Kutlu doğumu kutladılar – Kocatepe Gazetesi

Siyasiler yayınladıkları mesajlarda 14-20 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan Kutlu Doğum Haftası başlangıcında Peygamber Efendimizin doğumunu yayınladıkları mesajlarla kutladılar HAYIRLARA VESİLE OLSUN Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kutlu Doğum haftasını mesaj yayınlayarak kutladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: � yılından beri kutlanmakta [&hellip]

Kutlu doğumu kutladılar

Siyasiler yayınladıkları mesajlarda 14-20 Nisan tarihlerinde idrak edilecek olan Kutlu Doğum Haftası başlangıcında Peygamber Efendimizin doğumunu yayınladıkları mesajlarla kutladılar

HAYIRLARA VESİLE OLSUN
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kutlu Doğum haftasını mesaj yayınlayarak kutladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi: “1989 yılından beri kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin bu yılki ana temasının ‘Hazreti Peygamber ve İnsan Onuru’ olarak belirlenmesi son derece manidardır. İnsanlığa gönderilen bütün ilahi mesajlarda insanın manevi şahsiyetinin en önemli öğesi olarak onurun korunmasına özel bir önem ve ağırlık verilmiştir. Bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimin Kutlu Doğum Haftası’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, başta ülkemiz olmak üzere bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
PEYGAMBERİMİZ SEÇKİN İNSAN
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilen yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’in dünyaya teşriflerinin, yıldönümünü idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirten Çoban; “Yaratılmışların en şereflisi, kainatın efendisi, insanların en edeplisi, güzel ahlakın tamamlayıcısı, varlık aleminin en sevgilisi, seçilmiş ve seçkin insan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in yeryüzünü şereflendirmesinin anısına düzenlenen ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutluyorum. İnsanlık alemine bir ışık, aydınlık olarak doğan ve insanlara huzur ve refahı müjdeleyen Yüce Peygamberimizin dünyaya gelişinin yıldönümünü kutlar; İslam Alemi’nin, Türk Milletinin her daim birlik ve beraberliğine vesile olmasını dilerim.” dedi.
MESAJLARI İYİ ANLAŞILMALI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Kemalettin Yılmaz 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanılan “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle açıklama yaptı. Yılmaz, tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı. Yılmaz mesajında, bu hafta kutlamasının Türk kültürünün sağlam bir dayanağı olan, milleti birlik, beraberlik ve bütünlük içinde aydınlık geleceğe taşıyacak sağlam bir gelenek olduğunu vurguladı. Milletvekili Yılmaz; “Peygamberimizin ahlâk ve fazilet dolu hayatını öğrenmek, doğru anlamak ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizden olmalıdır. Asıl o zaman O’nun sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış oluruz. Bu duygu ve düşüncelerle, Peygamber Efendimizin insanlığa ulaştırdığı mesajların iyi anlaşmasını ve benimsenerek doğru şekilde aktarılmasını temenni ediyor, Yüce Rabbimin hepimizin yar ve yardımcısı olmasını; tüm İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.
ONA ÜMMET OLMAK ŞEREF
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, Peygamberimizin kainata gönderilişinin 1442. yıldönümünün büyük bir sevinç ve umutla kutlandığını belirtti. Şenel mesajında şu ifadelere yer verdi: “Seviniyoruz. Çünkü, ona ümmet olma şerefini kazanmışız. Umutluyuz. İnsanlık, içinde çırpındığı bunalımlardan ancak onun kılavuzluğu ile kurtulabilir. Kutlu Doğum Haftasının bütün Müslümanların gönlünde kardeşlik duygusunun ve kardeşlik coşkusunun yeniden filizlenip yeşermesini, bütün davranışlarımızda kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukukunun yaşanmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyor; başta ülkemiz ve gönül coğrafyamız olmak üzere bütün İslâm dünyasının Kutlu Doğum Haftasını kutluyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme