• Haberler
  • Genel
  • KYK Bölgesel Halk Oyunları yarışmaları başlıyor

KYK Bölgesel Halk Oyunları yarışmaları başlıyor

Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesel Halk Oyunları müsabakaları Afyonkarahisar’da başlıyor Afyon Kocatepe Üniversitesi Besyo Spor Salonu Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesel Halk Oyunları Grup Yarışmaları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan müsabakalara 14 değişik halk oyunları takımı yer alıyor. Yarışmalarda kategorilerinde derece alacak takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar. Dün de 14 bölgenin halk oyunları [&hellip]

KYK Bölgesel Halk Oyunları yarışmaları başlıyor

Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesel Halk Oyunları müsabakaları Afyonkarahisar’da başlıyor

Afyon Kocatepe Üniversitesi Besyo Spor Salonu Kredi Yurtlar Kurumu Bölgesel Halk Oyunları Grup Yarışmaları’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 17 Mayıs Cumartesi günü başlayacak olan müsabakalara 14 değişik halk oyunları takımı yer alıyor. Yarışmalarda kategorilerinde derece alacak takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar. Dün de 14 bölgenin halk oyunları ekiplerinin temsilcileri ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı makamında ziyaret etti.
“AFYON’UN TARİHİ NEDENİYLE BURADA
YAPMAYA KARAR VERDİK”
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bölgesel Halk Oyunları Yarışması’na katılmak üzere Afyonkarahisar’a gelen halk oyunları ekiplerinin temsilcilerini makamında kabul etti. Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Eyüp Erkut da ziyarete katılırken Afyonkarahisar’ın tarihinin kültürünü bildiklerini, bu nedenle de Afyon’da bu yarışmayı yapmaya karar veriklerini kaydetti. Yarışma hakkında Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a bilgi veren KYK Bölge Müdürü Eyüp Erkut, Afyonkarahisar’da kendilerine gösterilen ilgiden ve misafirperverlik nedeniyle de teşekkür etti. Yarışmanın 17 Mayıs’ta AKÜ Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksek Okulu Spor Salonu’nda düzenlemeli ve düzenlemesiz dallarda yapılacağını kaydeden Bölge Müdürü Erkut, yarışmada 14 bölgeden 400’e yakın öğrencinin ter dökeceğini ifade etti. Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel dokusuna hayran olduklarını belirten Erkut, yarışma öncesi Kocatepe’ye çıkacaklarını ve şehitlikleri gezeceklerini sözlerine ekledi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da yarışma için Afyon’u tercih etmeleri nedeniyle Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Eyüp Erkut’a teşekkür etti. Çoban, ziyaretten de büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ekip temsilcileriyle yakından ilgilenen Başkan Çoban, yarışmada başarılar diledi. Çoban, Kocatepe ve şehitliklere yönelik gezinin öğrenciler için yararlı olacağını belirtti. Kurtuluş Savaşı’nın, ülkemizin birlik ve beraberliğinin en güzel örneği olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehitlikleri gezecek öğrencilerin bu birlik ve beraberliği daha iyi idrak edeceklerini dile getirdi. Şehitliklerde, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birçok şehidin yattığını kaydeden Başkan Çoban, her biri farklı bir şehri temsil etmek üzere Afyonkarahisar’a gelen halk oyunları ekiplerinin, bu şehitliklerde kendi memleketlerinden bir şehidi görebileceğini ifade etti.
PLAKET VERDİ
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Eyüp Erkut tarafından plaket, ekip temsilcileri tarafından da çiçek takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme