Kutlu Doğum için güzel program

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi'nde, Anadolu Gençlik Derneği ve Üniversite M. Akif Ersoy Düşünce kulubünün hazırladığı Kutlu Doğum ve Kur'an ziyafeti gerçekleştirildi Program ney dinletisiyle başladı. Dünya Birincisi Hafız Ahmet Karalı Kuran-ı Kerim tilavetiyle gönüllere ziyafet verdi. Programın açış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez yaptı. Konuşmasında [&hellip]

Kutlu Doğum için güzel program

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü Atatürk Kongre Merkezi’nde, Anadolu Gençlik Derneği ve Üniversite M. Akif Ersoy Düşünce kulubünün hazırladığı Kutlu Doğum ve Kur’an ziyafeti gerçekleştirildi

Program ney dinletisiyle başladı. Dünya Birincisi Hafız Ahmet Karalı Kuran-ı Kerim tilavetiyle gönüllere ziyafet verdi. Programın açış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Mevlüt Üyümez yaptı. Konuşmasında; “Alemlere rahmet olarak gönderilen, insanlığı karanlıklardan aydınlıklara çıkaran, son Elçi, Efendimiz, Rehberimiz, Önderimiz, Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’e sonsuz salat ve selam olsun. Ki O en büyük örnek ve önderdir. O, beşikten mezara ebedi rehberimizdir. O (s.a.v), karanlığa karşı adeta bir şafak gibi doğdu. İnsanlığın bulanıklaşmış zihinlerine ve kurumuş vicdanına bir ab-ı hayat oldu. İnsanlığı esfelden eşrefe, bedevilikten medeniliğe, eşkıyalıktan evliyalığa yükseltti. Cehalet asrını saadet asrına çevirdi. Bu gün bile bıraktığı Kitap-Sünnet emaneti ile insanlığı aydınlatmaya devam ediyor” dedi.
O GELDİ, ZULÜM BİTTİ
Gençlerin hazırladığı skeçler ilgiyle izlendi. Skeçlerde; Habeşli Bilal’in zulümden kölelikten kurtulduğu sahnelendi. Sahabe dönemindeki yaşanmış olaylar canlandırıldı. Gecenin anlam ve önemini eğitimci-yazar Tarık Yılmaz Bekler sunumuyla anlattı. Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında geldiği program da Hz. Muhammed (S.A.V)’in hayatından kesitler anlattı.
Programa siyasi parti milletvekilli, il müdürleri, il ve ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşları ve üniversite öğrencileri yoğun katıldı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme