Kutlu Doğum, Teknik Kolej'de kutlandı

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin 1443'üncü yılı münasebetiyle Rahmiye – Sare Palalı Teknik Koleji, OSB konferans solanında 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliği düzenledi Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasının ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Yıldız, Kur'an-ı Kerim tilaveti okudu. Okul öğrencilerinden Eray Yavuz ve Burcu Kılavuz 'Seccaden Kumlardı' isimli Naat'ı okudular. Daha sonra [&hellip]

Kutlu Doğum, Teknik Kolej’de kutlandı

Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin 1443’üncü yılı münasebetiyle Rahmiye – Sare Palalı Teknik Koleji,
OSB konferans solanında ‘Kutlu Doğum Haftası’ etkinliği düzenledi

Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasının ardından Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Yıldız, Kur’an-ı Kerim tilaveti okudu. Okul öğrencilerinden Eray Yavuz ve Burcu Kılavuz ‘Seccaden Kumlardı’ isimli Naat’ı okudular. Daha sonra Muhammed Kümekaya “Benim Efendim” diğer bir öğrenci Satı Genç “Arafat Dağı” adlı ilahiyi söyledi. Günün önemini ifade eden “Habibullah’ı Sevmek” adlı şiiri Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Hüseyin Bayrak seslendirdi.
Konferans salonuna katılan öğrencilere seslenen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Yusuf Yıldız, “Kutlu Doğum şerefli doğum demektir” dedi. Okul müdürü İbrahim Çakal, bu yılki Kutlu Doğum Haftası’nın “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” temasıyla sadece ilimizde değil Türkiye’de ve hatta tüm Müslüman ülkelerinde kutlanacağını söyledi. Çakal, “Sevgili peygamberimizi anlamalı onun düşüncelerini benimsemeli ve idrak etmek için uğraşmalıyız. Ona olan bağlılığımızı her zaman ortaya koyuyoruz. Miladi takvime göre 20 Nisan’ı 21 Nisan’a bağlayan gece sevgili peygamberimiz dünyamızı şereflendirmiştir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme