Kutlu Doğum Haftası’na coşkulu açılış

Peygamber Efedimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) doğumu ile dünyayı şereflendirdiği tarih olan 14-22 Nisan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulunda coşkulu bir programla yapıldı Çavuşbaş Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulunda Kutlu Doğum Haftası açılış programı gerçekleştirildi. Program sonunda Kutlu Doğum Aşı ikram edildi. KURTULUŞ RESULÜN MESAJLARINDA [&hellip]

Kutlu Doğum Haftası'na coşkulu açılış

Peygamber Efedimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) doğumu ile dünyayı şereflendirdiği tarih olan 14-22 Nisan Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin açılışı Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulunda coşkulu bir programla yapıldı

Çavuşbaş Mahallesi Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulunda Kutlu Doğum Haftası açılış programı gerçekleştirildi. Program sonunda Kutlu Doğum Aşı ikram edildi.
KURTULUŞ RESULÜN MESAJLARINDA
Kur’an- Kerim tilaveti sonrası programın açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu Müdürü İbrahim Şimşek yaptı. Peygamber Efendimizin (SAV) hak, hakikat, ahlak anlayışı ile insana insanlığını bir kez daha hatırlattığını söyleyen Şimşek; “Merhamet ve adalet yüklü mesajlarıyla Sevgili Peygamberimiz bütün insanların Allah’ın kulu olarak değerli olduğunu ilan etmiştir. Efendimiz, ‘Hepiniz Adem’densiniz. Adem ise topraktan yaratılmıştır.’ sözüyle cahilliyenin makam, mevki, şan, şöhret, servet, asabiyet üzerine kurulu sahte değer yargılarını yok etmiştir. Allah Resulü’nün temelini attığı kadim geleneğimizde, birlikte yaşamanın en güzel örnekleri sergilenmiştir. Unutulmamalıdır ki; İnsanlığın ve İslam ümmetinin şiddet sarmalından kurtulmasının yolu, Yüce Kuran’ın ve Peygamberimizin rahmet ve hikmet yüklü mesajlarında mevcuttur.” dedi.
OKUL BAŞARILARIYLA
GÖZ DOLDURUYOR
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın programın ikinci konuşmasını yaptı. Yalçın, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinin elde ettiği başarıları ve Kutlu Doğum Haftası’nı kutladı. Yalçın, öğrencilerin ve okulun başarılı sonuçlar elde etmesinde okul idarecileri, öğretmenler kadar mahalle halkı ve velilerin de katkıları olduğunu vurguladı. Programın son konuşmasını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı. Burhanettin Çoban, Kutlu Doğum Haftası’na yakışır bir etkinliği gerçekleştiren ve ev sahipliği yapan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Orta Okulu idarecilerini, öğretmenlerini, öğrencilerini kutladı. Çoban şöyle konuştu: “Bu okulumuzda öğrenim gören öğrencilerimiz çok şanslılar. Bu bölge de bulunan mahallelerimiz de dolayısıyla çok şanslı. Kutlu Doğum Haftası ile birlikte okulumuzu, öğrencilerimizi başarıları nedeniyle kutluyorum. Bana söz verme nezaketi gösterildiği içinde teşekkür ediyoum.” diye konuştu.
Program; Okulun ilahi korosunca seslendirilen ilahiler, Müftü Burhan İşliyen’in “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu konuşması, ilahi, kaside ve naatların seslendirilmesinin ardından Veda Hutbesi orotoryosu ile devam etti. Yemek ikramı ile program son buldu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme