Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

KYK MAĞDURLARI

KYK; Yani Kredi Yurtlar Kurumu. Üniversite öğrencilerimizin barınabilmeleri için onlara yurt temin eden, kredi veren devlet kurumumuz.
Kurum, bu amaçlarla kurulmuş olmasına rağmen son yıllarda yanlış hesaplar ve yanlış bilgilendirmeler sebebiyle devlet zarara uğratılmaktadır.
KYK, özel firma ve şahıslara yurt yaptırarak 15 yıllığına kiralama yapmakta, içerisinin donanımını kendisi yapmaktadır. Mülk sahibine kapasiteye göre öğrenci başına her ay düzenli kira ödemektedir.
Ancak Yurt dolsa da dolmasa da süre sonuna kadar yani yıllarca tam kapasite üzerinden mülk sahibine ödeme yapacaktır.
Birilerini memnun etmek adına üçbin gencimizi bir yere doldurarak çok da uygun olmayan ortamda yaşatmak çok mu doğrudur.
Hani havaalanları ve otoyollardaki durum gibi. Oralarda nasıl devlet zarara uğratılıyorsa ve hepimizin vergilerinden karşılanıyor ise burada da durum aynıdır.
Elbette devletimiz öğrencilerimize yurt temin etmeli ama bunun da İller bazında bir hesabı, bir planlaması yapılması gerekmez mi? Öğrenci sayısı ve bölgenin ihtiyacı hesaba katılmaz mı?
Örnek olarak Manisa’da KYK yurtlarında boş yer olmadığı gibi birçok öğrenci açıkta kalıp sırada beklerken, ilimizdeki KYK yurtlarında birçok boş yer olduğunu duymaktayız. Sadece uyanık yatırımcılar bizde mi var! Ankaradan işi bağlayan Afyon yoluna düşmüş.
Kabaca bir hesap ile, kalan öğrenciden toplanan paralar kiraya yetmediği gibi personel, yemek, ısınma ve aydınlatma gibi masraflar bütçeden yani vergilerimizden karşılanmaktadır. Burada peşin satan kim oluyor? Elbette mülk sahipleri.
Bu durum; özel müteşebbislerin yapmış olduğu tesislerin de boş kalmasına sebep olmaktadır ki bu da küçük ve orta ölçekli esnafların mağduriyetine sebep olmaktadır. Onlar zarar etmekte, vergi verememekte ve devletimiz buradan da zarar etmektedir. Bu böyle değilse yetkililer anlatsınlar.
Demem odur ki; İlimiz başta olmak üzere bazı illerde ihtiyaç fazlası kiralama yapılmaktadır. Bunun bir hesabı kitabı olmalıdır. Ankara’daki bir iki bürokratın masa başında ahbap çavuş ilişkisi ile verdikleri kararla birçok mağduriyet oluşmaktadır.
Sayın valimiz başta olmak üzere yetkililer bu durumu masaya yatırmalı ve hesapsız kitapsız her isteyene KYK ya kiralamak için artık yurt yapma izni verilmemelidir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER