'Kuyruğu ihlal ettim, ne yapayım?'

İl Müftülüğü'nün internet sitesinde, vatandaşların sorularına dini bilgiler çerçevesinde yanıtlar veriliyor. Müftülük'e duyarlı bir vatandaş, 'KPSS başvurusunda çok sıra vardı. Ben kuyruğu ihlal ettim, ne yapayım' diye sordu İl Müftülüğü, camiler, Kur'an Kursları gibi hizmetlerinin yanı sıra, internet sitesinde vatandaşların sorularını da yanıtlıyor. İl Müftülüğü'ne gönderilen güncel sorulardan biri şöyle:'KPSS sınavı başvurusuna gittim o kadar [&hellip]

“Kuyruğu ihlal ettim, ne yapayım?”

İl Müftülüğü’nün internet sitesinde, vatandaşların sorularına dini bilgiler çerçevesinde yanıtlar veriliyor. Müftülük’e duyarlı bir vatandaş, “KPSS başvurusunda çok sıra vardı. Ben kuyruğu ihlal ettim, ne yapayım” diye sordu

İl Müftülüğü, camiler, Kur’an Kursları gibi hizmetlerinin yanı sıra, internet sitesinde vatandaşların sorularını da yanıtlıyor. İl Müftülüğü’ne gönderilen güncel sorulardan biri şöyle:
“KPSS sınavı başvurusuna gittim o kadar çok sıra vardı ki. Ben sıraya geçtikten sonra bir tanıdığım geldi orada görevliymiş. Beni dışarı çıkardı, ama ben ne olduğunu farketmedim. Arka kapıdan beni başvurulan yere soktu. Nüfus cüzdanımı istediler başvuru için. Verdim itiraz etmedim çünkü zaman kaybı olacaktı. Orada 3 saat beklemek eve gelip ders çalışmam lazımdı. Hemen halloldu işlemim fakat eve geldim 3 saattir ders çalışamıyorum. Ve vicdan azabı çekiyorum. Diğer başvuranlar da eve gelip ders çalışmak istemiştir eminim.. Ben bunu telafi etmek için yarın aynı saatte gidip aynı kuyrukta boşuboşuna beklemeyi planlıyorum. Biraz telafi etmiş olur muyum?”
HELALLEŞME İMKANI VARSA HELALLEŞ
Duyarlı vatandaşın bu sorusuna İl Müftülüğü cevap verdi. İl Müftülüğü internet sitesindeki yanıtta “Allah’ın selamı üzerinize olsun. Anlattığını olayda sizin talebinizin olmadığı, işinizi halletmek isteyen kişiye de karşı çıkmadığınız anlaşılıyor. Sıra bekleyenlerin önüne geçmiş olmanızdan dolayı elbette bir hak ihlali söz konusudur. Orada bulunanlara tekrar ulaşma imkanınız varsa onlardan helallik almanız daha doğru olacaktır. Aksi takdirde gidip orada boş beklemeniz bir çözüm değildir. Neticede Allah’tan da af dilemelisiniz” denildi.
>> Burak AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme