Kuyunun İMİT’e devri kabul edilmedi

İGM’nin dördüncü birleşiminde Gazlıgöl termal turizm merkezinde bulunan, idare adına intibakı yapılan 021 nolu jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sıcak su kuyusunun devri ile ilgili rapor görüşüldü. 5686 Sayılı kanun hükümlerine göre, kuyunun İMİT’e devrini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edilerek karara bağlandı İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Açılış ve [&hellip]

Kuyunun İMİT'e devri kabul edilmedi

İGM’nin dördüncü birleşiminde Gazlıgöl termal turizm merkezinde bulunan, idare adına intibakı yapılan 021 nolu jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sıcak su kuyusunun devri ile ilgili rapor görüşüldü. 5686 Sayılı kanun hükümlerine göre, kuyunun İMİT’e devrini uygun görmeyen komisyon raporu kabul edilerek karara bağlandı

İl Genel Meclisi (İGM) Şubat ayı toplantılarının dördüncü birleşimi dün tamamlandı. Açılış ve yoklamanın ardından sırasıyla gündem maddeleri görüşüldü. MHP Grup Başkanı İsa Çağa, Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek’in MHP’li meclis üyesine bozuk üslupla davrandığını belirterek Örnek’in kim ya da kimler tarafından korunduğunu başkanlık divanına verdiği yazılı önerge ile sordu.
Sermaye artışı
uygun görüldü
AFJET Afyon Jeotermal Tesis-leri Yönetim Kurulu tarafından şirket sermayesinin 300 bin TL’den 4 milyon TL arttırılmasına karar verildiği bildirildi. İl Özel İdaresi hissesi oranında sermaye artışı isteğini inceleyen komisyon idarenin yüzde 59,41 oranındaki sermayenin korunarak sermaye artışını uygun gören raporu oy birliğiyle kabul edildi. Sandıklı ilçesine bağlı Ekinhisar köyü sınırlarında kalan 3018 ve 1842 nolu toplam 34.913.61 metrekarelik taşınmazlar üzerinde akaryakıt is-tasyonu, dinlenme tesisi, LPG ikmal istasyonu, alışveriş merkezi, otel ve lokanta amaçlı iki paftadan ibaret 1/5000 ölçekli nazım imar planı ile 4 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ve eklerinin onaylanmasını uygun gören komisyon raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Raporlar oylanarak karara bağlandı
İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri Müdürlüğü makine parkında bulunan, makine ve ekipmanların boş zamanlarını değerlendirmesi için kiralanmasını uygun gören komisyon raporları kabul edildi. On dört kalem iş makinesinin günlükleri ve saat ücretlerinin yazılı olduğu tabloyu isteyen meclis üyelerinin alarak inceleyebilecekleri bildirildi. Afyonkarahisar Belediyesi’nden protokol taslağı kapsamında 20 bin ton rotmiks asfalt malzemesinin alınmasını uygun gören komisyon raporları kabul edildi. Sandıklı ilçesine bağlı Daylık köyü ile Arızlar köyü arasında açılmış olan bağlantı yolunun stabilize kaplama yapılması isteğinin 2012 yılı yatırım p-rogramında olmaması nedeniyle Sandıklı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce yapılmasını uygun gören rapor kabul edildi.
Komisyon raporları görüşüldü
Şuhut ilçesine bağlı Dadak köyünün mevcut suyu yetersiz geldiğinden boşa akan kaynak suyunun kullanıma sunulması isteğinin dairesince yapılacak inceleme sonrası tekar karar verilmesini uygun gören komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi. İscehisar ilçesine bağlı Alanyurt beldesi Selimiye mahallesinde akaryakıt bedeli vatandaşlar tarafından karşılanmak şartıyla, hayvan sulama göleti yapımı isteği, İl Özel İdaresi’nden makine ekipman desteği verilerek akaryakıt giderlerinin mahallinde karşılanmasını belirten komisyon raporu oy birliğiyle karara bağlandı. Gazlıgöl termal turizm merkezinde bulunan, idare adına intibakı yapılan 021 nolu jeotermal kaynak işletme ruhsatlı sıcak su kuyusunun, 5686 sayılı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu hükümlerine göre; İhsaniye Mahalli İdareler ve Turizm Birliği’ne (İMİT) devrini uygun görmeyen komisyon raporu oy birliğiyle kabul edildi.
Bozuk üslupla telefon kapatıldı
Başkanlık divanına yazılı önerge veren MHP Grup Başkanı İsa Çağa, söz alarak önergesini meclis üyelerine okudu. Çağa, 16 Kasım 2011 tarihindeki oturumda, Tarımsal Hizmetler Müdürü Kadir Örnek’e yöneltilen soruları hatırlattı. İsa Çağa, Çakıcı-Avdan köyleri arasındaki 5.8 kilometrelik yolun sağına ve soluna birer metre eninde astarın neden atıldığı konusu ve Başmakçı ilçesine bağlı Akpınar köyü Muhtarı Mustafa Güney’e neden MHP’lilerle geliyorsun denildiğinde, Örnek’in cevap vermeden kürsüyü terk ettiğini ifade etti. Çağa; “Bu iki konu günlerce basında lanse edilmesine ve basında tartışılmasına rağmen hala meclisimize bilgi verilmedi. 13 Ocak 2012 tarihinde iki köy muhtarının işi için Kadir Örnek’i MHP İGM üyesi Abdullah Türkyılmaz telefonla aramıştır. Telefonda Kadir Örnek üslubu bozuk şekilde cevap vererek telefonu kapatmış, arkadaşımız bu olayı Meclis Başkanımız Salih Sel’e telefonla anlatmış ve gurup başkanını bilgilendirmiştir” dedi.
Yazılı önerge okundu
MHP Grup Başkanı İsa Çağa, söz konusu durumla ilgili olarak Kadir Örnek hakkında herhangi bir soruşturma açılıp açlımadığını sordu. Çağa şöyle konuştu: “Soruşturma açılmış ise sonuçlandı mı? Sonuçlandı ise sonucu ne olmuştur? Sonuçlanmadı ise hangi aşamadadır? Soruşturma açılmamış ise neden soruşturma açılmamıştır? Bu şahıs kim ve kimler tarafından korunmaktadır? Yazılı ve görsel medyada her şeyin açıkça ceryan etmesine rağmen yetkililer hala neden sessiz kalmaktadırlar? Yukarıda belirtilen sorularımıza yazılı olarak cevap verilmesini ve meclisimizin bilgilendirilmesini arz ederim.”
İGM Başkanı Salih Sel, asfalt konusu ile ilgili olarak yapılan çalışmaları Dinar İGM üyesi İbrahim Acar’a anlattığını belirtti. Sel, konu ile ilgili araştırma yapıldığını ilgili suretin İsa Çağa’ya verileceğini sözlerine ekledi. Dinar İGM üyesi İbrahim Acar, Çakıcı-Avdan köyleri arasındaki 5.8 kilometrelik yolun sağına ve soluna birer metre eninde atılan astarı bizzat kendisinin ölçtüğünü vurguladı. Acar, Pınarlı köy yoluna atılan astarın da sıkıntılı olduğunu ifade etti. İbrahim Acar, eleştirilmekten korkulmaması gerektiğini, konuşmaktan yanlış anlaşılmaktan korkar hale geldiğini, suçu olması halinde gerekeni yapacağını bildirdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme