• Haberler
  • Genel
  • Kütüphane Müdürü ilgisizlikten yakındı – Kocatepe Gazetesi

Kütüphane Müdürü ilgisizlikten yakındı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'da 46. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen törene protokol üyeleri ve ilköğretim öğrencileri katılırken, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, 'Protokol üyeleri ve öğrenciler de olmasa yalnız başımıza kalacağız' diye sitem etti Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle 46. Kütüphane Haftası kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Belediye Kültür [&hellip]

Kütüphane Müdürü ilgisizlikten yakındı

Afyonkarahisar’da 46. Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen törene protokol üyeleri ve ilköğretim öğrencileri katılırken, Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdullah Aytekin, “Protokol üyeleri ve öğrenciler de olmasa yalnız başımıza kalacağız” diye sitem etti

Afyonkarahisar Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle 46. Kütüphane Haftası kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gökhan Güzeltaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı, Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin, daire müdürleri ve ilköğretim okulu öğrencileri katıldı. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerinin Kütüphane Marşı’nı seslendirmesinin ardından Kütüphane Haftası ile ilgili şiirler okundu.
“Okumayı beceremedik”
Açılışı konuşmasını yapan Kütüphane Müdürü Abdullah Aytekin, halk kütüphanelerini her kesimden okuyucunun ücretsiz ve serbestçe yararlandığı kamu kuruluşları olduğunu belirterek, kutlamalara halkın ilgi göstermediğinden yakındı. Asıl amaçlarının kitaplara olan ilgiyi arttırmak ve okuma bilincini geliştirmek olduğunu vurgulayan Aytekin, “Arz ve talep dengesini sağlayamadık. Okumayı beceremedik ve başaramadık. Kütüphane Haftasının 46’ncı yılını kutluyoruz. Protokol üyeleri ve öğrenciler de olmasa yalnız başımıza kalacağız. Oysa bu kutlamaların amacı halk ile kitapları kavuşturmaktır. Herkesi kitap okuma hastalığına davet ediyorum. Kitap delisi olmaya davet ediyorum” dedi.
“Kütüphaneler dijital ortamda yerini aldı”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali İhsan Narlı ise, insanlık tarihi boyunca bilginin hiç aksamadan günümüzde de büyük bir önem arz ettiğine dikkat çekerek, “Bilgileri saklayan kütüphaneler çağımızın gereği olarak dijital ortamlarda yerini almıştır. Kütüphanelerin önemine bir kez daha varmalıyız. Kütüphanelerin yaygınlaşması herkesin ortak dileğidir” diye konuştu.
“Aile içinde kitap okuma saati düzenleyelim”
Vali Yardımcısı Gökhan Veli Kişioğlu da söz konusu haftanın okuma tembelliğini gidermek ve okumanın yararlarını halka anlatmak açısından önemine değindi. Kitapla birlikte olanların kötülüğe fırsat bulamadığını vurgulayan Kişioğlu, “Dünyanın en az okuyan uluslarından birisiyiz. Çocuklarımıza kitap hediye edelim ve aile içinde okuma saati düzenleyelim. Ayrıca kalitesiz ve yetersiz kitaplar yerine, kaliteli kitapları okuyalım. Bilinçli bir okuyucu olalım” dedi. Protokol konuşmalarının ardından Bilgi Mabedi Kütüphaneler konulu bir sunum yapıldı.
Çok okuyanlara ödül
Törende Kütüphaneden en çok yararlanan okuyuculara teşekkür belgelerini ve ödüllerini Vali Yardımcısı Kişioğlu takdim etti. Kişioğlu, ödül alanlara daha çok okumalarını tavsiye ederek, tebrik etti. Daha sonra Atatürk ve Kitap konulu serginin açılışı gerçekleştirildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme