Kutlama mesajı değil hakkımızı istiyoruz

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kutlama mesajları yayınlanması yerine eğitimcilere haklarının verilmesini istedi Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Memur- Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum olmaması nedeniyle 'Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz' demeyi uygun bulmadıklarını ifade etti.Ek ödemeler hatırlatıldı Eğitim [&hellip]

Kutlama mesajı değil hakkımızı istiyoruz

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kutlama mesajları yayınlanması yerine eğitimcilere haklarının verilmesini istedi

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Memur- Sen İl Temsilcisi Abdullah Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, öğretmenler açısından çok da kutlanacak bir durum olmaması nedeniyle “Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” demeyi uygun bulmadıklarını ifade etti.
Ek ödemeler hatırlatıldı
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, her yıl Öğretmenler Günü’nde süslü cümleler ile öğretmenlerin duygularına hitap edenlerin, bu yıl alışkanlıklarını bir kenara bırakmasını ve öğretmenlerin, kuru lafa karnının tok olduğunu bilmesini istediklerinin altını çizdi. .Milli Eğitim’de hizmetli personelden sonra en düşük maaş alan kişiler olarak, başta Başbakan ve Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, hükümet yetki-lilerine içine düşürüldüğümüz durumun utancını hatırlatarak seslendiklerini aktaran Çelik; “Mecliste şoförüne ve sekreterine zam yapanlara, iki öğretmen maaşının maalesef bir sekreter maaşı etmediğini haykırıyoruz. ‘Eşit işe eşit ücret’ öğretmenlere verilen sefalet ücretini apaçık bir şekilde ortaya çıkarmıştır. Kısa bir süre önce 666 Sayılı KHK ile farklı kamu kurumlarında aynı unvanlarda çalışan personelin maaşları ek ödeme ile dengelenmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında çalışan Hizmetli, memur, şef ve şube müdürü gibi eğitim çalışanlarımızın maaşları ek ödeme ile diğer bakanlıklarda çalışan emsalleriyle aynı orana yükseltilmiştir. Yıllardır mağdur edilen Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşları diğer bakanlıklardaki emsalleri ile eşitlenirken, öğretmenler olarak söylemeye çalıştığımız; ama yetkililerin anlamak istemediği gerçek, adeta kendiliğinden ortaya çıkmıştır.” dedi.
Okullara acil bütçe bekleniyor
24 Kasım’da mesleğin onur ve gururunu hatırlatacak olanların, aynı zamanda öğretmen olan okul yöneticilerinin gururunun daha okul başlamadan kırıldığını bildiren Abdullah Çelik; “Okullara bütçe, hizmetli, memur göndermeyip, adeta dilencilik yaparak okulu ayakta tutmaya çalışan okul idarelerine il denetmenlerini soruşturma yapmaya gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerin motivasyonunu alt üst etmiştir. Okul yöneticileri, bin bir güçlükle ayakta tutmaya çalıştıkları okullardaki fedakârlıklarıyla takdir edilmeyi hak ederken, adeta suçlu duruma düşürülmüşlerdir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bağış soruşturmalarını geri çekmesini ve okullara acilen bütçe vermesini bekliyoruz. Öğretmenler olarak; maaş ve ek ders ücretlerinin düşüklüğü, 6 yıldır kariyer basamakları sınavının yenilenmemiş olması gibi devam eden sorunlarımıza yeni sorunlar eklenmiştir. Özür gurubu tayin hakkımızın yılda bir defa olacak şekilde sınırlandırılması ve aile bütünlüğümüzün parçalanması, ek ödemelerde muadili yok gibi inandırıcılıktan uzak bir yaklaşımla kapsam dışında bırakılmamız gibi kabulü asla mümkün olmayan yeni sorunların, eski sorunlarla birlikte bir an önce ortadan kaldırılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme