş olur. Benim şu ana kadar zerre bir yanlışım olmadı. Şahsımı siyaseten ve ticareten itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Vatandaşa Sandıklı’da sorulsun tek bir çivi çaktıysa ben siyaseti bırakırım. Sadece Belediye meydanımızda yüz yılı bulan ağaçları yerinden söküp işyeri yapacağını söyledi. Ortada proje yok. O park hepimizin buluşma noktasıydı. Kendisine ‘Elibol’un iyi kötü bir ismi var sende birşeyler yap.’ tavsiyesinde bulunulmuş. Zamanla öğrenecek her kuşun eti yenmez. Yanlış bir yolda şunu tavsiye ediyorum; Sayın Başkan biraz susup icraat yapsın. Sandıklı’nın ihtiyacı, eksiği çok. On beş aya yaklaşan bir Belediye yönetiminde şu anda Belediye Başkanı’nın olup olmadığı da belli değil. Daha ağırını söyliyeyim; Ben şu anda Belediye’yi kendisinin yönettiğine de inanmıyorum. Bize siyasi eziyet yaptılar. Yüce Rabbim ve vatandaşlarda bunu biliyor. Kendisi o günkü AK Parti’nin daha da doğrusu R. Tayyip Erdoğan’ın imajı ile seçim almış bir insandır. Kendisi meydana çıksın kendi adı ile şayet 500 oy alırsa adımı değiştiririm.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme